GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
Direct Toegang
X
GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
50% Complete

Wacht even... Wil jij DIRECT 27 Tips bij Netelroos ontvangen?

Voorkom dat je dezelfde fouten maakt als 70% van de mensen met Netelroos en neem je gezondheid weer in eigen hand! Ontvang direct mijn GRATIS Tipboek "Winnen van Netelroos"!

Page content

Hoe helpt voeding bij een stralende huid?

article content

Hoe helpt voeding bij een stralende huid?

Het menselijk lichaam is constant aan het vernieuwen. Zeven jaar duurt het ongeveer voor iedere cel in het lichaam is vervangen voor een nieuwe. Bij de huid ligt dat net iets anders. De huid is het meest dynamische orgaan van allemaal en vervangt al zijn cellen in slechts één maand. Dat is de reden dat je huid ook zo goed verzorgd dient te worden.

Voeding en huid

De schoonheidsspecialist

Het is dan ook zeker een goed idee om regelmatig een bezoek te brengen aan de schoonheidsspecialist. Niet alleen om te ontspannen en fit en relaxt terug te komen, maar ook omdat het belangrijk is voor de conditie van je huid.

Interne en externe verzorging van de huid

Externe verzorging van je huid is dus een belangrijke factor die de totale huidconditie bepaalt. Maar ook zelf kun je inwendig van alles doen om je huid in topconditie te houden. En dan heb ik het natuurlijk over voeding. Wanneer je veel afvalstoffen in je lichaam vasthoudt als gevolg van ongezonde voeding, zul je merken dat je vaker last hebt van oneffenheden. Puistjes, acne, uitslag, mee-eters, eczeem, rimpels en zelfs netelroos kun je voor een deel voorkomen door gezond te eten.

Hoeveel mensen gaan met deze klachten niet regelmatig langs bij een schoonheidsspecialiste voor een externe huidbehandeling. Natuurlijk helpt het altijd wel en ga je weer met een gezonde strakke huid naar huis. Echter komen de problemen na verloop van tijd vaak weer terug! Dat komt door de leefstijl. Wanneer je lichaam belangrijke voedingsstoffen misloopt, of geconfronteerd wordt met ongezonde gewoonten (alcohol, roken, vet eten), zal je huid hierop reageren.

Leefstijl, voeding en vitamines

Aan de huid zie je hoe gezond iemand is! Leefstijl bepaalt voor een groot deel de conditie van je huid. sigaretten, slechte cosmetische producten, de zonnebank, overmatig alcoholgebruik, luchtvervuiling en voeding zijn allemaal factoren die de huidconditie kunnen beïnvloeden. Wanneer je gezond eet, voldoende vitamine A, C en E binnenkrijgt, zal dit zeker zijn uitwerking hebben op de huid. Ook een goede werking van de darmen, het immuunsysteem en de manier waarop je lichaam ontgift zijn belangrijk.

Heb je een allergie?

Ook is het zaak op de hoogte te zijn van eventuele allergieën of overgevoeligheid van bepaalde voedingsmiddelen. Het komt nog vaak voor dat mensen een allergie hebben, maar hier niks vanaf weten en toch doorgaan met het gebruik van middelen die deze allergie veroorzaken. Eczeem of huiduitslag is hiervan vaak het gevolg.

De invloed van vitamines op de huid

Verschillende onderdelen van de huid hebben baat bij verschillende vitamines. Het collageen bijvoorbeeld, wat zorgt voor een elastische huid, is vitamine C belangrijk. Keratine, een stofje die ervoor zorgt dat de huid niet uitdroogt, wordt aangemaakt door vitamine A. Celmembranen worden aangemaakt door vetzuren. Het is dus raadzaam om ook genoeg van deze Omega’s in je voeding op te nemen. Ook zink is een belangrijk stofje dat je voldoende moet binnenkrijgen. Voor de vorming van nieuwe huidcellen is zink essentieel. Tot slot, niet echt een vitamine maar wel belangrijk, is water! Water is belangrijk tegen uitdroging van de huid. Het bevordert de aanmaak van nieuwe cellen en het voorkomt rimpels en andere oneffenheden.

Comment Section

0 reacties op “Hoe helpt voeding bij een stralende huid?

Plaats een reactie


*