GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
Direct Toegang
X
GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
50% Complete

Wacht even... Wil jij DIRECT 27 Tips bij Netelroos ontvangen?

Voorkom dat je dezelfde fouten maakt als 70% van de mensen met Netelroos en neem je gezondheid weer in eigen hand! Ontvang direct mijn GRATIS Tipboek "Winnen van Netelroos"!

Page content

Chronische Urticaria genezen met een sappenkuur? Het verhaal van Joe Cross..

article content

Chronische Urticaria genezen met een sappenkuur? Het verhaal van Joe Cross..

Onlangs zag ik een ongelooflijk mooie documentaire over een Australische man die zijn Chronische urticaria op een extreme, maar wel heel effectieve manier geneest! De documentaire vertelt het verhaal van Joe Cross, de man die zichzelf geneest van urticaria door middel van een groentesappenkuur.

De documentaire start met het schetsen van zijn levensstijl voor aanvang van zijn ‘sapdieet’. Hij leidt een leven waarin eten (en dan vooral slecht eten) een belangrijke rol speelt. Pizza’s, burgers, frietjes chips, cola en andere vette junkfood behoort tot zijn dagelijkse voedingspatroon. Hij ziet zijn lichaam langzaam veranderen en zegt over zichzelf dat het lijkt alsof hij ‘een schaap heeft ingeslikt’…

I look like I’ve swallowed a sheep!

Urticaria overwinnen met sapjes?

Naast zijn overgewicht heeft hij nog een flink probleem. Hij lijdt aan een ernstige vorm van chronische urticaria. Dagelijks moet hij pillen slikken om zijn ziekte onder controle te houden. Leven is voor hem ‘overleven’

Op een dag zegt hij tegen zichzelf dat hij het genoeg vindt. Hij wil zijn leven drastisch veranderen en gaat daarbij ‘all in’. Hij start met een 100% detox kuur en besluit 60 dagen lang alleen nog maar groentesappen te drinken die het lichaam moeten gaan ontgiften. Zijn missie: ‘weer gezond worden’. Artsen en medicijnen blijken op de lange termijn niet te werken en dus zal het lichaam zichzelf moeten herstellen. Hij gaat vol overgave de uitdaging aan!

Bekijk hieronder de volledige documentaire:

De theorie achter een sappenkuur

Het verhaal van Joe Cross is natuurlijk een extreem voorbeeld. Daarmee wil ik ook zeker niet iedereen gaan motiveren om 60 dagen alleen maar groentesapjes te drinken. Wel laat het verhaal duidelijk zien dat voeding en leefstijl een zeer grote invloed kan hebben op je gezondheid en dat het zelfs in sommige gevallen kan leiden tot genezing. Met een sappenkuur geef je je lichaam als het ware een ‘reboot’ waarbij het zichzelf zuivert.

Radicaal reinigen

Een sapkuur of sapdieet is bedoeld om je lichaam snel en gezond te ontgiften (detoxen). Daarnaast zal het voor veel mensen het bijkomende voordeel opleveren dat je er ook flink van zult afvallen. (Daarmee zeg ik ook gelijk dat het voor slanke mensen zeer onverstandig is hiermee te starten;) Schat dus zelf in of het in jouw geval wenselijk is om aan een sapkuur te beginnen. Twijfel je? Schakel dan een huisarts in!

Ontgiften met een sappenkuur

Een sapkuur is een vorm van vasten waarbij je voor een bepaalde tijd geen vast voedsel meer eet en alleen maar sappen drinkt gemaakt van groenten. Zoals gezegd zul je hiermee binnen korte tijd veel kilo’s kwijtraken, maar dat is voor veel mensen niet de voornaamste reden om hiermee te starten. De belangrijkste reden is dat je hiermee je lichaam kunt ontgiften. Je spijsverteringsstelsel krijgt tijdens dit dieet rust, waardoor je organen zich kunnen focussen op het verwijderen van afvalstoffen.

Joe Cross sappenkuur

Bij mensen met urticaria betekent dit dat de ongezonde witte bloedcellen, en ontstoken huidcellen die daarmee samenhangen, zich ook beter kunnen herstellen. In een maand tijd zijn immers al jouw witte bloedcellen en huidcellen afgestorven en vervangen voor nieuwe cellen. Als er bijzonder veel voedingsstoffen worden geleverd en geen slechte belastende stoffen je lichaam binnenkomen, dan zullen je nieuwe witte bloedcellen en huidcellen dus ook veel gezonder zijn.

Een paar feiten ter verduidelijking:

  • Ongeveer 90% van alle gezonde voedingsstoffen, denk aan vitamines, mineralen, fyto en bionutriënten bevinden zich in het sap van groenten
  • De koolhydraten in onze groenten zijn de meest gezonde koolhydraten van allemaal. Deze zijn het belangrijkste om energie uit te halen. Daarbij zorgen ze ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.
  • In groenten zitten ook eiwitten. Wist je bijvoorbeeld dat alle eiwitten die we in ons lichaam nodig hebben ook in boerenkool zitten?
  • Je lichaam heeft een aantal essentiële vetzuren nodig. Deze zitten erg veel in groenten. Boerenkool bevat een hoog gehalte omega 3. Zelfs meer dan omega 6.

Hoe moet je starten met een sapkuur?

Een sapkuur is in principe een vrij eenvoudig dieet. Je hebt geen speciale dieetproducten of ingewikkelde ingrediënten nodig. Je hoeft ook niet echt te letten op wat je eet. Je eet namelijk niks;) Je drinkt alleen maar sappen.

Je hebt voor dit sappendieet alleen veel (biologische) groenten nodig en appels. Natuurlijk is een sapcentrifuge of blender ook onmisbaar om tot lekkere shakes te komen. Groenten als boerenkool, selderij, wortelen en zoete appel, kun je dagelijks in je sappenkuur opnemen. Vul het verder aan met andere groentes die je lekker vindt, maar pas bij urticaria wel op met groenten die veel salicylaat of amine bevatten. Deze kunnen klachten verergeren.

Tot slot

Een sapkuur is een mooie manier om je lichaam te reinigen. Doordat het sap best goed vult, zul je niet zo snel een hongergevoel ervaren. Deze manier van vasten heeft een bewezen positief effect op auto-immuun ziekten zoals urticaria. Natuurlijk is 60 dagen in het geval van Joe Cross wel erg lang, maar een sapkuur van een week kan ook al een gunstige uitwerking hebben.

Comment Section

4 reacties op “Chronische Urticaria genezen met een sappenkuur? Het verhaal van Joe Cross..


Door Wazian Rudi op 7 augustus 2017

Bedankt voor deze info. Mijn vrouw heeft in 1994 een sappenkuur en gevolgd met aanvulling van voedingssupplementen voor borstkanker en is na 9 maanden volledig genezen verklaart door de oncoloog


Door Peter Schaap op 13 augustus 2017

Wat goed zeg! Daaruit blijkt dus wel wat voor impact een aanpassing van voeding kan hebben op je gezondheid!


Door Daphne op 16 oktober 2017

Wellicht interessant om via youtube “the truth about cancer” te kijken. Daar worden veel meer gezonde alternatieve aanpakken besproken en onderbouwd ten behoeve van kanker maar zeker ook andere imuunziekten


Door Detox Dieet op 15 mei 2018

Prachtig om te lezen, dit is zo belangrijk! Hier zou veel meer aandacht aan gegeven moeten worden in de media. Bedankt voor het delen.

Plaats een reactie


*