GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
Direct Toegang
X
GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
50% Complete

Wacht even... Wil jij DIRECT 27 Tips bij Netelroos ontvangen?

Voorkom dat je dezelfde fouten maakt als 70% van de mensen met Netelroos en neem je gezondheid weer in eigen hand! Ontvang direct mijn GRATIS Tipboek "Winnen van Netelroos"!

Page content

4 tips om te leven met chronische urticaria

article content

4 tips om te leven met chronische urticaria

Bij Chronische urticaria heb je voor langere tijd last van de symptomen. Wanneer je langer dan zes weken last hebt van de verschijnselen, spreken we van chronische urticaria. Het mag duidelijk zijn dat dit je leven voor een belangrijk deel kan beïnvloeden. Daarom hier 4 tips om te leven met chronische urticaria.

Leven met chronische urticaria

1. Leg uit wat Chronische urticaria inhoudt

Bij een huidaandoening worden veel mensen in de omgeving vaak angstig. Je zult te maken krijgen met negatieve reacties of mensen die je op straat blijven aankijken of nastaren. Meestal is er dan sprake van angst of begrijpen ze niet wat er aan de hand is. Het is belangrijk om mensen goed te informeren over deze aandoening en uit te leggen wat het inhoudt. Zo voorkom je onbegrip en laat je zien dat mensen niet bang hoeven zijn.

2. Denk na over kleding en make-up

Trek kleding aan waar u zich ontspannen in kan voelen. Houd rekening met de ernst van de aandoening op dat moment en pas je kleding hierop aan. Vaak worden galbulten bij warmte heviger. Het is dan zaak om koele en luchtige kleding te dragen. Schaam je niet als je je huiduitslag wilt verbergen door wat vaker een lange broek of shirt aan te trekken. Zorg er wel voor dat deze kleding niet te warm en strak om je lichaam zit.

Natuurlijk wil je het liefst alle plekken zo goed mogelijk verbergen en camoufleren. Soms biedt een make-up dan de oplossing. Weet wel dat netelroos en make-up niet altijd goed samen gaan. Misschien is de uitslag voor even gecamoufleerd, maar komt het daarna harder terug door de reactie op de make-up.

3. Kweek zelfvertrouwen door met elkaar te  praten

Soms is praten het beste medicijn. Praten over gevoelens en ervaringen van urticaria met elkaar delen kan soms een opluchting zijn. Het idee dat je niet de enige bent die met deze vervelende aandoening kampt, biedt vaak een hoop steun. Praat erover met vrienden/vriendinnen en familie. Of zoek op het internet naar lotgenoten. Ook op deze site kun je in contact komen met mensen die dezelfde klachten ervaren. Beantwoordt elkaars vragen en deel ervaringen. Vaak geeft dat opluchting en een gevoel dat je er niet alleen voor staat.

4. Blijf positief!

Lastig misschien in de beginfase, maar erg belangrijk. De last is overduidelijk aanwezig, maar probeer het van de positieve kant te blijven bekijken. Blijf de dingen doen die u normaal ook altijd deed. Ga winkelen, naar de bioscoop, dagjes weg en blijf vrienden bezoeken. Een positieve kijk op het leven helpt goed bij het overwinnen van urticaria.

Heb jij nog andere tips? Laat het hieronder in de reacties weten!

Comment Section

0 reacties op “4 tips om te leven met chronische urticaria

Plaats een reactie


*