GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
Direct Toegang
X
GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
50% Complete

Wacht even... Wil jij DIRECT 27 Tips bij Netelroos ontvangen?

Voorkom dat je dezelfde fouten maakt als 70% van de mensen met Netelroos en neem je gezondheid weer in eigen hand! Ontvang direct mijn GRATIS Tipboek "Winnen van Netelroos"!

Page content

Baby en kind

GRATIS E-book met 27 Tips!
Ontvang direct mijn Gratis E-book "Winnen van Netelroos" met 27 tips en adviezen om Netelroos te overwinnen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij.

Baby of kind met netelroos? In principe is de netelroos die bij kinderen en baby’s voorkomt precies dezelfde als bij volwassenen. Op kinderen en baby’s kan het echter wel meer impact hebben dan volwassenen. Bij kinderen komt netelroos met name voor bij kinderen tussen de één en vier jaar. Netelroos wordt veroorzaakt door een allergische reactie. Het wordt ook wel galbulten of urticaria genoemd. De huid van uw kind of baby is bezaaid met bulten en vlekjes die lijken op de reactie die uw huid heeft als u in contact komt met brandnetels.

Klachten netelroos baby of kind

Netelroos ontstaat plotseling en kan na dagen ook weer vanzelf verdwijnen. In sommige gevallen duurt het meerdere weken voordat de uitslag helemaal weg is. Uw kind of baby zal door de huiduitslag geen blijvende schade krijgen aan de huid of aan de organen. Netelroos is onschuldig. Uw kind of baby heeft bleke tot roze vlekken op de huid die licht gezwollen zijn. Deze vlekken kunnen over het hele lichaam voorkomen en jeuken ontzetten. Ook is het mogelijk dat de vlekken van plaats wisselen op het lichaam.

Netelroos jeukt

Jeuk is bij een kind ontzettend lastig. De drang bij uw kindje om te krabben of wrijven is erg groot. Door het krabben kan de jeuk even worden gestopt, maar vaak worden de klachten door krabben alleen maar erger.

Baby met netelroos

Oorzaken

Netelroos bij uw kind of baby wordt veroorzaakt door een allergische reactie. Deze allergische reactie kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder kunt u enkele voorbeelden vinden die een allergische reactie kunnen veroorzaken:

 • Antibiotica of andere geneesmiddelen
 • Insectenbeten en/of insectenstelen.
 • Via invloeden op de huid: druk, kou, zon en warmte
 • Bepaalde stoffen of planten
 • Sommige voedingsmiddelen: noot, melkproducten of fruit
 • Kleurstoffen of conserveringsmiddelen in het eten.
 • Als gevolg van een ziekte (via een infectie)

In de meeste gevallen wordt de prikkels die galbulten veroorzaken bij uw kind/baby niet gevonden. Hierdoor kunt u er dus niet achter komen waarop uw kindje heeft gereageerd.

Dagboek bijhouden van uw baby of kind

Als uw kind of baby vaak netelroos heeft, raden wij u aan om een dagboekje bij te houden. In het dagboekje kunt u van alles noteren. U kunt zichzelf bijvoorbeeld het volgende afvragen:

 1. Wat heeft u kind vandaag gedaan?
 2. Wat heeft hij/zij gegeten?
 3. Waar is hij/zij in aanraking mee geweest?

Na verloop van tijd zou het mogelijk kunnen zijn dat er een verband herkenbaar wordt. Heeft uw kind bijvoorbeeld op de dagen dat hij/zij last heeft van netelroos eieren gegeten? Dan weet u dat dit mogelijk een oorzaak kan zijn voor de galbulten. Hier kunt u dan rekening mee houden zodat uw kind niet onnodig blootgesteld wordt aan prikkels die netelroos kunnen veroorzaken.

Kind met netelroos

Netelroos reactie medicijn

Het is mogelijk dat uw kind netelroos krijgt als reactie op een bepaalde medicijn die is gebruikt. Als dit het geval is, is het verstandig om dit direct met de huisarts te bespreken. De huisarts en apotheek kunnen deze gegevens noteren en opslaan zodat uw kind of baby deze medicijnen niet nog een keer voorgeschreven krijgt.

Maatregelen

Er is een aantal dingen die u kunt doen als uw kindje last heeft van galbulten:

 • Voorkom een warme omgeving en probeer uw kind uit de zon te houden
 • Als bij u bekend is op welke prikkel uw kind of baby reageert, bijvoorbeeld bepaalde voedingsstoffen, probeer deze dan zoveel mogelijk te vermijden
 • Laat uw kind of baby loszittende kleren dragen die goed ademen. Katoen is een zeer geschikte stof
 • Door krabben zal de huiduitslag alleen maar erger worden. Probeer uw kind af te leiden
 • Verkoel de huid door middel van een lauwe douche
 • Dep de huid van uw kind met een mengsel van water met een scheutje azijn
 • Er bestaat ook verkoelende zalf die u bij de drogist of apotheek zonder recept kunt krijgen. Dit zal de jeuk bij uw kindje verminderen.

Kind naar de dokter

Als de netelroos binnen drie weken weg is hoeft u in principe niet naar de dokter met uw kind. Indien de galbulten na drie weken niet verdwenen zijn, is het wel verstandig om een afspraak te maken voor een controle.

Medicijnen kinderen netelroos

Heeft uw kind vaker dan één keer per twee weken netelroos klachten? Dan kunt u in overleg met de arts antihistaminica gebruiken. Deze wordt vaker voorgeschreven bij kinderen die erg vaak last hebben van urticaria. Antihistaminica zorgt voor verlichting van allergische reacties. Bij kinderen kan antihistaminica worden gegeven in de vorm van een drankje. Een verandering van het voedingspatroon biedt vaak ook een goede oplossing.

Heftige allergische reactie

Krijgt uw kind last van benauwdheid en opgezwollen lippen of oogleden en breidt de netelroos zich uit? Neem dan direct contact op met de dokter. Uw kind heeft dan mogelijk een heftige allergische reactie.

Heeft uw kind of baby ook last van netelroos? Deel hieronder uw ervaringen en tips met andere bezorgde ouders!

GRATIS E-book met 27 Tips!
Ontvang direct mijn Gratis E-book "Winnen van Netelroos" met 27 tips en adviezen om Netelroos te overwinnen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij.

Comment Section

0 reacties op “Baby en kind

Plaats een reactie


*