GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
Direct Toegang
X
GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
50% Complete

Wacht even... Wil jij DIRECT 27 Tips bij Netelroos ontvangen?

Voorkom dat je dezelfde fouten maakt als 70% van de mensen met Netelroos en neem je gezondheid weer in eigen hand! Ontvang direct mijn GRATIS Tipboek "Winnen van Netelroos"!

Page content

Netelroos Behandeling

GRATIS E-book met 27 Tips!
Ontvang direct mijn Gratis E-book "Winnen van Netelroos" met 27 tips en adviezen om Netelroos te overwinnen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij.

Een behandeling voor netelroos is in veel gevallen onvermijdelijk. Klachten kunnen soms vanzelf weggaan, maar in veel gevallen zal de aandoening voor langere tijd aanhouden. Netelroos kan erg jeuken en branderig aanvoelen. U kunt bepaalde medicijnen nemen om de klachten te verminderen. Hiermee worden echter alleen de symptomen bestreden en pak je de oorzaak niet aan. Het is belangrijk om naast medicatie voor symptoombestrijding ook middelen vermijdt die de symptomen van de netelroos verergeren of zelfs veroorzaken. Het gebruik van alcohol, suikers, bepaalde vruchten, maar ook stress en hitte kunnen de boosdoeners zijn. Probeer deze dus altijd te vermijden zodat u de klachten onder controle houdt.

In mijn Stap-Voor-Stap plan ontdek je hoe je in 4 weken kunt genezen van netelroos door simpelweg mijn voedingsrichtlijnen te volgen.

Lees hier meer over mijn voedingsplan >>

Netelroos verdwijnt niet altijd vanzelf

Netelroos gaat in sommige gevallen vanzelf over, maar ervaring leert dat het vaak ook voor langere tijd kan aanhouden. Er is vaak geen sprake van blijvende schade, maar huiduitslag en jeuk kan wel een behoorlijke impact hebben op het leven. Als bij u bekend is wat de prikkels voor galbulten veroorzaken, neem dan maatregelen om deze in de toekomst te voorkomen.

Als u galbulten heeft gekregen als reactie op een bepaald medicijn kunt u voortaan bij de artsen aangeven dat u voor dit medicijn extra gevoelig bent. Zo voorkomt u dat er weer urticaria ontstaat. Maar ook een kleine aanpassing van de voeding kan vaak al op korte termijn een positieve uitwerking hebben.

Tijd voor een bezoek aan de huisarts

Netelroos gaat soms vanzelf weg en zal dan voor weinig problemen zorgen. In sommige gevallen is het aan te raden om contact op te nemen met de huisarts. Bijvoorbeeld als u krabplekjes heeft die ontstoken zijn geraakt. Is de uitslag na drie weken niet verdwenen? Pas dan veranderingen toe aan uw voedingspatroon of maak opnieuw een afspraak bij de huisarts. U moet direct contact opnemen met uw praktijk als u last krijgt van benauwdheid, de jeuk steeds erger wordt en zich verspreidt over uw hele lichaam of als uw lippen en oogleden opzwellen. Het is in een dergelijk geval mogelijk dat je ogen, tong en mondslijmvlies ontstoken raken. Als dit het geval is heeft u een extreme variant van netelroos te pakken. De huisarts kan u dan het beste advies geven. Als de uitslag zich snel verspreidt over het lichaam of als het na drie weken nog niet minder is geworden, is het belangrijk een arts in te schakelen.

Medicijnen bij een netelroos behandeling

Medicijnen kunnen bij netelroos de symptomen als jeuk en branderigheid verminderen. Zo zijn er koelende poeders, lotions en koelzalfjes om de jeuk te helpen verminderen. Mocht dit niet genoeg zijn, kunt u altijd nog gebruik maken van tabletten zoals antihistaminica. Dit zal de jeuk verminderen. Hiervoor hoeft u niet naar de huisarts. Deze middelen kunnen zonder recept opgehaald of besteld worden. Wel dient hierbij rekening gehouden te worden met het feit dat medicatie vaak toegediend wordt om symptomen te bestrijden, maar niet om op de lange termijn de oorzaak aan te pakken. Door verandering van voeding en leefstijl lukt dit vaak beter.

Lauwe douche

Heeft u ontzettend last van jeuk? Dan kan een lauwe douche verkoeling geven en de jeuk verminderen. De huid kunt u vervolgens afdeppen met een mengsel van water en een scheutje azijn. Het is ook belangrijk om luchtige en wijde kleding te dragen als u last heeft van galbulten.

Huismiddeltjes om netelroos te behandelen

U kunt uw klachten ook op andere manieren dan medicijnen behandelen. Probeer de volgende handige huismiddeltjes om klachten te verlichten en te behandelen. Pas deze behandelingen niet toe bij kinderen onder de vijf jaar zonder te overleggen met uw arts.

Een koud kompresEen koud kompres

 

Huidirritatie is het voornaamste symptoom van netelroos. Om de netelroos te verlichten is het daarom relevant om de huid te behandelen. Dompel een schone katoenen handdoek onder in koud water. Knijp het overtollige water eruit en leg de handdoek over de geïrriteerde huid heen. De doek kunt u ongeveer tien minuten laten zitten. Daarna kunt u het proces herhalen zodat het water steeds koel blijft. Dit zal de huid verkoelen. Let er wel op dat u niet té koud water gebruikt. Dit zorgt er bij sommige mensen voor dat de klachten erger worden.

HavermoutbadHavermoutbad

Havermout is een natuurlijke middel om jeukerige en geïrriteerde huid te behandelen. Ideaal om de gebruiken als u last heeft van netelroos. Doe een kop biologische naturel havermout in een koffiemolen en vermaal de havermout tot het een dikke poeder is geworden. De dikke substantie kunt u in een bad met koel of warm water doen. Gebruik hiervoor ongeveer één tot twee kopjes gemalen havermout. Het water zal wit kleuren en dikker worden. Het is relevant om geen heet of koud water te gebruiken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de galbulten geïrriteerd raken. Blijf zolang u wilt in uw zelfgemaakte havermout bad zitten.

AnanaskompresAnanas kompres

In ananas zit een enzym die bromelaïne heet. Deze enzym kan de zwelling bij galbulten helpen beperken. U kunt voor deze natuurlijke behandeling verse ananas gebruiken of ananas uit blik. Verpletter de ananas en leg de pulp op een dunne handdoek. Het liefst van katoen. De vier hoeken van de doek moet u samennemen en vastbinden met een elastiek. De vochtige handdoek met ananas erin kunt u gebruiken om de zwelling bij de netelroos te verminderen. Het is ook mogelijk om de ananas direct op de galbulten aan te brengen. Het enzym kunt u ook verkrijgen als supplement om te slikken.

Een pasta van baking sodaEen pasta van baking soda

Baking soda heeft als kenmerk dat het jeuk verlicht. Meng een eetlepel baking soda met water om een pasta te creëren. Begin eerst met enkele druppels water en zorg ervoor dat u het goed roert. Later kunt u meer water toevoegen. Smeer met uw vingers de pasta over de galbulten. Dit kunt u zo vaak u wilt doen. U kunt de baking soda er weer afspoelen met koel water.

AzijnAzijn

In azijn zitten genezende voedingsstoffen. Doe een theelepel azijn in eetlepel water en roer dit goed om. Smeer de mengsel met een watje op de netelroos. U kunt hiervoor elke soort azijn gebruiken. De azijn zal ervoor zorgen dat u minder last heeft van de jeuk.

Brandnetel

Brandnetel is een natuurlijk antihistaminicum. Daarom wordt het al erg lang gebruikt als medicijn tegen netelroos. U kunt een kopje brandnetelthee drinken of het gewoon zo eten. Ook is het mogelijk om brandnetel als supplement te slikken. Met een katoenen handdoek gedompeld in brandnetelthee kunt u de netelroos ook behandelen. Dit kunt u zo vaak als nodig doen.

CalamineschudselCalamineschudsel

Calamineschudsel is een mengsel van zinkoxide en zinkcarbonaat. Dit zal de jeuk verminderen. U kunt het zo vaak u wilt gebruiken. Op het moment dat de jeuk afneemt kunt u het calamineschudsel weer van de huid afspoelen. U zou daarna weer een nieuwe laag kunnen aanbrengen.

Natuurlijke supplementen netelroos

Galbulten kunt u ook behandelen door natuurlijke supplementen te slikken.

Rutinesupplementen

Rutine heeft een ontstekingsremmende werking. Rutine is te vinden in citrusvruchten en boekweit. De aanbevolen hoeveelheid is 250 mg per 12 uur. Rutine kan de zwelling en ontsteking verminderen door de lekkage vanuit de bloedvaten te verminderen.

Quercetine

Quercetine kan doeltreffend zijn in het terugdringen van ontsteking en zwelling. U kunt quercetine aan het dieet toe voegen door meer groente en fruit te eten. Denk aan appels, citrusvruchten, uien, salie, peterselie, kersen, druiven, bosbessen, blauwe bessen en bramen. De inname van quercetine kunt u ook verhogen door meer thee en rode wijn te drinken. Quercetine is als voedingssupplement verkrijgbaar. Bent u van plan om het supplement te gaan nemen? Dan is het verstandig om met uw huisarts te overleggen welke dosering het beste is. Dit kan namelijk per geval anders zijn.

Coleus forskohliiColeus Forskohlii

Coleus forskohlii is een plant die vaak wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. De plant komt uit Zuidoost-Azie. Onderzoek heeft aangetoond dat het de afgifte van histamine mogelijk kan terugdringen als u getroffen wordt door galbulten. Histamine is de stof die jeuk veroorzaakt. Indien u van plan bent om dit supplement te gebruiken is het aan te raden om te overleggen met de huisarts welke dosering het meest voor u geschikt is.

Ontspanning

Mensen met stress hebben waarschijnlijk een verhoogd risico om netelroos te krijgen. Heeft u stress en last van netelroos? Dan is het belangrijk om uw stressniveau te verlagen. Dit kunt u doen door te ontspannen. Ontspanning is voor iedereen anders. Sommige mensen raken ontspannen van lezen en anderen juist van actief sporten. Ga op zoek naar uw eigen vorm van ontspanning en zorg ervoor dat u elke dag even tijd maakt voor deze ontspanning.

Heeft u andere tips en adviezen om netelroos te behandelen? Laat het ons hieronder weten!

GRATIS E-book met 27 Tips!
Ontvang direct mijn Gratis E-book "Winnen van Netelroos" met 27 tips en adviezen om Netelroos te overwinnen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij.

Comment Section

179 reacties op “Netelroos Behandeling


Door rachel vervloet op 1 maart 2012

Mijn dochter van 13 heeft twee jaar geleden planten uitgetrokken in een tuin (st Janskruid) en heeft sindsdien geweldig veel last van een hoog histaminegehalte in de huid. Ze is onder behandeling bij professor van Steensel in Maastricht en ook die heeft er moeite mee. Het jeukt zo erg dat ze er zelfs neigingen van krijgt zichzelf met de kop tegen de tafel te knallen.Jullie schrijven het gaat over maar na een heftige jeukaanval is mijn dochter uitgeput en valt in slaap. Zo mist ze een a twee dagen per week haar school. Ze zit op de brugklas havo en moet eigenlijk naar school. Ik hoop dat er morgen als we weer naar pr.van Steenszel gaan we een nieuwe methode vinden om het te laten stoppen. Onderschat dit gejeuk niet het kan je echt gek maken.


Door Joop op 30 juli 2014

Kan het toeval zijn dat het ontstaan van Netelroos gepaard is aan het tijdstip van werken met St.Janskruid? Een allergische reactie op zo’n plantje die na 2 jaar nog werkt zonder nieuw contact zou echt heel bijzonder zijn.


Door van acker francine op 8 maart 2012

heel goede resultaten zijn er deppen met appelazijn


Door karin op 13 maart 2012

bij mijn zwelt eendeel van mijn gezicht op en mijn lip wordt bijna 2keer zo groot maar heb geen zichtbaren bultjes maar het begind met een gevoel van verdooft gevolgt door jeuk en zweld binnen een minuut op zie er dan uit of ik een hamsterwang heb baal hier echt van krijg dan 2tabletten pretnizon om het weg te krijgen


Door emmy op 13 maart 2012

Al 7 jaar heb ik netelroos. heb allen een pilletje voor de jeuk ..Als ik ben gaan fietsen zit ik
helemaal onder de bulten .tegenwoordig ook al in mijn gezicht .{levocetirizinitrine}

Emmy


Door marijke op 22 maart 2012

Ik heb ook al een poosje last van Netelroos, dit is zwaar irritant. Ik heb het voornamelijk als ik gestresst ben of eieren heb gegeten. Als ik dan s’morgens wakker word heb ik de plekken op mn zij, benen, armen. Heel irritant, jeukend en brandend. Wat mij enige verlichting geeft is de ouderwetse Toco tholin, smeer dit op de plekken en het gaat koud aan voelen, maar trekt de brand en jeuk uit je huid


Door Marjolein op 26 maart 2012

Hallo,

wat heel goed helpt is een lauw bad maken met een handvol haver(mout).

Stilt de jeuk heel erg snel en neemt de dikke zwelling snel af.

Groetjes Marjolein


Door joyce op 26 maart 2012

Tavegyl heeft mij geholpen indien ik niet weet waardoor ik netelroos heb gekregen
Ik had opgezwollen lip in het gezicht op de buik rug benen opgezwollen enkels onder de voeten handpalm en op de handen,zeer extreem dus.
Gebruik nu 2 dagen tavegyl geen last meer hoop dat het zo blijft….


Door Joyce op 26 maart 2012

Mijn echtgenoot heeft al een aantal weken, zeg gerust 2 maanden last van jeuk, rode vlekken op et lichaam en s’avobds vaak een dikke lip. Wij zijn er nog steeds niet achter hoe het ontstaat. De dermatoloog neemt bloed en speeksel af maar weet ook de oorzaak niet. Welke alternatieven behandelingeb zijn er tegen netelroos? Ik vid het erg sneu voor hem en we worden er langzamerhand zo moedeloos van.


Door wright michel op 13 april 2012

ook ik heb reeds 4 maanden netelroos verkregen door antibiotica clavucd solutab ik moest van dermatoloog onmiddelijk stoppen met midiijnen tenemen ik heb het in mijn gezicht en armen wat kan daar nu toch tegen doen


Door Frouwkje op 28 april 2012

Zit sinds 11 januari 2012 met netelroos ben al opgenomen geweest in het ziekenhuis, maar heb nu vooral s”avonds last op mijn benen en armen, daardoor slaap ik heel slecht.
Slik 2x per dag tavegyl en heb cutivati creme en levomentholkoel zalf. Wie kan mij raad geven want ik zit er echt door heen.


Door olefs heidi op 2 mei 2012

ik zit met netelroos verveeld sinds de geboorte van mijn 2de kindje , int begin waren het kleine rode vlekjes waar ik niks achter zocht , maar naargelang de tijd vordert wordt het alsmaar erger , van fel rode vlekken over mijn hele lichaam , mijn ogen en lippen zwellen heel fel op en mijn adem neemt af ! ik ben teneinde raad , heb al zoveel testen ondergaan maar niets wijst uit van wat het kan zijn , nu mijn laatste medicatie dacht ik geholpen te zijn , maar niets is minder waar , gisteren opnieuw een serieuse aanval gehad , mijn heel leven draaid erom en mijn gezin lijdt eronder , want iets plannen of ergens naar toe gaan is uit de boze vermits het zo ineens opkomt !!
wie kan me helpen of heeft , maakt hetzelfde mee als mij .
mvg heidi


Door Onnie op 2 mei 2012

Hoi iedereen,

Ik heb ook al een hele tijd last van rode bulten en vlekken en dat worden dan helemaal witte bulten.
Het is zo vervelend geworden dat we naar de huisarts zijn gegaan en die zei dat ik netelroos heb daar moet ik nu van die kleine pilletjes voor nemen en die heten cetirizine het zijn echt hele kleintjes en makkelijk in te nemen maar nu zijn we wel benieuwd of het werkt want het is heel vervelend en ik wil er erg graag vanaf maar jullie denk ik ook ik wens iedereen veel succes en ik hoop da jullie er snel vanaf zijn

X onnie


Door Elisabeth op 15 mei 2012

Ook ik hoor bijde groep die van tijd tot tijd overvallen worden door netelroos.
Eerst gebruikte ik alleen maar pillen tegen hooikoorts en mits je die inneemt
bij de eerste jeuk, helpen ze en ben je er zo weer af.
Maar meestal ben ik daarmee te laat en dan pak ik een nat koud washandje en
ga daarmee over de jeukende plaatsen en dat helpt gelijk.
Ook in bed, waar ik het ook vaak heb, gewoon een washandje bij de hand houden
en zo nodig over de jeukende plaatsen en het verzacht meer en sneller dan alle
smeersels en zalfjes die ik ook al geprobeerd heb.


Door Yvon op 22 mei 2012

Hallo iedereen.
Ik heb sinds vanmorgen voor het eerst netelroos. Uit jullie verhalen blijkt nu dat ik dit vaker kan verwachten.
Klopt dit. Ik moest van mijn huisarts water met azijn op mijn bovenbeen doen.
Ik hoop hier een reactie op te krijgen dat ik de pilletjes kan vragen aan mijn huisarts.

Yvon


Door rachel vervloet op 31 mei 2012

Morgen weer naar ziekenhuis maastricht , Mijn dochter Lara heeft nog steeds jeuk.We weten dat ze met afdrogen of strakke kleren aantrekken uit moet kijken haar huid niet te stressen. Anders helemaal vol jeuk.Ze slaapt s’ochtends veel. dat maakt dat ze veel school mist. Heb gelukkig vaak met haar zelf kunnen oefenen en ze haalt gelukkig nog steeds redelijke cijfers op school.Het waren eerst (jaren) haar benen en rug die jeukten en nu de laatste week vallen benen en rug mee.Het lijkt of de jeuk zich nu in haar nek concentreert.Ze wordt er helemaal wild van.


Door sasja kieft op 3 juni 2012

Tabletten tegen hooikoorts werken prima tegen netelroos!!


Door Elly op 7 juni 2012

Heb sinds februari 2008 na stressvolle periode angio-oedeem met netelroos gekregen na slikken van medicijn tegen hoge bloeddruk: enalapril. Sindsdien geprobeerd homeopaat,bioresonantie,energiehealing.Resultaat:voedselallergie weggewerkt, klachten verminderden, maar nog niet weg en 10 kg lichter door dieeten en voedingssupplementen.Daarna na 9 maanden terecht kunnen bij allergoloog,medicijn Xyzal, hielp niet echt.Krijg hydrochloorthiazyde 25 mg tegen hoge bloeddruk.Kreeg allopecia(haaruitval), oorzaak ook onbekend. Door smeren met cortisonezalf meteen meer netelroos, gestopt met zalf. Na half jaar gestopt met Xyzal omdat het niet hielp.Andere allergoloog(augustus 2009): bloedonderzoeken:ik maak teveel mestcellen aan.Uiteindelijk lijkt het een drukallergie met als oorzaak stress of auto-immuunziekte. Weer 1-2 Xyzal en 2x daags Ranitidine 150 mg.Veel minder klachten en 10 kg er weer aan. Allergietesten wijzen niet op oorzaak. Na 1 jaar Ranitidine afgebouwd, nog steeds af en toe klachten.Xyzal heet nu levocetrizine. Ondertussen sleutelbeen gebroken(dec 2009) geopereerd en 1 jaar later weer om de schroeven eruit te halen, geen verergering klachten.Daarna levocetrizine afgebouwd van 2 per dag naar 1x per 2 dagen, ging erg goed, nog steeds wel lichte klachten van netelroos en zwellingen.(april 2012) Bloeddruk is goed, minder stress, stoppen met hydrochloorthiazyde. Allergoloog krijgt de galbulten niet weg.Na drukte,zonnig,heet Pinksterweekend met veel eiergerechten een uitbarsting van netelroos met veel jeuk,had ik eerder niet. Kan ik weer opnieuw beginnen?


Door Els op 8 juli 2012

Ik heb al enkele jaren last van netelroos/urticaria. Een grote zoektocht naar wat de oorzaak kon zijn… Eerst kreeg ik het op mijn gewrichten, later ook op mijn benen en voeten en tegenwoordig ook in mijn gezicht, mijn handen zwellen op, …
En nu, vier jaar later, weet ik eindelijk waar de oorzaak ligt bij mij.
Na talrijke onderzoeken bij dermatologen, professoren en vele testen als priktesten, plakproeven, bloedonderzoeken hoop je dan toch meer te weten.
Netelroos kan vele oorzaken hebben: het kan een gevolg zijn van allergie aan bvb voedsel, warmte(zon), koude, latex, medicijnen, …
Bij mij werd eerst gedacht aan een voedselallergie maar blijkt nu dat het gaat om netelroos ten gevolge van een koude-allergie.
Een koud drankje, een appel uit de ijskast, op een terrasje zitten terwijl de avond valt of de wind opkomt, het is allemaal teveel. Zelfs een aanraking van iemand die koud heeft of een ruimte in huis waar de verwarming niet of weinig aanstaat doet mijn allergie al opkomen. Naar de Colruyt.. zeer vervelend: ik kan niet zonder allergie die grote koelruimte uitkomen. Ik ga graag op ski-reis.. een ware hel is het voor mijn lichaam.
Ik heb door de jaren al veel medicijnen geslikt.
Xyzal hielp weinig bij mij.
Cetirizine: goed medicijn maar je wordt er echt moe van
Rupatall, Estivan, …
Nu heb ik van een professor in allergie een medicijn gekregen waar ik toch wel heel tevreden over ben. AERUS.
Als je dit medicijn een tijdje doorneemt kan het zijn dat je allergie uitblijft en je verlost bent van de reactie. Dit heb ik nog niet uitgetest omdat ik wil vermijden dat ik elke dag een medicijn moet slikken. Ik ben immers al 4 jaar op die manier bezig!
Een goeie tip van de prof: slik geen medicijn als je reactie al zichtbaar is, dit helpt niets meer. Je hebt er alleen baat bij als je vooraf je pilletje inneemt.
Soms vergeet ik het es en het enige dat me dan kan helpen is een goede warme douche waar ik lang genoeg blijf onderstaan.

Veel goeie moed aan iedereen.
Ik troost mij soms met de gedachte dat er ergere gezondheidsproblemen zijn.
Toch is het onbeschrijflijk pijnlijk/vervelend wanneer netelroos ineens opkomt wanneer je op een evenement of bvb op je werk bent.. ik zou werkelijk naar huis vluchten.


Door loes op 8 juli 2012

mijn man had netelroos net als bij anderen maar ik lees niks over dikke lippen en een stuk tong mijn man beschreef het alsof hij naar de tandarts was geweest en een verdoving had gehad wij zijn naar de huisartsen post geweest en heb hij een kuurtje gehad en prednison voor 3 dagen maar na 1 dag werd het al veel minder


Door Lianne op 23 juli 2012

Jammer dat er geen data bij de berichten staan, ik had gehoopt om in contact te komen met mensen die net zoals ik nu (23 juli 2012) ook lijden aan chronische netelroos netelroos.
Ik heb dit sinds april 2011, werd er zomaar wakker mee en sindsdien is het niet meer weggegaan. Ik heb elke dag rode bultjes en jeuk. De ene dag iets minder, de andere dag ineens weer veel erger. Ik heb al veel antihistaminemedicijnen geprobeerd: Telfast (fexofenadine) i.c.m. Ranitidine; Tavegil (clemastine); Zyrtec (cetirizine); Aerius (desloratidine), Xyzal (loratadine), Semprex (acrivastine) en Hydroxyzine.

Ik slik op dit moment 4 capsules Semprex per dag en 25 mg Hydroxyzine voor de nacht en als hoofdmedicijn Neoral (ciclosporine). dit medicijn onderdrukt het afweersysteem en remt ontstekingen. Is een vrij zwaar medicijn en wordt niet als eerste keus gegeven. Bij mij werkt alleen antihistamine niet voldoende en ik heb dan ook eerst 9 maanden antihistamine met Celestone (betamethason) geslikt. Celestone is een prednisonachtige. Ik slikte maar 0,5 mg per dag, maar het gaf net iets meer verlichting. Echter ging ik in april 2012 trouwen (wat al was gepland voordat ik in april 2011 netelroos kreeg!) en wilde ik héél graag dat ik die dag enigszins zonder netelrooszorgen door kon komen.

Mijn dermatoloog begreep dit en schreef Neoral voor. Ik slik dit nu nog steeds (tijdens mijn trouwdag heeft het redelijk geholpen, pas ’s avonds tegen 20 uur kreeg ik mijn eerste netels en wat lichte jeuk). Ik slik 200 mg Neoral per dag, ’s ochtends 100 mg en ’s avonds 100 mg. Elke 6 weken wordt mijn bloed gecontroleerd op afwijkingen omdat de Neoral vervelende bijwerkingen kent. Ook mijn bloeddruk wordt elke 4 weken gecheckt. Dit is nu sinds half februari 2012 en ik heb gelukig nog geen enkel probleem met bloed of bloeddruk gehad. Ik heb nog steeds dagelijks wat netelroos, de ene dag meer dan de andere dag en tijdens vakantie (geen werk!) gaat het sowieso beter dan wanneer ik gewoon 34 uur per week werk en het huishouden etc. doe. De druk op kantoor, noem het maar STRESS, is dus een grote trigger voor mij; ik denk dat stress voor de meeste mensen met netelroos wel als trigger geldt.

Te strakke kleding en stoffen die niet van katoen zijn, draag ik niet meer, want die geven ook meer netelroos, ik douche met lauwwarm water – te warm kan netelroos veroorzaken, en lekker diep en warm onder de wol kruipen zit er niet meer in, tenzij ik de volgende ochtend met dikke netelroos wil wakker worden. Ik slaap onder katoenen lakens en als het een keer iets te koud is, dan pak ik er 1 laken bij. Ik slaap ook niet meer op mijn wangen, want dan heb ik de volgende dag geheid dikke rode bulten in mijn gezicht. Rugslapen heb ik mezelf dus noodgedwongen aangeleerd…

Acupunctuur, NAET, NEI, homeopathie en bioresonantie heb ik ook al geprobeerd. Niets hielp. Ik bezoek nu wel nog een natuurgeneeskundige die ook bioresonantie doet. Zij adviseert mij ook over voedingssupplementen en bewust eten. Dit voelt nog wel fijn. Verder heb ik mijn 2 amalgaamvullingen laten verwijderen en heb ik een cursus mindfulness gedaan om de stress aan te pakken. Tot nu toe geen verbetering, behalve dan dat je overal wel weer wat van leert uiteraard.

Omdat mijn man en ik graag kinderen willen (ik ben inmiddels 33…) wil ik echt dólgraag van de netelroos af, in zoverre dat ik niet meer die enorme lading medicijnen hoef te slikken zonder gek te worden – medicijnen en zwangerschap vind ik namelijk niet zo’n fijne combinatie. Ik heb al een gynaecoloog bezicht voor informatie over mijn medicijnen en een zwangerschap en dit was op zich wel positief. Het zou volgend de gynaecoloog geen extra risico’s met zich meebrengen, maar toch ben ik er niet gerust op. heeft iemand hier ervaring mee misschien?

Ik heb overigens niet de illusie dat het ooit nog helemaal over zal gaan, maar ik hoop echt dat ik van de medicijnen af kan komen. Men zegt dat netelroos echt over kan gaan, maar ik weet ’t niet hoor. Mijn vertrouwen is ver te zoeken in dit geval. Over het algemeen bezoeken mensen die netelroos hebben gehád, geen forums meer hierover, dus hierover lees je weinig tot niets helaas. Wat zou het fijn zijn als je ook positieve berichten kon lezen!

Ik wens iedereen heel veel sterkte en ik zal dit forum blijven bezoeken, want wie weet kunnen we elkaar wel helpen!!


Door hufkens Brigitte op 17 augustus 2012

Hallo iedereen ik wou alleen maar zeggen het gaat weg .Ik heb het 5 jaar geleden ook gehad maar het is nu terug 16 augustus 2012 .Ik heb er nu al een paar dagen en weet niet waar ik het heb opgeraapt!!mijn handen jeuken mijn voeten het is om gek van te worden dus zullen we ma naar de dokter terug gaan en me Telfast laten voorschrijven ik heb deze een paar jaar moeten nemen tot op een dag ben ik gestopt en had geen netelsroos meer ma nu helaas weer terug dus het gaat weg ma komt ook terug .Ik hoop dat voor iedereen dat ze heel snel vanaf geraken en niet opgeven !!!


Door marja van wijk op 25 augustus 2012

ja ik heb er ook last van heb heb koelzalf en nog een zalf maar dat helpt niet
ik word er gek van maar nou las ik dat er pilletjes zijn tegen hooikoorts
helpen die echt ik zit onder de bullten je kan er niet van af blijven
hoop er gauw van af te komen ik word er echt gek van help


Door sanspeur annie op 28 augustus 2012

Hallo iedereen,ik heb sinds februari 2012 last van netelroos,jeuk branderig gevoel,branderige ogen tong en keel,al verschillige medicaties gehad niets helpt om gek van te worden!
ik wens iedereen veel sterkte,en hoop dat ze vlug een goeie remedie vinden.


Door Debby op 29 augustus 2012

Onze zoon van 8 zit ook weer helemaal onder de bulten.
Een aantal jaren terug advies van een allergoloog om met hormoonzalf te smeren tot het helemaal weg was. Dat betekende dus 3 weken smeren, maar het was helemaal weg. Sinds vorig jaar zomer, na veel in zwembad gezwommen te hebben, is het weer helemaal terug. Ook heeft hij soms opgezet oogwit!
Ons gezin heeft al heel veel baat gehad bij een Chinese dokter, ga maar eens bellen.
Hou jullie op de hoogte!


Door kim op 16 september 2012

ik heb sinds mijn 14de netelroos. gekregen door een pincilinne kuur.ik ben nu inmiddels 27 en heb sinds mijn zwangerschap geen last meer gehad. tot vorige week. ik ben in een week tijd mijn baan verloren en mijn auto kapot. diezelfde week had ik een nieuwe baan. nou door die stress heb ik mijn netelroos terug dubbel en dik en veel erger. ik word er gek van maar ja die tips over niet krabben daar kan ik niks mee want dat is een natuurlijke reactie. mijn hele lichaam zit onder waaronder mijn tong en lip. waar ik me een beetje mee kan helpen is mentholgel 2% maar je kunt je er niet helemaal mee in smeren want dan heb je het echt koud. ik hoop dat ze ooit iets vinden. je kunt beter pijn hebben dan jeuk is mijn mening.
veel sterkte iedereen.


Door Alet op 26 september 2012

Heb zelf netelroos gekregen tijdens m’n examens , kreeg kalmeringstabletjes ,die hielpen mij heel goed
.


Door Thessa op 8 november 2012

Hoi allen, fijn dat er mensen zijn die snappen hoe het voelt om dit te hebben. Zal jullie niet belasten waar en hoevaak ik het heb gehad. Zowaar!!! 6 jaar lang niet gehad – En nu weer back in galbulten town. Heb ze achter elkaar aan. Is de ene klaar komt de andere. Om gek van te worden. Als ik heel ver terug kijk heb ik steeds meer het vermoeden dat het komt door een montoux prik (om te kijken of je tbc hebt) die ik in het kader voor mijn stage op een asielzoekerscentrum moest hebben om te kijken of ik het had/en daarmee dus de mensen mogelijk zou kunnen besmetten. Jaren last gehad. Totdat ik in verwachting was. Heel vreemd maar had nergens mee last van. Nadat zoon 3 jaar was – weer inverwachting en nog steeds nergens last van. Totdat onze dochter dus 3 jaar werd, prompt een paar weken later……. Misschien dat alle zwangerschapshormonen nu echt uit het lichaam zijn? Voor de zwangerschappen heb ik nooit gevoeld dat de huisarts mij serieus nam ofzo – ook niet met ideeen kwam voor wat hielp (ben niet echt gecharmeerd om mijn leven lang ‘echte’ medicijnen’ te gebruiken. Bedankt voor jullie tips – ga ze stuk voor stuk bij langs. Als dat niet werkt ga ik de volgende opties proberen; osteopaat – magnetiseur – homeopaat. Want alhoewel ik blij ben dat het geen ernstige of ongeneeslijke ziekte is kan ik er wel gek van worden.
Succes allemaal –


Door christa bourgeois op 7 december 2012

christa,

sinds 6december 2012,kreeg ik onverwachts 2dikke rode vlekken op mijn billen,na 5min stond mijn hele lichaam vol,ik kon het niet houden van de jeuk en branderig gevoel,mijn grootste schrik was die plekken aan mijn oren,dacht nu gaat mijn gezicht ook vol staan!!!
om 22u30 naar dokter van wacht geweest,resultaat “netelroos”,direct een cortisone spuit gekregen en pilletjes”levocetirine”,na een uur was de jeuk weg en de plekken bij inname van de pilletjes en inspuiting
de schrik zit er nu wel in,gaat dit voor heel mijn leven zijn


Door Antje op 10 december 2012

Ik heb sinds maart 2012 netelroos, na 46 jaar leven zonder allergie. Eerst om de paar dagen, dan een paar weken niet. Nu minstens om de 2 dagen. Vaak met bultjes, maar vooral zwellen de slijmvliezen in mijn slokdarm op, wat heel erg pijnlijk is. Terwijl ik de jeuk met wat poeder nog aankan (soms beter dan anders) dwingt mij de pijn in mijn slokdarm (alsof er een stok inzit) toch om een pilletje te slikken (Reactine).

Ik heb iedere keer pas na ca. 15 uur of veel later last ervan.
een idee waar het aan ligt. Ik lees wel huiverend dat jullie er soms al jaren last van hebben.
Sterkte iedereen!


Door Ellen op 18 december 2012

18-12-2012
Beste lotgenoten.

Sinds een week of 10 zit ik ook weer onder de netelroos.De vorige keer dat ik dat had is 18 jaar geleden.Er is toen zoveel onderzoek gedaan waaruit bleek dat ik een vasculitus had,via biopten uit een bult op mijn been kwamen ze er toen achter.Ze konden alleen helaas niets voor mij betekenen.Niets hielp, geen enkel medicijn, ook prednisolon niet of dubbele antibioticakuren allemaal zinloos.Uiteindelijk werd ik een periode elke dag geinjecteerd met een antihistamine wat enigzins hielp, met name omdat ik dan heel slaperig werd.Uiiteindelijk zei de dermatoloog dat hij niets voor me kon betekenen en dat ik er maar mee moest leren leven.In die tijd had ik nog kleine kinderen en dat was natuurlijk geen optie.Vrienden van mij wezen me op een homeopaat waarin ze veel vertrouwen hadden.Omdat ik geen andere weg kon bedenken heb ik dit uiteindelijk gedaan.Op dat moment was ik helemaal op,zo erg dat het voor mij allemaal niet meer hoefde.Ik wilde net zo goed dood omdat dat geen leven meer was voor mij.Als ik een slok water nam kreeg ik al bulten,om gek van te worden mijn lichaam verdroeg niks meer.Het viel de homeopaat op dat ik heel veel zuchtte, en hij vroeg naar mijn eetgewoonte en dromen.Nou daar kwam ik niet voor dacht ik toen.Hij gaf me wat pilletjes mee voor onder mijn tong en vertelde me dat ik zuivere vitamine C moest gaan gebruiken en Pycnogenol ( antioxydant: bestaat uit druivenpitten en pijnboomschors) binnen een paar dagen ging het steeds beter met me en na een maand kon ik gaan stoppen met al de antihistamine.Het was een wonder voor mij en de dermatoloog in het ziekenhuis zei dat het onmogelijk was.
Nu achtien jaar later is het weer terug.hoe is het toch mogelijk.Het begon rustig maar inmiddels zit ik weer helemaal onder,dagelijks.Ook heb ik oedeem bij mijn enkels als ik mijn schoenen aan heb gehad of bij mijn knieen als ik daar op heb gezeten.Ook boven op mijn hoofd en soms in mijn gezicht.Onder mijn bh-bandje of op mijn buik waar mijn broek zit.Soms kan ik helemaal geen kleding verdragen.Wat een beetje scheelt is me houden aan een histaminebeperkend dieet,terwijl ik nergens allergisch voor ben.Op dit moment kan mijn lichaam het gewoon niet verdragen.Ook ben ik natuurlijk weer naar de homeopaat gegaan en heb hem gevraagd wat hij me toen heeft gegeven.Helaas heeft hij die gegevens niet meer,dus nu zijn we aan het experimenteren.


Door Jo op 23 december 2012

Heb hier ergens nogal gereageerd maar bij mij is het ook terug van dat.
Nu momenteel 23/12/2012 03.36 snachts wakker geworden van de netelroos wakker geworden van de stekende jeuk on der de huid !
Wat gedaan? naar buiten gegaan ( 5graden) effe afgekoeld voetjes op de ijskoude marmeren borduur en rustig gebleven.
Nu achter de computer en even gedaan.
Verwarming overal afgezet,raampjes opengezet en hopen op het beste.
Ik hebt het sinds 1999 ongeveer.
Ik reed met de fiets van school terug redelijk zwetend en moe, en opeens jeuk jeuk niet normaal.
Ik had/heb het vooral in de winter.
Feestdagen zoals nu ,zijn ondraagelijk voor mij.
Overal lekker warm binnen verwarming volle bak , IK HAAT DAT
Momenten met stress in een restaurant vlak aan de openhaard NOOIT doen !
Ik ga meestal VER weg van de verwarming zitten ook al heb ik het koud.
Liever koud dan te warm en een aanval te krijgen.

Wat doe ik als ik het in een restaurant krijg?
HEEL hard op mijn tanden bijten en snel naar het toilet en mijn borst en rug met de hand nat maken.

helpt dit? Heel even tot een volgens stress moment

Neem ik medicijnen?
Nee ben er al 13 jaar mee aan het leven en heb vanalles geprobeerd en NIKS helpt.
Maar nu ben ik het niet moe maar KOTS moe.

wie kan mij aub helpen voor een goed medicijn of toch 1tje dat het verminderd.
Ik heb het steeds in de wnter vanaf oktober tot mei/juni.
In de zomer geen problemen mee.

Zyrtec heb ik heel veel ge nomen, nog medicijnen waar ik de namen van kwijt ben, 10 tallen dokters en dermatologen en blablabla
Heeft mij dit geholpen?
Zeker niet.

Wat helpt mij?
Er mee leren leven, positief erover denken en steeds de koude plekjes opzoeken.
Ook al vriest het buiten -10 urticaria komt lekker kijken hoor.
Vooral als ik mij dan lekker warm aankleed.
Weet je dat ik gewoon die week dit jaar dat het aan ht vriezen was en ik aan het werk was.
Soms enkele uren met bloot bovenlijf buiten stond? !!
Echt waar vriezen of niet het komt.

Mijn symptomen zijn vooral droge huid (insmeren helpt niet) aders die naar boven komen, speeksel dat “warmer” en meer word , rode plekken maar geen plakkaten, gewooon rode huid (vroeger bubbels nu niet meer) , en plassen (precies of er moet een afvalstof via mijn pipi naar buiten)

Wie kan mij helpen of wie wil erover praten?

Met mijn vriendin kan ik er niet echt over spreken zij begrijpt dit niet zo goed.
Iedereen die ik ken en zeg ja ik heb serieuze jeuk,die snappen dit niet, ik zeg je hebt jeuk en je hebt jeuk en ik heb de ergste vorm van jeuk.
Ik val nog liever in een heel bos van netels dat na enkele uren weg is dan 1 aanval van urticaria DAGELIJKS te krijgen, en pas op ik denk dat ik een aanval of 4-5 per dag krijg maanden aan een stuk.
DUs ik weet waarover ik spreek.

ZOals ik zei mensen die mij persoonlijk willen spreken mail mij gerust naar info@jvboringen.be

ik hoop eindelijk eens op een reactie van iemand.

dank u 🙁


Door Yvette op 27 december 2012

Na een Antibioticakuur te hebben geslikt van een week lang (Amoxicilline capsules Mylan) kreeg ik de dag nadat mijn kuur was afgelopen over mijn hele bovenlijf rode bultjes/vlekken. Ben nagegaan wat ik de avond ervoor had gegeten en gedaan. Ik had s’avonds alcohol gehad met pasta en erg warm geslapen. Vanmorgen zag ik het gewoon verspreiden. Heb meteen een lauwe douche genomen en de frisse buitenlucht opgezocht dit helpt enorm, ben daarna meteen Reactine gaan halen (Hooikoorts en Netelroos pilletjes)
Na een uur voel je je huid rustiger worden. Maar nu zijn we 3 uur verder en het gevoel van iiritatie wordt weer actief. Iemand hetzelfde meegemaakt hoe ik het rustiger kan maken? Of dat het weg gaat dat zou helemaal top zijn. Groetjes Yvette


Door Isa op 19 februari 2013

Jaren last van netelroos gehad, als tiener. Vervolgens jaren niet. Nu lig ik er weer wakker van, wat een jeuk!


Door mientje op 20 februari 2013

Netelroos is soms niet om uit te houden, je word gek, ja knetter gek van mijn hellen lijf zat er onder buten zo groot als paas eitjes bijna 2 jaar aan de pretniezon en paar manden niks en nu begint het weer. Ik denk dat netelroos bij mij van stress komt. Was 57 jaar toen het begon ben nu bijna 60 maar ook je gewrichten doen pijn, zelfs diep in je oren jeukt het en je huid droogt uit het lijk wel schuurpapier. Ik hoop dat ik ooit van netelroos af kom, geen zalf helpt en ook geen olie! gr iedereen sterkte


Door Sandra op 25 februari 2013

Medicijn tegen netelroos:
* tegen jeuk –> mentholpoeder (blauwe busje bij de apotheek)
* medicijn –> bij de Lidl –> cetrizine (groene doosjes) = 7 tabletjes voor € 0,90 en helpt ECHT !!!


Door hufkens Brigitte op 5 maart 2013

Brigitte 5 maart 2013 Hallo voor de 2 maal Nu gaat ik heb hier alles eens gelezen en er zijn erbij die het koud moeten hebben nu ik kan je zeggen koud is wel niet voor mij weggelegd want de laatste 2 maanden durfde ik bij wijze van spreken niet buiten komen dat deed echt pijn die koude en kon niks verdragen …maar de meeste dingen die ik lees zijn toch hetzelfde voor iedereen …en inderdaad STRESS is de hoofdoorzaak en ik weet zelf het is niet gemakkelijk om te zeggen ik heb geen stress maar iedereen heeft stress dus probeer het maar en dat lukt en kunnen zeggen ik doe niks vandaag het helpt echt nu ik zeg nogmaals het is niet zo evident maar het is zo ..en tja ..medicatie helpt gelijk ik nu telfast neem het is niet goedkoop maar het helpt …ik heb ook een kuur gedaan van Medrol ..maar je voelt je daar goed en het gaat weg …maar je krijgt daar maar 1 dosis van omdat dat alles wegpakt al je pijn je hebt niks meer dus …ik vind het wel fijn dat er toch veel mensen zijn die dit hebben en weten wat pijn en JEUK is want andere mensen begrijpen dit niet en het is spijtig …iedereen nog veel succes grtjes


Door navos op 17 maart 2013

hey hallo heb dus weer eens mooie rooie bultjes, netelroos?….
heel veel mensen zeiden..
joh dat zijn juigd puistjes..
ze kunnen me wat..
op school had ik er last van..
toen werk lekker buiten en tataa lekker rustig werkend zonder stress en lekker fris.
en nu werk ik binnen sinds dit jaar.
en lekker nieuw dus stressend….
en lekker warm weer..
dus alles same..
nu fexo fenadine na 1.30 min werkt nog niet echt.
werd er vandaag wakker mee.
leuk mensen
had vroeger mn slaapkamer koud en mn huis vaak niet warmer dan 20c
en nu dus warmer.
dat is dus ook een boosdoener..
erg jammer
maar we zullen zien wat there will happen!

voor netelroos is dit belangrijk:
fris houden
fexo slikken
niet stressen
sporten in fris heid.
niet te warm kleden…
zoals ik al dus wel deed en direct werkt t tegen
grrrrrrr.

groet n v


Door marian heunbern op 23 maart 2013

hallo lieve mensen,heb sinds kort ook last van netelroos.
dit komt waarschijnlijk ook door bepaalde medicijnen,zoals pravastatinenatrium.
wat goed doet is een lauw bad,verzacht het branderige gevoel.
SUCCES!!!!
marian.


Door Lianne op 29 maart 2013

In juli 2012 heb ik ook al een bericht geplaatst. Ik wilde nu even aangeven dat er bij mij helaas nog geen verandering heeft plaatsgevonden. We zijn vandaag 29 maart 2013, bijna 2 jaar netelroos.
Liefst had ik een bericht geplaatst waarin ik kon aangeven dat het over was, dan had ik jullie een beetje hoop kunnen geven, maar helaas. Nog steeds heb ik elke dag netelroos. Op binnenkant onderarmen, onder borsten/bovenste buikgedeelte en in handpalmen. Daar komt het nu het meeste voor. In de loop der tijd heb ik overal wel bulten en vlekken gehad, van top tot teen, maar nu dus voornamelijk op de gebieden die ik net noemde. Ik ga om de 4 tot 6 weken voor controle bij mijn dermatoloog. Voornamelijk vanwege de Neoral die ik slik (naast de Semprex en hydroxizine). Hierdoor moeten mijn bloed en bloeddruk regelmatig gecontroleerd worden. Tot op heden zijn de uitslagen steeds prima in orde. Ik mag de Neoral (2×100 mg per dag) dan ook door blijven slikken. Dit medicijn is heftig, maar het werkt wel het beste van wat ik allemaal heb gehad (Xyzal, Telfast+Ranitidine, Tavegil, Zyrtec, Celestone; betamethason/dexamethason, stootkuur prednison…) Bijwerkingen zijn te overzien: mijn lichaamshaargroei is toegenomen, maar gelukkig ben ik blond(!) en ik ben wat dikker geworden.
Ik zou het medicijn aan de ene kant wel aanraden, maar een ander stemmetje in mij zegt: als je er eenmaal aan begint, wil je niet meer stoppen omdat het zo’n verademing is om een tijd minder zwaar last te hebben van de netelroos. Er komt een moment dat je MOET stoppen, omdat het uiteindelijk wel een zwaar medicijn is en je risico loopt op lever-/nierschade (vandaar de regelmatige bloedcontrole). Ik loop wel naar dat moment toe ben ik bang (slik het nu al 1 jaar) en ik moet echt bekennen dat ik er enorm tegenop zie. Mijn netelroos is namelijk ondanks deze medicijnen elke dag aanwezig, maar dan minder heftig – dus beter leefbaar, dus ik weet dat de netelroos nog gewoon aanwezig is.
Hoe dan ook, geen echt goed nieuws van mijn kant: 2 jaar lang continu netelroos, maar ik wilde toch even een update geven. Zou het fijn vinden als meerderen dit zouden doen. Zo kunnen we elkaar misschien een beetje steunen. Erkenning is soms zo ver te zoeken – veel mensen hebben geen idee wat netelroos is en kunnen zich dan ook niet voorstellen wat een zware belasting het is…


Door Carlinde op 3 april 2013

Ik heb ook netelroos en bij mij helpt het om even naar buiten te gaan. De buitenlucht werkt heel erg goed.


Door diana op 3 april 2013

Hallo.vandaag 3april 2013.ben ik weer opgestaan met netelroos.de ene kant onder mijn oog,en mijn lippen waren opgezet.de jeuk is soms vreselijk ondraaglijk.ik gebruik allen maar niembadzeep.maar na verloop van tijd vraag je,je zelf af waar de bulten zijn.me onderarmen,handpalmen,me rug,onder de b.h straps.na ongeveer 5 jaar weer last van.ik gebruikte xyzal,dat heeft toch geholpen.bij,t opzwellen van mijn lippen voel ik,t wel aankomen.m,n lippen beginnen te prikken,en dan is,t raak.strakke kleding is echt niet aanteraden.vroeger dacht ik dat de enige was,met dit probleem.groetjes.


Door Lynn op 5 april 2013

Hoi allemaal , pff wat is het fijn om te lezen dat je niet de enigste bent die gek wordt van de jeuk ! Ik heb sinds een paar maanden psoriasis en sinds 2 weken ook last van netelroos .
Gisteren bij me dermateloog geweest en gevraagd wat ik er tegen kon doen antwoord ” gewoon afwachten ” uh gewoon afwachten hallo ik wordt hier gek van slaap niet , en heb 2 jonge jongens en alleenstaand sinds 2 jaar dus aardig wat stress vandaar ook de psoriasis ook veroorzaakt door stress ! Thnxs allemaal voor de tips aangezien het nu 04:05 in de nacht is en ik dus echt gek wordt van de jeuk ! Ga maar eens proberen of kou werkt dus even buiten staan of anders misschien die warme douche !
Ik ben niet zo van de medicijnen moet er nu al 2 slikken en 3 zalven voor me psoriasis dus dat vind ik wel genoeg ! Hoop dat iets gaat werken want dit is echt om gek van te worden , sterkte allemaal en heb ik de oplossing voor mij laat ik het weten misschien dat een ander er dan ook wat aan heeft net als ik nu ( hopelijk )

Groetjes


Door lissie op 5 april 2013

ik heb het al 9 jaar netelroos, met aanvallen dan.. ik krab altijd gewoon, want de jeuk is dan niet te harden en dan ben ik er alweer na een uur ongeveer vanaf… maar krabben is eigenlijk niet goed, maar toch is de jeuk die ik dan plotseling krijg gewoon niet te doen.. als ik niet krab, word ik pscygisch gestoord denk ik.. xD maar opzich heb ik er prima mee te leven:) het komt en het gaat..


Door dieneke op 10 april 2013

Ik kreeg mijn eerste aanval tijdens een vakantie in Z.Afrika rond 20 januari. Terug in Nederland is het erger geworden.De huisarts gaf mij gelijk ceterizine die ik ook wel eens gebruikte tegen mijn huismijdallergie.Die is echter al heel lang erg rustig. Tocvh wuil ik die ceterizine het iefst niet gebruuiken omdat ik er slaperig en duf van ga worden. Ben nu naar een Natuurgeneeskundige gegaan. Doordat ik veel last heb van maagzuur en daarvoor ook Omeprazol slik is zij van mening dat ik een overbelaste gal heb. Wij gaan na aan de slag met wat kruidendruppels die ik langzaam moet opvoeren. Elke dag een Kelp tablet en van het merk Nemaplex nr.261 Cheliodium 3 maal daags 5 tot 10 druppels en nr.144 ook 3 maal daags 5 tot 10 druppels. Ik moet veel witlof en andyvie dus bittere reodukten.Laat koffie.chocola zoete kaasproductens siinaasappels en alcohol zo veel mogelijk laten staan.Ik ben hier nu 5 dagen mee bezig, weg is het nog niet, zo snel gaat dat niet.Ik heb goede hoop dat het beter gaat worden.Ik kan geen warme strakke kleding dragen en ook als er wrijving ontstaat door mijn kledig als ik aan het werk ben of veeel beweeg. Het zit ook altijd aan beide kanten van mijn lichaam. Volgens de natuurgeneeskundige heeft dat te maken met de meridianen die daar lopen.Ze pakt dus mijn spijsveretering aan. Hoop dat ze op het goede spoor zit met mij.Misschien herkent een van jullie mijn probleem e n zou je dit ook eens kunnen overwegen.Veel sterkte


Door henny op 19 april 2013

beste rachel vervloet als ik julie was zou ik ff gewoon keuken / huis azijn op keuken papier of papieren zakdoekje ff over de plekjes heen gaan en dan trekt het weg na een uurtje wel ff der bij zeggen het kan bijten net als je brandnetel blaasjes hebt daar lijkt het ook op ik gebruik het ook ik ben algie voor kartonne dozen zit een stof in lijm of verwerking van dozen war ik niet tegen kan ff azijn en hopla weg gaan ze weer


Door Agnis op 19 april 2013

Hallo mensen,
Helaas werd ik ook getroffen na een veel stress en veel medicatie pijn stillers o.a voor de veel pijn die ik helaas nog steeds lijd gewoon spontaan in mijn slaap ik werd er wakker van kouden compressen alles geprobeerd niks hielp bij neteleroos

Heb wel veel reinigings kuren gedaan detox om de 3 maanden en toen ging het voor een groot deel een heel stuk beter

veel water drinken geen cirtus fruit eten en heb een hele poos aerius gebruikt dat gaat beter is ook en poos met lange posen weg gebleven ,maar merk dat het mooie weer er weer aan komt en het is zo ver weer dat ik er weer meer last van krijg erg vervellend ik voel het zelfs kriebelen aan de binnen kan van mijn lichaam mijn buik veel dieper het wefsel in erg raar ik hoop dat er iemand mailt die ons allemaal kan helpen mensen die het niet hebben snappen het niet die zien alleen die bulten en denken valt wel mee maar goed onder tussen zitten we er wel mee dus aerius en Detox kuren zeker regelmatig doen veel water drinken het duurt wel een poosje voor dat de aerius pillentjes erken zijn kleine blauwe pillentjes verkrijgbaar bij je dokter tevens ook goed tegen hooi koorts of andere allergieën en voor en bij holtens die steeds onsteken gaan

Succes verder allemaal wie weet komt het toch nog eens helemaal goed

Gr Agnis


Door desiree brouwer op 23 april 2013

Ik slik sinds een maand lyrica tegen zenuwpijn,en sinds vorige week,kreeg ik overal op mn lichaam vreselijke jeuk,ik krab tot er zelfs paarse plekken op mn huid zichtbaar worden en kapot gekrabt ook,achter mn oren,mn voeten,benen hoofd mond keel,armen,borst ,handen mn ogen.Ik ben nu die medicijnen aan het afbouwen want ze helpen zo en zo niet voor mijn pijn,maar ik hoop wel dat die jeuk weer weggaat,ik word er gek van


Door Linda op 30 april 2013

Ik heb vanaf kerst 1999 tot Feb 2010 dagelijks netelroos gehad. Over de dag werd het met vlagen erger, ene dag heftiger dan de andere. Soms kwam het zo snel opzetten dat het rondom mijn enkels blauwe plekken achterliet. Heftige periodes gepaard met vocht in benen, rood gezicht, dikke lippen. Ook met dagelijks anthistamine datbsoms wel en soms niet werkte

Volgens fleboloog geen aanwijsbare oorzaak. Tot ik naar Canada verhuisde en ik 2.5 jaar jeukvrij was.

Nu ben ik weer een aantal maanden in Nederland en sinds paar weken is het terug. Erg teleurstellend want ik hoopte dat ik er overheen was.

Schijnbaar is er toch iets in Nederland wat de reactie uitlokt. Maar wat?!?!


Door Edwin op 1 mei 2013

Kom net bij de dokter vandaan, uitslag netelroos! Krijg medicijn ceterizine waar je moe van wordt.
Heb voorafgaande dagen veel baat bij ALoeVera Gel gehad. Reageert meteen, verkoelt, overal aan te brengen, vlekt niet op kleding, prikt niet in de ogen en een weldaad voor de huid.
Ben benieuwd of medicijn ceterizine de oorzaak wegneemt.


Door cornelia op 7 mei 2013

heb op mijn 23 ste jaar netelroos gehad .Na 10 jaar is dit weer uitgebroken. Na enkele maanden met polaramine weggebleven. Sinds jan 2013 weer uitgebroken. Heb weer polaraminegeslikt i.c.m. prednisonkuur met afbouw. Dit hielp goed. Na 2 weken was het weer zover Ik wordt er gek van overal rode bulten en zwellingen op mijn gezicht en lippen. Ben bij de dermatoloog geweest ,Bloedonderzoek wijst niets uit. Heb fexofenadine en tavegil. Dit helpt totaal niet. Ben van plan weer snel naar de dermatoloog te gaan .Misschien dat een ander middel kan helpen.Ik gebruik al 10 jaar enelapril en hydrochloorthiazide. Misschien zijn dit de boosdoeners. De arts denkt van niet. In ieder geval wordt ik gestoord van de jeuk en die bulten.


Door paul jansen op 31 mei 2013

Ik heb in mijn zij (flank) een harde schijf van ongeveer 10 mm dik ter grootte van een kinderhand
ziekenhuis zegt netelroos dermatoloog zegt ïk weet het zo net nog niet. het lijkt of er een schaafwond zit die betert(weet ik van vroeger) en dat er daar gopereerd is en er een schaar is blijven zitten.
Het jeukt wel, maar is uit te houden .Af en toe een goede steek jeuk er door.
Ik zie hier in de site allerlei “medicijnen” maar niets werk echt wat is de wetenschap hiermee aan het doen?
syntoom bestrijding of komt er nu eens eindelijk een goed middel hiertegen, we betalen er met zijn allen toch
genoeg voor!!


Door Jay op 8 juni 2013

Onder het motto; gedeelde smart is halve smart, ook maar een bijdrage van mij.

Ik heb netelroos zo nu en dan ook ( al vele jaren ) met 5 tot 80% bedekking over mijn lichaam.(gelukkig is de 80% een zeldzaamheid)
Het komt en gaat, zoals ik het hier ook gelezen heb.

Zoals het zich aankondigt … heel venijnig. Soms voorzichtig beginnend met een kriebeltje net even boven mijn oorlel of een klein rood puntje op de binnenkant van mijn pols en voordat ik het zelf in de gaten heb … tsjakkaa, mispoes en het haasje, de spreekwoordelijke sigaar en zit vervolgens weer met de gebakken peren. Het gevoel weer terug bij af te …

Ja, klopt … warmte ( koude warmte overgangen ), spanningen ( stress ) of bepaalde voeding. ( zo ook koffie en alcohol ) bespoedigen terugkeer of verergeren de situatie.

Zou er een dagboek over kunnen schrijven … of een thriller … The Itching Red Monster.
Alle gekheid op een stokje, ik begrijp de geestelijke belasting die het allemaal teweeg brengt.
Vooral als het zich in een heftige vorm openbaart of de minder ergere maar langdurige versie. De ergernis en verdriet die het veroorzaken kan, de stemmingswisselingen. Anderen die zich afvragen waarom je je zoveel zorgen kunt maken om hier en daar wat vlekken en een beetje jeuk. ( !! )

Lastig is de zoektocht naar de oplossing om het te behandelen, voorkomen of de verschijnselen te verminderen.
Mede door de verschillende varianten.
Ik heb baat bij Aerius en Calendulan emulsie van VSM.
Zeker geen wondermiddelen maar ze maken alles wat verdraagzamer. Met valeriaan heb ik zowel goede als slechte ervaringen. Het kan de klachten onderdrukken maar daarentegen ook oproepen. Een kwestie van uitproberen dus.

Positieve ervaringen of in elk geval zaken waar je op kunt letten zijn:

Aantal uren slaap per dag en de temperatuur van je slaapkamer. ( fris en goed verduisterde ruimte )
Bij een te korte nachtrust of na het bekende uitslapen in het weekend kunnen klachten verergeren.
Aandacht voor balans tussen inspanning en ontspanning. ( boswandeling? )
Een lauwe douche nemen.
Enkele uren jezelf even afzonderen van datgene wat je negatief prikkelt en even echt tijd nemen voor jezelf. ( aandacht verleggen )
Zelfs goede ervaringen met samen lachen en knuffels krijgen van je partner.
Zo zijn er meer voorbeelden die vreemd genoeg kunnen helpen om de klachten te verminderen.

En ja … langdurige jeuk en rood bevlekt zijn is pijn. In zijn ergste vorm zelfs zeer verdrietig. Maar leg dat maar eens uit … onbegrip.

Tot slot.
Heerlijk … heerlijk? Ja, een genot is het wanneer het verdwijnt als sneeuw voor de zon en vertrekt met de snelheid waarmee het gekomen is. 😉

Hoe moeilijk ook, stay positive!


Door Ron ritchi op 10 juni 2013

Beste mensen,,ik heb het nu al acht jaar,,en het enigste wat mij helpt is een cortisone spuit,,dan ben ik er weer ff een paar weken vanaf,ook dextametason van 1 mg helpt goed maar kom je ontzettend van bij,,nadeel is dat je het niet lang mag slikken want het kan je nieren aantasten,helaas 🙁 anders waren we allemaal een beetje geholpen,,,ik heb het trouwens over mijn hele lichaam al acht jaar 7dagen per week en 24 uur per dag,,ik ben zo op,,dat ik zelfs tegen mijn vrouw wel eens zegt,ik wil zo niet verder leven,,ik kan niet goed slapen en ben natuurlijk stikmoe,de zwellingen vindt ik niet erg maar de jeuk wordt ik gek van,,nu stond er laats in nu.nl dat weten schappers de jeuk kunnen stil leggen bij muizen,,tja ik weet het is niet leuk die dierproeven allemaal,,maar laten we eerlijk zijn,als straks het medicijn op de markt komt zullen veel mensen die diertjes heel dankbaar zijn,toch?? Dus nog ff de moed er in houden zeg ik dan maar weer tegen mezelf,,,dus mensen ik hoop dat het medicijn heel snel uit zal komen,en dat we vooral eens van die vreselijke jeuk afkomen,,dit wou ik ff met jullie delen..groetjes ron!!! 10-06-2013


Door ans op 19 juni 2013

Zo, wat ik tot nu toe allemaal gelezen heb, daar schrik ik van, en maakt me niet vrolijk. Sinds 2 weken heb ik dus ook galbulten/netelroos. Ook maar, zo ineens. Je denkt eerst, ben gestoken, maar kwam zienderogen meer onder de bulten te zitten. Naar de dokter, en dus die cetrine tabletjes, mentolzalf en cardiflor. Volgens mij helpt t geen zier. Ga maandag op vakantie naar griekenland, vraag me af hoe dat gaat, en wat neem ik mee?
Ben 58 jaar, nooit zoiets gehad. Hebt t nu aan binnenkant armen, benen, buik, rug billen. Zelfs in de schaamstreek. En als ik alle verhalen lees, kan ik t ook nog in mijn gezicht krijgen. En benauwd worden enz. En t klopt, van strakke kleding gaat t erger worden, ondergoed en zo. Maar je zult toch iets aan moeten. Ik probeer nog voor de vakantie bij de huisarts terecht te komen, voor wat ik kan doen in de warmte inGriekenland. Las dat iemand baat had met een Cortisone spuit, en levocetrine. Ook had iemand baat bij hormoonzalf. Het ergste vind ik toch dat mijn hele lichaam bijna onder de rode bulten zit.

Wie weet nog meer goede raad?
Woensdag 19 juni 2013


Door Anita Klunder op 26 juni 2013

Aan alle mensen die last hebben van enige vorm van allergie: Let aub vooral op de E-nummers, alles tussen de 600-700 nummers zijn smaakversterkers, vooral het 621 nr, ik ben er achter gekomen dat ik hier het ergst op reageer, en het zit in zoveel produkten, ook onder andere namen, bijv: gistextrakt!!
Ga alle makkelijk uit een pakje te maken produkten uit de weg en doe iets meer moeite om zelf met lekkere kruiden aan de gang te gaan, je zult versteld staan hoe lekker het smaakt!!
Let ook op kleurstoffen, bijv na het eten van een handvol M&M tjes, breken bij mij de galbulten al uit!!!
Hoop dat jullie hier iets aan hebben, ik dacht ga niet alle ellende opschrijven die mij is overkomen, tot aan ziekenhuisopname toe!!!

Succes en sterkte,26-06-2013


Door Ed Kloosterhuis op 30 juni 2013

Over 25 jr lezen wij waarschijnlijk dat er “iets” in ons voedsel was toegevoegd die deze netelroos ellende veroorzaakt. Daar ben ik van overtuigd.
Zelf kreeg ik het op 23 mei 2003 (44jr oud) en heb er nog dagelijks last van. Soms minder, soms meer. Enige inspanning kan al reactie veroorzaken. Fietsen zorgt geheid voor 48 uren ellende met veel jeuk, zwellingen, koortsaanvallen. Ongelooflijk ook dat er nog immer niks geen remedie is tegen dit probleem. Mijn hele leven is naar de haaien. Geen windsurfen meer, niks meer skiën, zelfs sleutelen aan fiets of motor gaat niet meer. Mijn dochter helpen verhuizen? Garantie voor 1 week ziek. Zelfs mijn werk kon ik niet meer aan. Mijn vader heeft er ook, in mindere mate, last van. Erfelijk?
Sterkte allemaal!


Door Ilse Brinkhuis op 13 juli 2013

Heftig allemaal om te lezen.
Na maanden niet te weten wat ik mankeerde ( ook de dokter wist het niet) heeft het eindelijk een naam Netelroos. Nachten lig ik soms te krabben, Soms begint het bij de enkels, en 10 minuten later heb ik benen buik rug enz vol zitten. Ik weet niet wat bij mij de trigger is, maar omdat ik het meestal krijg na het innemen van mijn medicijnen voor het naar bed gaan , denk ik dat het dat moet zijn. 🙁 Helaas zal ik die medicijnen moeten blijven slikken, dus ermee stoppen is geen optie. Hier te lezen dat ik niet de enige ben, en nu te weten wat het is , is voor mij al erg fijn.
Ik wil iedereen ook sterkte wensen


Door x yu op 18 juli 2013

Ik heb het weer terug! Vandaag zie ik als een varkentje uit door een dik gezicht. Het is erg vervelend! Ik wil niks eten , Ik ben heel erg bang.


Door carla op 27 juli 2013

Ook ik heb al enige jaren last van rode verdikte plekken over mijn lichaam. Ook jeukende handpalmen en enkels. Ik lees nergens dat mensen hun bloedwaardes laten prikken met name de functie van de lever.
Na al dat slikken van anti histamine tabletten werkte mijn lever niet goed meer???
Ik drink geen druppel alcohol maar dat scheen dus van die tabletten te komen.
Laten prikken dus!!!


Door Netelroosje op 30 juli 2013

Ik heb netelroos weer sinds een maand. Daarvoor 10 jaar geleden en daarvoor weer 20 jaar.
Ik ben door een eliminariedieet erachter gekomen dat ik niet tegen schaal- en schelpdieren kan. Ik kan ook niet tegen de fam. van de Nachtschaden: paprika, tomaat, aubergine, aardappelen (een beetje) en tabak….
Knoflook, komkommer en sauzen mijd ik….
Op het moment lijkt het of ik van alles last heb. De vorige keren netelroos kon ik met een tablet Loratadine goed leven. De jeuk en de bulten gingen weg, maar nu niet…
Ik ben al overgestapt op Desloratine, maar het maakt voor mij niets uit.
Ik ga nu weer mijn oude eliminatiedieet proberen. Dat heb ik van een diëtiste en ik eet dan alleen wat mag en als dat goed gaat probeer ik weer iets voor drie dagen erbij en kijken of dat goed gaat. Niet: dan komt het op de lijst van verboden….


Door Ilka op 12 augustus 2013

Hallo allemaal, alvast de groetjes uit België op 12 augustus 2013. Ik lees met veel interesse jullie verhalen. Het zal echt de Nederlandse lucht” of het “Nederlandse eten” niet zijn want in België komt netelroos ook voor ;-).
Het begon bij mij een jaar geleden met lange rode jeukende strepen over mijn benen. Net een worm die zich een weg door mijn aders zocht. Ik heb het opgelost met een anti-bacteriële zalf met cortisone, op voorschrift van de dokter. Het woord netelroos is toen niet gevallen. Ik heb er nadien geen last meer van gehad, het was weg.
Dit jaar opnieuw : lange rode draden over mijn benen en voeten, jeukend en ze bleven wel 3 à 4 weken. Ik dacht dat het een gevolg was van de zon in combinatie van werken in de tuin tussen te planten en de insecten. Opnieuw geen idee dat het netelroos was en zachtjesaan weg gekregen met die vettige zalf. Naar de dokter ben ik niet meer geweest omdat ik zijn medicatie van het jaar daarvoor nog had liggen.

Ik kreeg deze jeukende uitslag in het midden van een periode dat ik op streng dieet was en een lichaamszuiverende kuur deed : zo veel mogelijk groenten/fruit en zo weinig mogelijk vlees, (wel vervangers als vis, tofu,…) en bijna geen ongezonde vetten en zeker al geen suiker (wel vervangers als kokosbloesem, geen stevia want daar ben ik alergisch voor), geen witte meelprodukten en aardappelen (wel volkorenproducten). Al zeker geen eten uit een potje. Alles vers en liefst nog bio. Ik at mijn voedingsstoffen gescheiden om een optimale vertering te bekomen en afvalstoffen uit vergisting van voedingsstoffen te vermijden : ofwel eiwitten met groenten ofwel koolhydraten met groenten en fruit nooit gecombineerd met andere voedingsmiddelen. Melkproducten werden sojaproducten,…. noten een vast waarde als 10-uurtje…. een echte omschakeling gedurende 9 weken. Ik nam ook supplementen bij zoals kelp (jodium), artichok (lever-en galondersteunend), een vitamine B-complex, magnesium, omega 3 vetzuren, en ijzer (ik had een groot tekort aan ijzer omwille van een ander medisch probleem). Elke morgen een glas vers geperst citroen om de maag- en darmen te reinigen en mijn eerste glas thee was eentje van alka-thee (52 kruiden om te ontgiften)… En dan krijg je dus toch nog netelroos in het midden van zo’n reinigingskuur!? Ikzelf geloof dus niet meer in lichaamsreiniging/alternatieve geneeskunde als methode (bij mij) om dit probleem op te lossen. Nochtans sta ik daar niet negatief tegenover. Maar voor mij lijkt dat geen oplossing omdat ik niet beter kan zuiveren dan tijdens die periode dat ik juist netelroos kreeg…. Bovendien pas ik deze methode van eten nog steeds toe gedurende de weekdagen maar niet in het weekend. Dan staat een pistolet en een ijsje op het programma en eten we eens lekker op restaurant. Zo is dit lang vol te houden. Met andere woorden, ik probeer dus nog steeds gezond te leven en de alkathee staat nog steeds 2 keer per dag op mijn menu. En toch…

De reden waarom dat ik vandaag reageer is omdat ik deze ochtend opgestaan ben met rode bulten op mijn armen die jeuken. De afgelopen dagen had ik meermaals gezocht naar de reden voor de jeuk op mijn armen (toen waren er nog geen bulten). Deze ochten had ik dus bulten en ben gebinnen surfen, eerst op afbeeldingen en daarna veel gerichter. Ik heb er ondertussen al heel de ochtend over gelezen en het stemt mij niet prettig…
Op dit moment jeukt mijn hoofd (vooral schedel en voorhoofd) en hals. Ik vermoed dat ik dus morgen ook daar vol bulten zal staan. Mijn lip tintelt.

Ik heb deze ochtend Ceterrizine preventief genomen en op de linkse arm de vette anti-bacteriële/schimmelwerende zalf gesmeerd met coritzone en rechts een andere ant-bacteriële vette zalf zonder cortisone. Kwestie van mijn zoektocht te starten, welke best helpt. De combinatie is van medicatie houdt de jeuk op de achtergrond (doenbaar), maar hij blijft wel aanwezig. Als ik alles hierboven doorlees, is de oorzaak en de oplossing voor iedereen anders. Mijn trigger is wellicht de zon in combinatie met bepaalde planten want ik heb dit weekend weer in de tuin gewerkt bij een lekker zonnetje. Net zoals bij de voorgaande uitbraken, al zagen die er anders uit (lange strepen met bobbeltjes die jeuken en geen vlekken).
Âangezien je de netelroos zelf niet kan behandelen maar enkel de symptomen wat kan bestrijden, ben ik voorlopig nog wel even zoet met de ceterizine en de zalf. Het is nog draagbaar; maar dat bad met havermout staat ook op de menukaart op het moment dat mijn schedel ook vol bobbels zal staan..
Ik zie mij daar geen vette cremes smeren; Als het toch nog toeneemt, dan ga ik mij laten testen op alergie tegen bepaalde voedingsstoffen.

Ik las hierboven ook iemand die last had van kortademigheid. Ik had de link nog niet gelegd, en misschien moet ik dat ook niet doen en zoek ik het dan te ver, maar het laatste jaar ben ik super moe en sporten gaat me niet meer af. Gisteren op de fiets zitten hijgen met een hartslag van 149 à 160 (afhankelijk van waar de wind kwam) terwijl mijn man op dat moment slechts 107 had. Ik krijg mijn condiditie gewoon niet op peil, ondanks dat ik regelmatig de koersfiets op spring of naar de fitness ga…. Dat ijzertekort ligt hier zeker bij aan de basis, maar ik neem nu al zo lang sterk geconcentreerde suplementen bij, dat je toch beterschap zou verwachten. Misschien heeft de netelroos hier toch ook invloed op of zijn het allemaal symptomen van een algemeen lage immuniteit. Samen met de vermoedheid, ook symptomen als branderige ogen en geen mooi helder oogwit meer, maar meer bloeddoorlopen en soms wat gelig…. (vandaar dat ik dus een lever-ondersteunend dieet deed met de nodige reiniging), haaruitval, krampen in de tenen…. . Met daarbovenop dus nu ook netelroos. Na het lezen van jullie verhalen hierboven en wat gepuzzel (misschien mag ik dat niet doen) krijg ik het idee dat alle symptomen samen gewoon iets willen zeggen over de algemene gesteldheid van mijn lichaam en is dat gewoon niet in orde. Maar daar moet ik bij mijn huisarts niet bij afkomen. In België hebben die liefst geen patiënten die het te ver zoeken en zeker al niet die op het internet zijn gaan lezen… Maar ik lees verder en kijk uit naar jullie reacties. Ondertussen ga ik het toch nog niet te ver zoeken en probeer ik probleem per probleem aan te pakken. Tot schrijfs,


Door dilara op 13 augustus 2013

hey
kheb al sinds mijn 14de last van netelroos,….ben nu 29,dus erg lang,.oorzaken zijn zowel warmte of koude verschillen en ook door het gebruik van producten zoals parfum,hairspray enzo zelfs sommige pillen en antibiotica’s mag ik zeker niet innemen… .pffff,maar kheb goed nieuws,zal wel gek klinken maar voor mij helpt dit echt,…wanneer ik een ganse rauwe ui eet heb ik er de volgende dag bijna geen last van +ook nog zeker 2liter water drinken,…,soms eet ik er zelfs s’morgens en dan ene s’avonds,want naar het schijnt werkt ui op het zuiveren van je bloed,daarom kan het zijn dat je histamine waarde in je bloedt daalt,zodat je minder of bijna geen last meer hebt!!!!!hopelijk helpt het bij jullie ook want ik weet hoe vervelend het kan zijn,…!!!was zelf heel erg depressief van geworden maar nu helpt het me weer op weg,kan weer normaal functioneren zoals anderen het vanzelfsprekend vinden.
.Soms heb ik er wel nog last van want dat komt omdat men lichaam gewend wordt op het eten van ajuin,dus stop ik een paar dagen en eet ik er achter weer en zeker veeeeeel water drinken zodat je regelmatig moet plassen voor al je afvalstoffen uit je lichaam weg te krijgen!!!!
vele groetjes en hopelijk kan dit iets betekenen voor jullie!


Door Maya op 17 augustus 2013

Ik lees hier dat de netelroos vanzelf weggaat en van korte duur is. Echter heb ik er inmiddels meer dan 3 jaar last van. Heb verschillende antihistaminica voorgeschreven en geprobeerd. Tot nu toe helpt niks. Ik krijg het voornamelijk door druk op de huid. Heb uit Turkije een sterke menthol olie meegenomen die wilt voor de lichte plekken helpen maar voor de grote zwellingen niet meer. Ik wordt helemaal gek van de jeuk en druk op de huid. Bestaat er niks anders tegen de jeuk????

HELP!


Door Walter op 7 september 2013

Hallo allemaal ik ben een groentje qua netelroos want als ik hier de verhalen heb gelezen wat jullie hebben mee gemaakt.
Maar ik wil er toch over schrijven en delen.
Ik ben een week geleden op een zaterdag wakker geworden en zag dat ik rode bultjes op mijn armen had,wat gepaard ging met jeuk ik dacht wat vervelend.
’s avonds kon ik het niet meer uit houden en heb contact gezocht met de huisartsenpost daar ’s avonds aan gekomen vertelde de dokter dat ik een allergische reactie had op de huid hij schreef een medicijn voor tegen de jeuk genaamd : Tavegyl 1 mg 2 x per dag 1 tabl en hij schreef een koelende gel voor.
Ik ben daarmee meteen mee begonnen en zag tot mijn verbazing dat de rode bultje groter en meer waren geworden een dag later.
Ik ben daarom maandag ochtend naar mijn eigen huisarts gegaan en die vertelde mij meteen “jij heb netelroos”.
Hij schreef mij deze medicijnen en een zalf voor, genaamd : Levocetirizine 5 mg 1 x per dag 1 tabl maar mocht ook 2 x per dag als het nodig was, zalf genaamd : Triam/ureum deze zalf moest ik op de plekken smeren waar ik de rode bulten had na een paar dagen zag je de plekken zachtjes verdwijnen maar de jeuk niet.
Het is nu weer zaterdag een week verder en wat valt op is dat ik nu jeuk op de plekken heb waar geen rode bulten heb zoals op de boven arm benen en onderbenen.
Waar ik nu het meeste mee zit is de nacht ik slaap al een week op de bank om mijn vrouw te ontzien dat zij niet wakker wordt van dat gekrab van mij, ik geef ff een uitleg hoe mijn dag eruit ziet met de jeuk.
’s morgens wanneer ik wakker wordt dan heb ik veel last van de jeuk dan ga ik naar de douche en sta daar zeker 5 min onder lauw tot wat kouder water, ik merk dan dat de jeuk dan weg is hehe.
Wanneer ik dan beneden komt neem ik 1 tabl Levocetirizine 5 mg (werkt na half uur) daarna pak ik de zalf en smeer al de plekken op mijn lichaam mee in, omdat ik dan nog thuis zit van een operatie zit ik op de bank dit helpt mij om op de dag door te komen, ’s avonds herhaal ik dit totdat ik ga slapen.
Als ik ga slapen wordt ik soms paar keer per nacht wakker van de heftige jeuk ik ga dit koelen met de koelende gel of water (na een week op de bank wordt je er moedeloos van).

Als jullie advies of tips hebben kunnen jullie mij mailen: w.dekker1@lijbrandt.nl

Mvg Walter


Door Dilan op 13 september 2013

Hallo iedereen
Ik heb al sinds een maand last van netelroos
Je word echt helemaal gek van de jeuk
Ik heb op internet gelezen dat tandpasta de jeuk vermindert
Het klinkt gek maar het werkt wel!


Door Anky op 20 september 2013

Hallo allemaal,
Ook ik heb al zeker 10 jaar bij tijd en wijle heel veel last van netelroos, galbulten, urticaria. Alle verhalen die ik lees komen me bekend voor, dus ik vermijd nu maar even om opnieuw alle details op te schrijven.
Tijdens het lezen van alle ellendige ervaringen die iedereen heeft met deze aandoening kom ik erg veel medicijnen tegen. Ik heb in het begin ook even Tavegyl geslikt maar ook weer vrij snel mee gestopt omdat het niet hielp en ik niet hield van alle bijwerkingen.
Een aantal jaren geleden kreeg ik een nieuwe huisarts die ook homeopaat is en zij adviseerde me om de volgende homeopathische druppels te proberen.
FRAGARIA/URTICA COMP. CUM GENTIANA Van het bekende merk Weleda. 2xdgs 15 druppels. (Alleen op recept verkrijgbaar bij de apotheek)
Dit heeft mij een aantal jaren praktisch klachtenvrij gehouden. Af en toe brak het er nog in lichte mate doorheen. Maar vergeleken met wat ik daarvoor had meegemaakt was het heerlijk om niet meer elke avond gek te worden van de jeuk en vol bulten te staan.
Het verbaasde mij dat ik dit middel nergens hiertussen zag staan. Dus ik wil het jullie niet onthouden. Hopelijk helpt het sommigen van jullie.
De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat het het laatste jaar minder goed heeft geholpen. Ik denk dat mijn lichaam er teveel gewend aan is geraakt. Maar het helpt nog wel steeds. Zonder dit middel zou ik me nog steeds kapot krabben. En de bulten zijn ook nooit meer zo groot als in het verleden.
Sterkte allemaal.
Groet
Anky


Door Mar op 22 september 2013

Dank je wel Anki, ik heb alles van iedereen gelezen, maar inderdaad zoveel medicijnen, terwijl medicijnen juist slecht zijn, ik ben het meest benieuwd nu naar jouw druppels! Ik hou iedereen op de hoogte


Door Nynke op 2 oktober 2013

Even een korte reactie op het verhaal van Ilka. Het lijkt me juist dat de netelroos één van de ontgiftingsverschijnselen is en als je je nieuwe eetgewoonte aanhoudt, zal het overgaan. Ik ervaar het ook in mijn ontgiftingsperiode, nu ik overgestapt ben naar een volledig plantaardig eetpatroon. Eerst had ik af en toe jeuk of geërgerde huid; ik voelde het duidelijk als een uitscheiding van gifstoffen. Nu heb ik een acute netelroos-reactie gehad, die binnen enkele uren is afgezwakt naar rode plekken bij mijn linkeroksel en linker bovenbeen. Ik houd mijn nieuwe eetpatroon juist aan, ben ervan overtuigd dat ik daar uiteindelijk gezonder uitkom!


Door johan op 22 oktober 2013

hoi,
Ik dacht dat het met een pilletje en een spuitje cortisone wel verholpen zou zijn en kwam hier vlug enkele tips lezen om me door de jeuk te helpen tot het genezen was, nou, niet dus 🙂
Straks naar de dermatoloog nog een spuitje halen en hopen op beterschap. Die aerius tabletten helpen dus ook niet iedereen…
toi toi iedereen met jeuk


Door Marieke op 25 oktober 2013

25-10-2013
Hallo allemaal. Ik heb recentelijk erge last gehad van netelroos en ben hier vanaf gekomen. Hoe, dat wil ik graag met jullie delen om jullie te helpen!
Ik had met name last van dikke opgezwollen, rode plekken, vooral op mijn romp en soms op mijn benen. Daarnaast had ik na druk last van pijnlijke plekken aan de binnenkant van mijn handen en aan de onderkant van mijn voeten. Wanneer ik een bult op mijn arm had, werd mijn hele arm stijf en dit gebeurde op den duur ook met mijn vingers (gewrichten). Ook mijn gehele enkels en voeten konden erg stijf en pijnlijk worden als ik veel gelopen had. Het gebeurde ook regelmatig dat ik dan ’s avonds niet meer kon lopen.
Ik was op een gegeven moment al 4 x bij de huisarts geweest, al 2 x een Prednison-kuur gehad..niets hielp. Uiteindelijk kreeg ik ook last van Angio oedeem; zwellingen in het gezicht, vooral rond en in de mond en keel, waardoor ik ook vaak het gevoel van een keelontsteking had.

Mijn huisarts kon mij niet verder helpen (ik had al niet veel vertrouwen in hem). Mijn moeder kan veel op het gebied van wat sommigen als alternatieve geneeswijzen zouden zien, maar dat is het niet helemaal. Voor wie het iets zegt; o.a. touch for health. Met testen kon zij achterhalen dat bij mij Angio oedeem de veroorzaker was van netelroos (en dus niet andersom). Van hieruit konden wij verder zoeken. Het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay is toen erg belangrijk geweest/geworden. Hierin staan allerlei lichamelijk klachten (die bijna altijd gerelateerd zijn aan iets psychisch) met daarbij waaruit de klacht voortkomt -het psychische gedeelte dus- en vervolgens een affirmatie. Die affirmatie is een zin of meerdere zinnen die je gedurende een periode moet opzeggen, waarna uiteindelijk de klachten verdwijnen.
Voor sommige, vooral sceptische, mensen zal dit heel vreemd klinken, maar na ruim een half jaar erge last te hebben gehad van netelroos, ben ik er dankzij deze methode vanaf gekomen! Dus als je er vanaf wilt, dan is het in ieder geval het proberen waard!

In mijn geval was de oorzaak van Angio oedeem dat ik een diepe angst had om iets/iemand kwijt te raken. De bijbehorende affirmatie was “Ik laat nu makkelijk en met vreugde los”. Hoe vaak ik deze moest opzeggen, kon mijn moeder bij mij testen d.m.v. Touch for health. Maar voor degenen die niemand kennen die dit kan; zeg het gewoon een aantal keer per dag, een aantal weken lang, net zo lang tot de klachten weg zijn.
Het principe is namelijk dat er een negatieve gedachte vast zit, dit kan heel goed onbewust zijn. Door de affirmatie op te zeggen, zorg je er uiteindelijk voor dat die spreuk/gedachte jouw overtuiging wordt, waardoor de klachten gerelateerd aan de negatieve gedachte uiteindelijk ook verdwijnen.

Nu kan ik natuurlijk niet beoordelen of netelroos bij jullie voortkomt uit hetzelfde, dus ik zou zeggen: Kijk in het boek “Je kunt je leven helen” en zoek het op.

Nogmaals, voor ongelovigen klinkt het misschien heel vreemd, maar het werkt!
Ik zou het leuk vinden om hier verhalen te lezen van mensen die hiermee geholpen zijn.

Ik wens iedereen sterkte toe!


Door Delbaere Carl op 7 november 2013

Hallo Allemaal,

Door een medicijn heb ik netelroos gekregen waar ik niet tegen kon, veel
Zyrtec en noem maar op hielpen niets , veel slapen meer niet integendeel mijn netelroos werd erger!

Bij prof geweest in het Uz en arius 5mg tabs gekregen en was er van af moet wel 1 tab per dag in nemen geen bewerkingen super gelukkig, terug een normaal leven, hoop dat er iemand iets aan heeft!


Door Tessie op 9 november 2013

Hi allemaal,
Wat heftig toch om te lezen hoeveel mensen hier last van hebben en in wat voor extreme vormen het bij sommigen voorkomt!
De 1e keer dat ik netelroos kreeg was toen ik 16 was. Ik had geen idee wat het was. Ik had hele erge jeuk en kreeg opvallende rode plekken die schraal aanvoelden, extreem jeukten en eruit zagen als brandwonden. Ze zaten vooral in mijn nek.
Uiteindelijk naar de huisarts gegaan en hij zei meteen dat het netelroos was en dat als ik daar niets aan zou doen, dat het veel erger zou worden. Hij heeft mij een zalf voorgeschreven. Dit heeft, met een zekere discipline om niet te krabben, geholpen bij mij. Ik merkte wel dat ik geen halskettingen meer moest dragen, want dan was het weer gelijk terug!
Het is nu 9 november 2013, 12 jaar later, en ik heb nu ineens weer last van netelroos.
Het zit weer in mijn nek. Ik weet nu in ieder geval wel wat de grootste oorzaak is: winter en heel veel stress!!
Ik ga binnenkort een afspraak maken met de huisarts en kijken wat hij voorschrijft en of het helpt.
Vergeleken met andere verhalen heb ik wel een veel lichtere variant van netelroos, maar ook dan om helemaal gek te worden van de jeuk. Zelf denk ik dat het belangrijk is om er vrij vroeg bij te zijn, zodat je niet alles vele malen verergerd door het krabben.

Wat ik trouwens ook opvallend vond om te lezen, was dat meerdere vrouwen het op de plekken kregen van hun bh-bandjes. Hier heb ik ook last van! Ik vind het echt een bevrijding als ik mijn bh uit kan doen! En het eerste wat ik dan doe is krabben op alle plekken waar de bandjes hebben gezeten! Al op zoek gegaan naar van die saaie TellSell-bh’s (wat een soort topje is met iets meer ondersteuning) en dat hielp wel voor mij, omdat je van het gezeur van die bandjes af bent!
Sowieso heb ik al mijn hele leven last van jeuk en schimmelinfecties en ik moet me echt elke dag smeren met crèmetjes omdat ik anders last krijg van een trekkerige en jeukende huid. Ik ga toch maar eens aan mijn huisarts vragen of dit in relatie staat tot netelroos!

Als ik meer weet, zal ik hier weet een bericht plaatsen.
Sterkte iedereen!

Groetjes, Tessie


Door Christina op 6 december 2013

Ik heb al heel veel gelezen hier
‘k heb dus ook last van netelroos
niet altijd ,maar ineens komt het op
alles jeukt mijn nek mijn benen in mijn hals mijn armen en noem maar op.
Als ik dan krab krijg ik een brandend gevoel
Maar zoals ik bij de meeste lees heb ik geen rode vlekken of bultjes.wel is 1 kant van mijn gezicht erg warm en rood.Ik wordt er stapelgek van steeds die jeuk en niet durven krabben.
Ga vandaag of morgen maar eens naar mijn H arts
maar heb niet veel hoop op verbetering …het is al jaren aan de gang en volgens mij kunnen ze er niks aan doen.


Door Dorien op 8 december 2013

Waw, zoveel mensen dat hier op en af last van hebben. Ben blij dat ik niet de enigste ben.
Ik neem sinds kort sipralexa (anti-depressiva) en in de bijsluiter staat er dat je huiduitslag en netelroos kan krijgen (1/100 gevallen). Wel ik denk dat ik die ene ben. Ik had al enkele dagen een jeukerige huid en gisteren nadat ik mosselen (iets waar mensen allergisch op reageren) had gegeten werd de jeuk nog erger. Tot nu toe had ik nog nooit allergisch gereageerd op mosselen of sipralexa (heb dat ooit nog genomen) maar vannacht werd ik wakker van verschrikkelijke jeuk en branderig gevoel en ganse lichaam zag rood met boebelkes…om zot van te worden. Het zag eruit zoals wanneer je gebrandneteld word maar dan zonder de pijn.
Ben beginnen zoeken op internet en las dat anti-allergicums konden helpen en had hier nog pillen tegen hooikoorst en huisstofmijt (Levocetirizine) zo eentje ingenomen en nu opgestaan zonder jeuk.

Bon dit is mijn ervaring tot nu toe…wens iedereen dat er veel last van heeft veel sterkte toe (en ja er zijn ergere gezondheidsproblemen maar zo jeuken dat is verschrikkelijk)

groetjes

Dorien


Door B. van Klaveren op 17 december 2013

Nederlandse dermatologen luiden de noodklok over het conserveringsmiddel Methylisothiazolinone dat in dagelijkse beauty- en reinigingsproducten is verwerkt. De stof kan tot een allergische reactie leiden met symptomen zoals zwelling van het gezicht, jeuk, netelroos, roodheid en eczeem. Dermatologen zien een stijging van het aantal patiënten met een allergie voor dit conserveringsmiddel.

Op aandringen van dermatologen uit verschillende Europese landen gaat het wetenschappelijke comité van de EU, de Committee on Consumer Safety (SCCS), dit conserveringsmiddel opnieuw beoordelen. “Mensen kunnen soms jaren zonder problemen een product gebruiken en dan ineens een allergische reactie krijgen”, aldus Joke Herremans, hoofd van de afdeling Consumenten en Productveiligheid van het RIVM. De problemen komen vooral voor bij crèmes, omdat die direct op de huid worden aangebracht. Maar Methylisothiazolinone (MI) kan ook zitten in andere soorten make-up, shampoo, zeep, schoonmaakmiddelen, wasverzachters en billendoekjes voor baby’s.
In juni hadden Britse dermatologen al gewaarschuwd voor een dreigende epidemie van deze huidallergie. In Nederland is er tot op heden geen aandacht over geweest. Harma Stenveld heeft daar een antwoord op: “Dat komt omdat het bij ons dermatologen heel lang bekend is, maar dat is nooit naar buiten gecommuniceerd. We hebben ons onvoldoende gerealiseerd dat de consument dit helemaal niet weet. Het is goed dat de consumenten bewuster zijn van de risico’s.”
15-12-2013
BRON : http://altijdwatmonitor.ncrv.nl/p/304/nieuws/dermatologen-waarschuwen-voor-conserveringsmiddel-cosmetica

Methylchloroisothiazolinone en methylisothiazolinone

Methylchloroisothiazolinone (MCI) en methylisothiazolinone (MI) zijn bewaarmiddelen en ze zitten sinds een vijftal jaren steeds vaker samen in vloeibare verzorgingsproducten zoals gezichtscrèmes, douchegels, bodylotions en in vochtige doekjes. Maar de combinatie van deze twee bewaarmiddelen kan een allergische reactie veroorzaken: jeuk, uitslag, gezwollen huid…
11-10-2013
BRON : http://www.radio2.be/inspecteur-decaluwe/allergisch-voor-bewaarmiddelen-in-verzorgingsproducten


Door Corina op 31 december 2013

31-12-2013
Ik heb ook al enige tijd last van Netelroos galbulten. Als kind ook gehad, toen wist ik precies de aanleiding: E100 de kleurstoffen. Nu heb ik het weer sinds 3 jaar. Vanaf dat ik 10 weken verwachting was en nadat ik gestopt was met borstvoeding. Verschillende artsen geweest. Zelfde verhaal., verschillende medicatie.
Levoceterizine van de Liddl €0,90 voor. 7 tabletten helpt het beste.
Maar nog beter: ik ben ervan af geweest 2x in die 3 jaar. Door een homeopaat. Hij kwam erachter dat er gifstoffen in mn huispd zaten DDT een gif die gebruikt worden in het buitenland op groentens en fruit. Ik was nu zorgvuldiger al het groente en fruit. Ik koop nu seizoen groente en geen fruit meer in supermarkt maar bij de fruitboer en liefst bij de boer zelf.
Homeopaat De Gouwe Leeuw in Kamerik heeft mij nu al 2x van dat verschikkelijke jeuk afgeholpen. Heb wel vertrouwen, duurd zo’n 4,5 weken voordat je verschil merkt. Ik ben toen 1/2 jaar bultvrij geweest!!!
Helaas heeft deze homeopaat wel een wachttijd van 3 maanden voordat je geholpen wordt.

Veel producten zitten troep, al die E nummers zijn echt niet gezond. Gelukkig komen er steeds meer eerlijker produkten op de markt, zoals Arla.. En ook zoveel gif.. het is zo ongezond!

Sterkte iedereen, op een gezond 2014 met minder klachten.
je mag me ook mailen corinavdwerf@hotmail.com


Door seys rosanne op 11 januari 2014

Sinds een 15-tal jaar heb ik last van netelroos; in het begin enkel in de winter maar na verloop van tijd het ganse jaar door. Omdat ik ook al jaren last heb van hooikoorts en ik daarvoor medicatie neem merkte ik dat de netelroos reeds de kop begon op te steken op het moment dat ik stopte met het innemen van hooikoortsmedicatie, zeg maar rond eind juli ongeveer. Toen heb ik ontdekt dat ik de netelroos kon terugdringen door mijn hooikoortsmedicatie te blijven innemen. Vorig jaar nà nieuwjaar kreeg ik de ergste aanval van netelroos die ik ooit gehad heb; bij een bezoek aan de dermatoloog bleek dat de oorzaak hiervan te zoeken was in het feit dat ik gedurende een tweetal weken ontstekingsremmer had moeten innemen omdat ik ernstig last had gekregen van mijn maag. Sindsdien weet ik dat ontstekingsremmer netelroos heel erg in de hand werkt; ontstekingsremmer doet zelfs de werking van anti-allergische medicatie teniet.
Ik heb toen een kuur gevolgd met hooikoortsmedicatie, voorgeschreven door de dermatoloog; het begon pas na enkele dagen te werken. De medicatie die voor mij het best werkt tegen netelroos is Cétrizine EG : generisch hooikoortsmiddel en zonder voorschrift te verkrijgen in de apotheek. Elke dag neem ik hiervan 1 pilletje in, sommige dagen moet ik er 2 innemen, en dat helpt zeer goed. Ik hoop dat mijn lichaam er op een moment niet immuun aan wordt want dan moet ik op zoek naar iets anders maar tot op heden is dat nog niet het geval.
Veel sterkte aan iedereen die er last van heeft en succes in jullie zoektocht naar een afdoend middel !


Door ROGER BELDER op 17 januari 2014

roger , voor de 2e keer urticaria sinds enige jaren. Nu echter veel meer bulten en ’t ging ook niet spontaan weer weg binnen 6 weken.Mogelijk familiair, m’n vader had ’t ook en vond baat bij insmeren met urine van zwangere paarden, dat was in 1927 en een advies van een paardenarts, ook paardenmest in de klompen hielp. Toepassen tot de jeuk en de bulten weg zijn. Zwangere ezels mag ook,’t zit èm wellicht in de zwangerschapshormonen. Succes!


Door Corina op 19 januari 2014

Nadat ik zoveel lasthad van die galbulten.. werd ik op een dag wakker zonder bulten! Wat had ik anders gedaan, gegeten??? na lang denken.. : Ik had mijn tanden niet gepoetst. twee dagen lang niet gepoetst, geen vlekken en geen jeuk! Blijkt nu menthol verergerd de vlekken! Ik gebruijk nu Elmex mentholvrij tandpasta.
Poetsen die je dagelijks, 2x Dus vandaar elke dag vlekken en jeuk.
Wie weet hebben meer mensen er baat bij: elmex metholvrije tandpasta, mag gebruikt worden tegelijkertijd met homeopathie.


Door ROGER BELDER op 21 januari 2014

gisteren een middel tegen de jeuk ontvangen wat minstens enige uren werkt . Je neemt de spuitbus met stijfsel die normaal bij ’t strijken wordt gebruikt. Alle bulten inspuiten en de jeuk verdwijnt op slag ! Bij opnieuw jeuk , weer spuiten . Succes verzekerd , een heel natuurlijk en onschuldig huismiddel dat ook werkt tegen jeuk bij waterpokken ! Groet , Roger .


Door carin nijhuis op 26 januari 2014

vorig jaar kreeg ik netelroos ik heb het nu 4 maal gehad verschrikkelijk overal jeuk en brandend gevoel over mijn hele lichaam zelfs mijn oogwit was rood en mijn mond paars, mijn vraag is zijn er mensen die dit ook hebben gehad, ik lees daar niets over op internet


Door johan dunnink op 19 februari 2014

Ik heb sinds mijn 15e netelroos, ik ben nu 45.
De symptonen zijn van galbulten tot gezwollen handen, tong, lippen en stijve spieren.
Ik heb netelroos met tussenpozen van 1 1/2 jaar, de oorzaak heb ik tot nu toe niet gevonden.
Als behandeling krijg ik Fexofenadin en prednisolon, dit werk erg goed bij mij, na een week ben ik er vanaf voor 1 1/2 jaar


Door m.e.wesserman op 12 maart 2014

st.janskruid is een giftegeplant die je niet moet gaan snoeien maar uittrekken en je tuin vewijderen.

groetjes.


Door shirley op 13 maart 2014

Hallo, ik had vorig jaar ook een half jaar last van netelroos en werd gek van de jeuk. Je kan het van alles krijgen en de oorzaakis moeilijk te vinden. Ik kon op een gegeven moment niet meer functioneren.Tabletten en koelzalf hielpen niet. Uiteindelijk een cortisone injectie gekregen waardoor de piek er vanaf gaat en alles langzaam weer gaat stabiliseren.Daarom nog een maand doorgegaan met telfast en Ranitadine slikken, maar na de cortisone prik merk je echt binnen 3 dagen dat de piek er af gaat. Ik adviseer iedereen met hevige en langdurige last en als niets helpt te overwegen om een corticone injectie te vragen aan de dermatoloog. Cortisone prik is ook niet goed voor je lijf, maar jeuk is nog erger dan pijn.

sterkte allemaal


Door Alain op 25 maart 2014

Tegen de jeuk “Eau de Cologne”, maak een nette zakdoek goed nat met de “Eau de Cologne” en ONMIDDELLIJK zal de jeuk verdwijnen, zéér aangenaam en een tip van mijn grootmoeder !!!


Door Anja op 9 mei 2014

Ik heb ondertussen al 2 jaar netelroos en heb vele onderzoeken ondergaan. Ik zou geen allergie hebben. Elke nacht sta ik onder de bulten vooral op armen, benen en buik. Ook heb ik trage drukurticaria en bij de minste druk en inspanning krijg ik enorme zwellingen die hard en rood zijn en soms jeuken. Ik kan zelfs niet gaan werken. Heb alle medicijnen geprobeerd zoals alle histamineremmers, neoral, cortisone in hoge dosis en iets tegen schimmel in de darmen … Volgende maand gaan ze nog eens beginnen met 2 maand antibiotica. Ik krijg ook lichte koorts, spierpijn en gewrichtspijn en ben enorm moe. Er is al zoveel onderzocht en er komt niks uit. Ook neem ik voor de pijn 3 maal per dag een ontspekingsremmer(nu 3 maand). Dokters vertellen me dat het ooit vanzelf zal overgaan maar wanneer?


Door Hendrik op 15 mei 2014

Hallo ik 49 heb sinds 3jaar last van netelroos op mijn handen -deze zitten onder de blaren en rode bulten die branden en erg jeuken. heb er alles voor gehad medicijnen zalfjes enz die hielpen mij niet echt ,heb deze netelroos veelal in het voorjaar en duurt minimaal een maand of langer ‘ben erachter gekomen als ik kaas en haring eet vaker last heb van netelroos, ik krab de blaren en bultjes niet meer kapot maar doe er af en toe azijn op, mijd de zon met de gevoelige plekken of bedek deze . veder schaam ik mij er erg voor mensen kijken je aan en weten veelal niet wat dit is, mijn handen zitten onder de plekken en zijn blauw paars gekleurd en veelal gezwollen. met vriendelijke groeten Henderik


Door Eloy op 20 mei 2014

19-5-2014 smiddags begonnen met paar plekjes die jeukten die eruit zagen als muggenbulten. ik dacht dus ook dat het muggenbultjes of een ander insectenbeet waren. In de avond werd de jeuk erger en tegen 11 uur savonds had ik plekken op buik, okselstreek. Nu om 02.55 zit het bijna overal. Wat mij verlichting geeft is een lauwe douche en aloe vera gel wat meteen de jeuk wegneemt. Heb de ventilator ook aan staan, af en toe sta ik op van bed zodat het kan koelen voor ik weer ga liggen. Doe alleen geen oog dicht…..heb wel Reactine in huis maar als ik al die bijwerkingen lees…pffff….neem al jaren geen medicijnen op paracetamol na ( 1a2 x per jaar)
Mijn huid voelt warm aan. Denk zelf dat het een reactie is op teveel zon gehad. Heb 18 mei 5 uur lang in de moestuin gewerkt waardoor schouders verbrand zijn.


Door mia op 20 mei 2014

Amai wat een verhalen, ik dacht dat ik de enige was met dit gekke verschijnsel.
ik heb vooral jeuk door druk van kleren en schoenen.
Ik wil geen medicatie nemen, ik ben nu bezig met brandnetel thee en me insmeren met e hinea bodycreme, hopelijk hebben andere mensen hier iets aan.


Door Patricia op 25 mei 2014

Ik heb sinds een aantal jaren(2,5) als jeuk op mijn hoofdhuid vooral in de haargrens maar ook bovenop. Er is niets te zien niet rood, niet schilferig, en niet rood. Ik ben 46 jaar en zit in de overgang. Ik merk ook dat ik rondom mijn menstruatie periode meer last krijg.
Nu sinds een paar weken kreeg ik ook jeuk op mijn oorschelpen en achter het oor. Later kreeg ik op mijn décolleté rode bultjes en en jeuk en brandt heel erg het komt en het gaat. Het is net of ik in de brandnetel heb gelegen. Ook op verschillende plekjes op mijn rug/boven been en bovenkant van mijn beiden handen maar vooral ook mijn hele nek. Ik ben naar de huisarts geweest en hij dacht aan netelroos. Ik heb desloratadine 5 mg gekregen ik heb tot nu toe nog niet echt resultaat. Het blijft komen en gaan. Ik weet me geen raad. Soms heb ik zelf dat mijn keel opzwelt. en een branderig gevoel op mijn hoofdhuid.
Help!!!!!
Ik moet over een maand naar de Zon. Wat moet ik doen.? Heeft iemand een goude tip voor mij. :(((


Door melissa priem op 9 juni 2014

Ik had van het weekend netelroos.
Bij mij kwam het door stress. Toen ik besloot te gaan mountainbiken verdween het langzamerhand. Ik denk dat sporten echt werkt, ik had vanalles geprobeerd, zalf/pillen. Maar het enige wat hielp was sporten en mijn hoofd leegmaken.
Groetjes Melissa


Door melissa priem op 9 juni 2014

Gifstoffen verdwijnen uit je lichaam en je bent natuurlijk mentaal ook gelukkig als je sport. 🙂 Ben superblij dat het weg is!!! En als het weer terugkomt weet ik al wat ik ga doen.


Door melissa priem op 9 juni 2014

Oja en wat ik in de nacht heb gedaan, toen ik niet kon sporten:
Ik heb mezelf ingewikkeld met natte doeken en zo ben ik gaan slapen.
Moet het natuurlijk wel zomer zijn of de verwarming moet aanstaan anders is het niet te harden.
Maar de nattigheid is beter als de jeuk en ik kon best slapen zo.


Door bep franssen op 11 juni 2014

heb op mijn arm ongeveer 10 cm bulten die zijn rood en jeuken heel erg volgens mij is het netelroos en om de jeuk te bestrijden leg ik er een zak met ijsblokjes open dat help voor een uur of 2 tot 3 uur hopelijk ben ik er vlug van of maar hier help ik iemand anders mee


Door miepmiep op 15 juni 2014

heb het ook regelmatig.
een dermatoloog vertelde mij dat netelroos 9 van de 10 keer door stress komt! je lever moet dan tot rust komen en hij had mij het volgende homeopatische voorgeschreven:
Gentiana lutea, radix, decoctum D1 50 g van het merk Weleda

en het heeft mij echt geholpen binnen een paar dagen!!!!

waar ik ook baad bij heb is het drinken van groene thee (de losse thee).

sterkte ermee!!!!


Door Joop op 29 juli 2014

Heel goed recept van jouw huisarts. Misschien mag dit ook bij hele kleine kinderen.


Door mar op 13 juli 2014

Ik hoop niet dat onze kleinzoon van 1,5 jaar nog maar, er lang last van zal hebben!!
Van ene op andere dag bultjes leek op zonneallergie, maar nadat zn hele lijfje, zijn gezichtje en oogleden rood en dik werden werd duidelijk bij huisarts dat hij netelroos had. Gestart met drankje en koelzalf maar nog geen verbetering….ziekenhuis geweest maar gewoon doorgaan met medicatie en smeren, zo zielig voor zo’n kleintje!!
Zijn handjes zijn gezwollen en doen vast pijn, hij kan t nog niet duidelijk maken maar aan alle voorgaande reacties te zien is het heel erg naar!!
Verlossende tip voor peuters met netelroos? Graag!!
De oorzaak geen idee..


Door Raymond op 10 augustus 2014

Hallo lotgenoten,

Heb ook sinds begin 2012 last van netelroos. Het is een komen en gaan. Ene keer heftig dan minder en soms niet. Ik heb de overtuiging dat het komt door langdurige stress. Heb sowieso al een gejaagd leven maar het jaar 2011 heeft mij de das om gedaan. In dat jaar heb ik een huis gekocht en al mijn vrije tijd gestopt in de renovatie ervan naast mijn drukke baan.Daarnaast heb ik ook nog mijn gevoelens zo’n twintig jaar onderdrukt wat psychische klachten veroorzaakt. Dit alles werkt op je stofwisseling, auto-immuunsysteem, hormoonsysteem. De hevigheid van netelroos wordt veroozaakt als meerdere factoren tegelijkertijd zijn geweest die dit veroorzaken. Zoals op dit moment en stress en in de zon en bepaalde cosmetica gebruikt en bepaalde voeding genoten en alcohol gehad. Heb pas burn-out gekregen dus zolang heb ik met de stress doorgelopen. Viel me op dat bij hoogtepunt de netelroos helemaal weg was. Op hoogtepunt was ik alleen aan het rusten en leefde op water, rauwe groente en wat fruit. Nu ik herstellende ben duikt de netelroos weer op volgens mij omdat ik weer ga leven en me openstel voor veroorzakers. Al die middeltjes is alleen maar bestrijden van symptomen, wat op zich goed is om het leefbaar te houden maar ik zou het zoeken in het bestrijden van de oorzaak.Zoals zo min mogelijk stress, zo gezond mogelijk eten, zoveel mogelijk water, sporten, yoga wat allemaal goed is voor je lichaam maar tegelijkertijd ook de dingen doen wat goed is voor je geest zoals mindfulness training, meditatie, affirmaties, bezoek aan psycholoog,alternatieve geneeskunde ( energetische energie ) alles meer met liefde benaderen en in liefde denken. Ik ga het roer helemaal omgooien. Over een jaar laat ik van me horen of dit alles werkt. Sowieso laat de slechte dingen, alcohol, tabak, suiker, producten met E nummers.Het beste is producten zo puur mogelijk uit de natuur en het liefst biologisch en producten met zo min mogelijk ingredienten.Netelroos komt trouwens door mestcellen die niet goed functioneren waardoor vocht ontsnapt via de haarzakjes. Mestcellen zitten in je hele lichaam ook organen en behoren tot het afweersysteem. Ik denk dat het afweersysteem van slag is en daardoor overreageerd. Bij een burn-out bijvoorbeeld krijg je last van angsten en paniekaanvallen omdat er teveel adrenaline wordt aangemaakt. Dus een beetje stresssituatie reageerd het lichaam te heftig alsof je in een noodsituatie zit.Dit komt weer doordat de bijnieren zijn uitgeput deze hebben te lang de adrenaline moeten compenseren maar dat lukt niet meer vandaar de angsten. Dus al die symptomen moeten zijn ontstaan door disfunctie van lichaam waardoor onbalans ontstaat zoals meerdere ziekten ontstaan.En dit gaat jaren duren denk ik want het heeft ook jaren geduurd voordat het zich opgebouwd heeft. Dus permanente andere levensstijl. Kan wel niet beredeneren dat zelfs kinderen het op jonge leeftijd al hebben. Misschien zit dit in de genen of zo. Trouwens voor burn-out bestaat ook geen medicijn dus ik denk daarom ook niet voor netelroos.Netelroos is de uiting van iets anders in je wat niet klopt. Zo denk ik erover ik heb trouwens ook last van jeuk s’nachts maar probeer te negeren en in slaap te vallen dan ben je je er niet van bewust.


Door Saskia op 22 augustus 2014

Hallo Raymond,

Welke netelroos behandelingen heb je geprobeerd?

Ik ben trouwens ook benieuwd hoe je de jeuk van netelroos weet te negeren. Dit is mij nooit echt gelukt.


Door Raymond op 24 augustus 2014

IK heb geen enkele behandelingen gehad anders dan als het echt niet gaat wanneer mijn hele lichaam vol zit een anti histamine pilletje tegen de jeuk. Als ik slechts op enkele plaatsen heb dan slaap er gewoon doorheen. Ik ga naar een man voor energetische energie hij zegt dat het bloed gereinigd dient te worden. Dus ik ga flink detoxen. Brandnetelthee en veel water, rauwe groenten, verse groenten en fruit. Veel bewegen. Geen suiker, alcohol, koffie, tabak, geurstoffen, kleurstoffen, smaakversterkers, conserveermiddelen, E nummers. En vooral positief zijn.


Door Nancyl op 6 september 2014

Ook ik heb sinds een aantal jaar last van netelroos na een zeer heftige antibioticakuur.knettergek word je ervan.ik heb jaren goed geweest met cetrizine maar raakte gewend,gevolg 4per dag ,altijd suf en moe.na weet een zware aanval en een cortizonespuit kreeg ik aerius smorgens en savonds en dan savonds ook nog monteluklast erbij,helpt heel goed de symptonen te onderdrukken maar toen kreeg ik constant onstekingen overal.gezien de slechte reactie op antibiotica blijf je continu in een cirkeltje draaien.
Dus een afspraak met een immunoloog/allergie specialist in uza,die me gelijk vertelde dat hier bijna niets aan te doen is.tof.
Voorlopig gaan ze wel alles testen wat ze kunnen en ik hoop echt dat ze wat vinden.over 2weken moet ik 5dagen medicatie vrij zijn om de testen te kunnen doen,ik kijk er enorm tegenop want 1dag zonder pillekes is nu al een echte hel….maar ik bijt door….goede moed aan iedereen groetjes


Door amir op 14 september 2014

Hallo iedereen,

sinds 2011 heb ik netelroos en de arts zegt dat het door mijn chronische hepatitis b komt misschien. aangezien er geen medicijnen zijn tegen hepatitis b zal netelroos ook nooit voorbij gaan denk ik. Ik slik levocitirizine 2x per dag en neem paar joints en dat helpt wel een beetje tegen jeuk en stress. Verder vermijd ik zon, warme ruimtes, warme water en ga voorzichtig met mijn huid om.
Ik hoop dat iedereen ooit van af zal komen.


Door Corina op 16 september 2014

Ik ben eraf gekomen. Bij toeval ontdekt dat ik reageer op menthol. Aangezien ik 2x m’n tanden poets, had ik dus altijd galbulten. Mentholvrije tandpasta bestaat gelukkig.


Door H.Schievink op 4 november 2014

Kan netelroos veroorzaakt worden door een middel tegen blaaskramp? b.v. oxybutine;vesicare?


Door Ted op 8 februari 2015

Ik heb netelroos over mijn hele lichaam en heel veel jeuk daar woord je gek van moest 14 dagen stoppen met de lipitor 40mg en kreeg desloratadine 5 mg neem ze al 4 dagen in maar nog geen resultaat help!!


Door Liesbeth op 29 mei 2015

Ik kreeg pilletjes met de bijwerking: jeuk!!
Ik gebruik nu een zalfje van VSM cardiflor Forte.
Succes!!


Door Martin op 9 september 2015

Ik heb zelf ook met regelmaat netelroos. Heb diverse producten geprobeerd zonder resultaat. Totdat een dermatoloog mij adviseerde om Dniprospan of Flostiron te gebruiken. Binnen 4 a 5 uur geen enkele rode plek meer. Het lost het probleem niet op. Soms moet ik elke week spuiten, dan is het weer goed voor 7 to 10 dagen. Het is ook niet echt goedkoop, maar gezwollen lippen, tong of ogen is ook geen optie. Het kan zelfs gevaarlijk zijn.


Door New world op 10 december 2016

Hey Ted jou probleem heb ik momenteel al 10 jaar!!!!! Wordt er hondsdol van en dat meen ik!!! Als ik aan voel dat de jeuk gaat beginnen neem ik snel een pil in genaamd levocetrize…het helpt!!!gemiddeld om de 3 Dagen begint het te jeuken….heb een bloed test gedaan ben er achter gekomen dat ik voor meerdere dingen alergisch ben namelijk…mais….advocado…noten…tomaat….ik let op wat ik eet maar het blijft terug komen pfffff


Door jacinta op 9 februari 2015

Hoi Ted,

ik neem 10 mg desloratadine , merk: Sandoz, ’s morgens 1 en ’s avonds 1 tabletje.
Kreeg laatst van de apotheek een ander merk, hielp niet, werd er erg ziek van.
Hoop dat je snel iets vindt wat werkt!


Door Hans op 25 maart 2015

Vandaag ben ik naar de huisarts geweest omdat ik over mijn hele lichaam last heb van netelroos.
Hij heeft mij twee medicijnen voorgeschreven: tavegil, 2x daags in te nemen en prednosolon, 1xdaags. Resultaten zijn na een halve dag al duidelijk zichtbaar.
Heb enkele jaren geleden ook een heftige aanval gehad en ook toen hielpen anti-histamine tabletten goed ( maar dan wel in een hoge dosering)


Door Tineke Tournier op 8 april 2015

Gedeelde smart is halve smart?
Of soms dubbele smart al je beseft dat je niet de enige bent die, soms totaal onverwacht bezoek van ROOSJE NETEL krijgt,zoals ik haar ben gaan noemen de afgelopen jaren. Zij verschijnt meestal op momenten dat je er zeker niet op zit te wachten zoals rond en op de feestdagen wanneer je extra stressgevoelig bent. Natuurlijk heeft iedereen mij verteld dat je haar beter kan negeren.KOELZALF en zo nu en dan gewoon even afkoelen met water werkt inderdaad verlichtend. Ik heb bovendien ook MENTHOL POEDER geprobeerd, maar las nu dat je daar ook gevoelig voor kunt zijn!
MEDICATIE o.a. HYDROXITINE heb ik ook geprobeerd, maar vaak waren den bijwerkingen gecompliceerder dan de netelroos zelf! Zolang als de jeuk op plekken zit waar je bij kunt kan je iets tegen doen, maar kans dat je gaat krabben is dan ook veel groter! De vraag of dat wat je eet of drinkt van invloed is op het ontstaan en het verergeren de netelroos heeft tot nu toe alleen nog maar tegenstrijdige antwoorden gegeven. Als je ooit door ROOSJE NETEL overvallen bent, wil je er liever niet meer aan denken hoelang zij de vorige keer is gebleven. Je wenst maar EEN ding, dat zij zo snel mogelijk weer vertrekt. ZEKER NIET verwennen met lekkere chocolade paaseitjes! Ik weet dat je moet proberen om op een creatieve manier met de dagelijkse problemen om te gaan en als het kan ook anderen te helpen bij het zoeken naar ev. Oorzaken en oplossingen.
Sterke allemaal Tineke Tournier


Door lorain op 19 april 2015

Ik heb nu voor de 2e keer netelroos vorigjaar zomer idem dito.. ik heb daar leveroceterizine voor gekregen een standaard hooikoortspil.. wat enigzins de jeuk verlicht maar eer dat ik die kan nemen (je mag het niet zomaar innemen uit voorzorg) is de netelroos alweer in volle glorrie aanwezig.. het bestrijd helaas ook niet de oorzaak het neemt de jeuk wat weg wanneer het er zit (helaas komt het op andere plekke gewoon weer terug).. verder smeer ik koelzalf om ook de jeuk wat te verlichten.. mocht ik deze beide nier bij hebben wanneer ik de deur uitga heb ik dus een groot probleem.. heeft iemand tips wat ik nog zou kunnen doen?


Door Cillie op 26 april 2015

Ik heb vanaf mijn zestiende al chronische urticaria (ben nu 42).
Het komt en gaat zonder regelmaat. Helaas komt het bij mij vooral opzetten bij grote warmte/kou verschillen…Fijn in een land als Nederland.

Via de huisarts heb ik al jarenlang fexofenedine. Dit helpt mij uitstekend. Zodra ik het voel opkomen, neem ik het in en dat helpt. Cardiflor van VSM helpt ook uitstekend tegen de jeuk voor als ik te laat ben met mijn medicijnen.
Ga naar je huisarts en overleg (bij chronische urticaria). Je komt vanzelf bij de juiste medicijnen die jou helpen


Door Ted op 1 mei 2015

hallo, heb al 4 mnd last van netelroos alle 2 mijn ogen zaten helemaal dicht en een dikke lip en heel veel jeuk allemaal bulten over mijn hele lichaam.Ben onder behandeling bij de Dermateloog ze zeg er is een medicijn voor en dat heet Omalizumab inj.(Xolair) van de fabrikant Novartis mijn vraag is wie heeft ervaring met dit medicijn en of dat vergoed wordt .
Graag een reactie?


Door Jaël op 23 april 2017

Hallo, ik gebruik nu al een goede 8 maanden xolair. Dit hielp mij enorm maar ik vermoed dat mijn weerstand er zich tegen verzet…
Ondanks de xolair krijg ik opnieuw last.
Is inderdaad terugbetaald bij mij. Ik betaam iets minder dan 24 euro. Normaal kost dit rond de 700 euro vlor 2 spuiten.
Dit is maandelijkse kost voor mij..
Heb het nu al 1 jaar en half en is gewoonweg verschrikkelijk de jeuk. Heb het gekregen toen ik een keelontsteking had…


Door Ted op 4 mei 2015

Hallo, ik heb geregels dikke ogen en een dikke lip van de netelroos nu hadden ze gezegd als je in het gezicht heb is heel gevaarlijk zelfs dodelijk ? Wie heeft er ervaring mee.

Graag reactie


Door Cillie op 5 mei 2015

Hallo Ted,
Ik heb het ook vaak in mijn gezicht Het is volgens mij niet “dodelijk”. Hooguit zeer vervelend en genant.

Wel moet je opletten dat niet je neus en mond/keel gaan dichtzitten. Dan zou het wel eens heel vervelend kunnen worden.


Door linsey op 13 mei 2015

Hoi ted. Hier ook al weer 2.5 maand netelroos. Iedere dag volop. Ook regelmatig dikke lippen. Bij mij helpt levocetirizine. Ze zeggen trouwens dat dit maar 1 keer op een dag ingenomen mag worden. Maar vandaag van me huisarts te horen gekregen dat je dit 2 maal daags inmag nemen. Succes hopelijk is het weer snel over.


Door Corina op 14 mei 2015

Levocetirizine is te koop bij de Lidl voor €1,19 dacht ik. Deze gebruik ik ook.


Door David op 4 oktober 2016

Dat klopt niet. De Lidl verkoopt cetirizine. Wat prima werkt. Voor €1,30 voor 7 tabletten. Groet David


Door H DE VRIES op 17 mei 2017

FIJN TE HOREN, ZIJN DAT NATUURMIDDELEN? HOOP OP EEN REACTIE, DANK U WEL.
H DE VRIES


Door Raymond op 14 mei 2015

Hallo, lotgenoten ik ga eens proberen een lachduif in huis te halen schijnt dat dat werkt.Sinds enkele maanden slik ik een keer paar dag van dermatoloog desloratadine. Onderdrukt heel goed, heb het maar een beetje nog en zou niet doorwerken op de organen. Daarnaast heb ik een kuur gedaan met probiotica en enzymen. Verder moet ik uitkijken met name noten en alcohol. Heb het al van begin 2012 en ook dikke ogen en lippen en helemaal onder maar dat is gelukkig verleden tijd. Blijf er niet zoals ik te lang mee lopen in de verwachting het gaat vanzelf weg dat dacht ik ook tot dat ik het zat was. Het is heel onaangenaam, verstoort je leven, vooral ook met slapen, je schaamt je wat je ziet uit alsof je weet ik veel wat heb en kan op den duur ook psychische klachten veroorzaken. Daarnaast is er vanuit Amerika een produkt op de markt. omalizumab, dit zijn spuiten. Verder denk ik dat neterroos ontstaat doordat immuunsysteem niet goed meer werkt want hen in de tussentijd ook een burn out gehad. Dus immuunsysteem opbouwen,rust rust rust zoveel mogelijk inbouwen,onder andere ook door meditatie en yoga. Heel veel mensen hebben ook uitgeputte bijnieren, de maatschappij loopt op zijn tenen met lichamelijke klachten tot gevolg.

Groetjes

Raymond


Door Nadia op 15 mei 2015

Hallo allemaal,

Ook ik slikte al 2 jaar dagelijks een tabletje voor mijn netelroos. Toen ik zwanger werd van mijn eerste kind toen vertelde de dokter dat ik de medicijnen niet meer mocht innemen, ik zat daar erg tegenop want ik weet dat als ik t tabletje 1 dag niet inneem dat ik dan weer als een gek begin te jeuken.
Maar gelukkig de jeuk kwam niet meer terug en de dokter vertelde mij dat t door de hormonen (tijdens de zwangerschap) kon komen.
Het is nu 8 jaar geleden en ik heb er gelukkig nooit meer last van gehad.


Door Ted op 29 mei 2015

Hallo , ik heb netelroos dikke lippen en dikke ogen vreselijk en heel erg moe, nu heb ik 2 spuiten gekregen Omalzuman (Xolair) 2 weken helemaal geen last de 3e week kwam het in alle hevigheid de netelroos weer terug ben heel erg moe en heel veel jeuk maar het ergste vind ik nog die dikke ogen en lippen het misvoormd je gezicht ben radeloos wat kan ik nog doen om er vanaf te komen

Graag een reactie Ted


Door Ted op 29 mei 2015

Hallo , ik heb netelroos dikke lippen en dikke ogen vreselijk en heel erg moe, nu heb ik 2 spuiten gekregen Omalzumab (Xolair) 2 weken helemaal geen last de 3e week kwam het in alle hevigheid de netelroos weer terug ben heel erg moe en heel veel jeuk maar het ergste vind ik nog die dikke ogen en lippen het misvoormd je gezicht ben radeloos wat kan ik nog doen om er vanaf te komen

Graag een reactie Ted


Door Corina op 29 mei 2015

Ga naar een goede homeopaat! Mijn homeopaat heeft me al 3x ervan af geholpen meer dan een jaar geen last en geen medicijnen. 1 afspraak is genoeg.
Sterkte met je ogen en lippen, ik weet het het is niet leuk. Eet ook meer biologisch. Het gif wat op supermarkt groente en fruit zit is niet er af te wassen. En dan vooral de buitenlandse producten. Hollandse producten koop ik nog wel eens. In het buitenland gebruiken ze giffen die verboden zijn in Nederland.
Triest maar waar.


Door Verbraeken erica op 19 november 2015

Wat heb je daarvoor genomen van homeopathie dank u grt


Door Joke op 4 juni 2015

Hallo, ik heb ook sinds begin februari ook acute netelroos, gezwollen ogen, voeten. Absoluut niet leuk. Ik neem elke dag 4x certizine, maar ik sta nog elke dag vol met rode plekken. Ook al voor de 3de keer Xolair inspuitingen gehad (om de 4weken 2 spuiten in buik), maar tot nog toe geen effect. Ook al naar een kinesitherapeut geweest, die zegt dat het van mijn lever zou komen (ist waar of geen waar da weet ik nie). Van hem heb ik ook druppeltjes en 2x Molybdeen pillen gekregen die ik momenteel neem in de hoop dat het over gaat. Alleen Medrol 32 mg hielp bij mij, volledig vlekkenloos. Maar ja je kan maar moeilijk blijven cortizone nemen e. Ondertussen ook al enkele kilo’tjes bijgekomen. Heeft er iemand raad?


Door Charlotte op 4 juni 2015

Ik heb bijna 2 jaar netelroos. Mijn versie van netelroos heeft te maken met warmte. Niet met de buitentemperatuur maar met mijn eigen lichaamstemperatuur bv. wanneer ik zelf stress heb, me heb opgejaagd in iets maar ook ’s morgens bij het opstaan heb ik last van netelroos.
Dus het kan evengoed min 20 zijn buiten als ik vol bulten sta.
Gelukkig verdwijnen deze bulten ongeveer een uur nadat ze zijn opgekomen. Maar gezien ik ze dan ook over mijn ganse lichaam heb, kijken mensen me soms wel eens raar aan. Maar ja, ik kan er nu eenmaal niets aandoen.
Momenteel neem ik dagelijks 1 cetrizine van 10 mg. Dit onderdrukt de bulten een beetje waar ik al blij mee ben. Maar ik blijf er wel last van hebben en vooral de jeuk is om gek van te worden.
Na heel wat producten die verkoelend werken te hebben uitgeprobeerd, die mij niet hielpen, heb ik toch iets gevonden dat de jeuk bij mij wegneemt. Ik gebruik nu de bodyverzorging voor gezicht en lichaam van Yves Rocher. De naam is Pure Camille. Dit lotion/creme zit in doosjes van 125 ml. Ik smeer het gewoon over mijn bulten en de jeuk trekt zo weg en ook handig dat de creme niet vettig is. De bulten zijn daarom niet weg maar die jeuk is er toch niet meer.


Door juljan op 10 juni 2015

Hoi, ik heb nu al 3 jaar netelroos en word er zot ik neem 1 pil per dag ceterizine van 10mg maat de laaste tijd heb ik er echt veeeeel last van. Ik weet nietmeer wat te doen…
Hopenlijk hebben jullie raad voor mijn allergie


Door Frans van Gameren op 6 oktober 2016

Juljan Ik reageerde de laatste tijd dat is wel een half jaargeleden er ook heel slecht op .Ik dacht dat ik iets onder de leden had.Ben bij de dematoloog en heeft me Flexofenadine voorgescheven en heb ik er baat bij .2x per dag. De netelroos is niet weg maar voel me beter. Groeten Frans


Door Raymond op 11 juni 2015

Ga naar een dermatoloog. Ceterizine is goedkoop en patent loos en kan niet goed zijn om ieder dag te slikken. Ik slik Desloratadine voorgeschreven door dermatoloog en af te halen bij apotheek, kost wel meer maar werkt niet op de organen. Heb nog meer beetje maar heb er verder niet meer zo last van.


Door Joke op 11 juni 2015

Hallo Raymond
de 4 cetirizine pilletjes dat ik elke dag moet nemen zijn namelijk voorgeschreven door een dermatoloog (die ik moet afhalen bij de apotheek) zie mijn verhaal.


Door Raymond op 11 juni 2015

Dan zou ik terug gaan naar dermatoloog en zeggen dat ze niet werken. Anders naar een andere dermatoloog gaan.


Door Joke op 12 juni 2015

Ik ben ondertussen terug geweest naar mijn dermatoloog. Ipv die 4 ceterizine te nemen (die niet hielpen) moet ik 4x Rupatall (tegen de jeuk) en 2x Plaquenil nemen (iemand ervaring mee bijwerkingen???) en mijn Xolair inspuitingen (de 4de al) vervroegen om de 3 weken nu ipv 4.


Door Manuela op 12 juni 2015

Ik heb het willekeurig maar alleen vingers/hand of tenen/voet…herkent iemand dit want schijnt bijna niet voor te komen?


Door ilona op 17 juli 2016

Hai Manuela, check even goed of je geen ‘gangetjes’ in de huid ziet. Jeuk bij vingers en tenen wijst vaak op schurft, en dat heeft een andere behandeling nodig!


Door Eveline op 12 juli 2015

Ik heb ook al jaren met enige regelmaat (chronische) netelroos (begonnen na mijn zwangerschap). De laatste aanvallen waren enkel nog te verhelpen met een stootkuur Prednison. Het uit zich meestal met zwellingen aan mijn handen en voeten en in mijn gezicht. Na een halfjaar geen aanvallen te hebben gehad is het sinds vorige week weer begonnen met zwellingen aan mijn handen. Heel veel bezoeken aan de dermatoloog hebben tot op heden, behalve een hele reeks diverse medicijnen, geen definitieve oplossing opgeleverd. Ik slik nu weer 4 tabletten Fexofenadine per dag en voor de nacht nog een tablet Ranitidine erbij. Helaas nog weinig resultaat …


Door Ton doeser op 17 juli 2015

Heb zins drie jaar netelroos van kleine vlekken op arm en rug tot grotere vlekken ben al in diverse zieken huizen geweest maar die geven je meer mediezijnen die niet helpen zijn er geen Chinese zalfjes in omloop die andere mensen misschien hebben gebruikten wel geholpen hebben Gr een reactie Gr ton


Door Perry op 11 augustus 2015

Beste mensen,
Ik heb een dochter van 7, die al ongeveer 1.5 maand last heeft van galbulten. Aantal keren naar de huisarts geweest. Er werd levocitrizine voor geschreven. Maar nog steeds zo erg als in het begin, dus geen resultaat.
Haar boven lichaam zit vol met rode plekken. Ook achter de oren en achter de nek. Het jeukt zeer erg heb ik begrepen. We weten geen raad meer. Elke keer terug naar de huisarts is ook geen oplossing.
Heeft iemand ong het zelfde meegemaakt met zijn/haar kinderen? Of bestaat er wel een oplossing hiervoor?
Hoop snel jullie berichten te lezen,
Alvast bedankt voor de moeite en de hulp.


Door Diana op 11 december 2016

Onze dochter heeft sinds 4 jaar chronische netelroos. Het begon toen ze zes was.
Eerst naar de huisarts die een drankje voor schreef. Vervolgens door gestuurd naar een dermatoloog. Deze wist niet wat hij er mee moest en stuurde ons door naar een ander ziekenhuis, kinder dermatoloog
Medicijnen, koelzalf… niks hielp. Uiteindelijk doorgestuurd naar een dermatoloog in Nijmegen. Driedubbele dosis medicijnen moest ze slikken. Hielp niet genoeg, maar meer is er niet werd ons gezegd. We hebben haar laten testen op eventuele allergien maar ook daar kwam niks uit. Vorig jaar is het een hele tijd goed gegaan. Sinds mei dit jaar weer een grote ellende. Haar hele lijf staat onder, lip en ogen zwellen op. En ze vergaat van de jeuk. Ze slikt levocetirizineaar maar daar wordt ze erg ” opgezwollen ” van. We hebben Chinese kruiden geprobeerd via een Chinese arts, maar ook dat mocht niet baten. Ik zit echt met mijn handen in het haar.


Door Meike op 15 augustus 2015

Hallo!
Ik weet niet precies wat ik heb, maar het is erg vervelend… Ik heb last van heel veel jeuk op verschillende plekken en bulten (soms lijken zo op grote muggenbulten en soms op kleine brandnetenplekjes) in mijn knieholten, knie, ellebogen en een beetje mn bovenbenen. Het komt na het zwemmen in natuurwater, zoet en zout (dus plassen en zee). Ik heb het ook 1 keer gehad zonder dat ik zwom, maar met meer jeuk. Heeft iemand enig idee?
Groetjes


Door Marcel op 19 augustus 2015

Hoi,

Ik heb al 8 jaar last van netelroos. Heb 3 jaar lang onder behandeling gestaan van een allergoloog en hebben allerlei combinatie van antihistamine medicijnen geslikt. Het was een kwestie van uitproberen naar de beste combinatie. Soms ook prednison geslikt om de heftig aanvallen onder controle te krijgen. Bij mij verschijnt het over mijn hele lichaam en vaak ook in mijn gezicht. (lippen, rondom mijn ogen enz). Erg gênant, maar op den duur wen je er aan en zo ook je omgeving. De jeuk valt mee te leven. Het lijkt wel of je je grenzen verlegd en de jeuk kan negeren.

Op dit moment slik ik 2 maal daags 3 tabletten (1x levocetrizine, 1x ranitidine, 1x fexofenadine)

Ook heb ik een jaar lang mijn eten bij gehouden om te kijken wanneer de aanvallen het heftiger werden, maar hier is niet veel uitgekomen. Gekruid eten en pittige eten kan de reactie wel veroorzaken. Ook is stres een belangrijke factor. En vooral als ik s’ochtends wakker wordt dan is het heel erg. Het is dan warm en op de drukplekken ontstaan de rode verdikte vlekken.
Zo kan ik het ook op mijn handen krijgen. Bijvoorbeeld tijdens het vegen van de tuin. Na enkele uren zwellen mijn handen aan de binnenkant helemaal op. Of onder mijn voeten, erg vervelend met lopen of rondom gewrichten in mijn hand.

Aangezien het de laatste tijd weer extremer wordt en de medicijnen niet altijd de netelroos onderdrukken ga ik weer opzoek naar alternatieven. Hopelijk vind ik snel een manier waardoor het eindelijk verdwijnt.


Door Erika op 27 februari 2016

Varkensvlees is ook een boosdoener!! Sinds mijn man geen varkensvlees meer eet is het een stuk minder. Incidenteel een vlekje.


Door marlies klein op 12 september 2015

hallo
ik zat helemaal onder met uitslag tot blaren toe, ik had zo gekrapt dat ik gewoon onderhuid ze bloeding jes had.
van huisarts goede medicijnen gekregen en zalf.
gr marlies


Door Nadine op 22 november 2015

Waarom zeg je niet ineens welke zalfjes of medicijnen je kreeg?


Door jose op 1 december 2016

Ik heb chronische netelroos, meer dan 5 jaar.ook bij dermatoloog.
krijg 2x dgs 2 desloratinine en 2x 1 ranitine.
in periodes dat het erger wordt(niet te harden) Heb ik nu Kids Clin (coolmouse) gehaald bij Etos, lijkt wel wat verlichting te geven. Maar het zit bijna overal de netelroos, dus moet je het overal smeren.
Ik hoop veel succes met dit probleem en spoedig een oplossing. En niet teveel stress.


Door Corina op 13 september 2015

Zoek een alternatieve geneeswijze!
Homeopathie of handoplegging.
Stress is vaak een oorzaak.


Door ans op 23 oktober 2015

ben er achter gekomen dat ik een soort netelroos krijg door de stress.

als volgt ik gebruik al zeer lang medicijnen als anti depressiva. oxazepam en bloeddruk middelen.
deze zijn allemaal er op getest. het begon ongeveer net voor de zomer. met een vreselijke dikke tong
ik kon niet meer praten.de huisarts zij later dat ik 112 had moeten bellen!

ik had kunnen stikken! later begon het met de bekende rode bulten iets verheven. maar ook dikke lip(3x zo dik) ook op armen en buik met name .maar ook bij de handen. toen ik weer naar de huisarts moest. viel het die op dat ineens mijn lip dik begon te worden! ik heb altijd last van stress als ik naar een huisarts of whatever moet . heb histamine tabletjes ,maar het is niet fijn ,.omdat de andere ziekte er ook nog is .en dat zijn al meer dan 20jaar paniek stoornissen! daar zal ik het hier maar niet verder over hebben!


Door peter op 25 april 2017

Er bestaat naast netelroos ook angio-oedeem waardoor zich in korte tijd uitgebreide vochtophopingen ontwikkelen. De huid is bleek en jeukt lang niet altijd of alleen in het beginstadium. Angio-oedeem ontwikkelt zich voornamelijk op plaatsen waar de huid een losse hechting met de onderlaag heeft: de oogleden, wangen, lippen, handruggen, de uitwendige geslachtsdelen en de voetruggen. Ook kan het zich onder slijmvliezen voordoen, zoals in de keel met zwelling en gevaar voor verstikking. Het is belangrijk een arts te vinden die het verschi kent tussen netelroos en angio-oedeem gezien de behandeling verschillend is.Indien gevaar voor verstikking, ga onmiddelijk naar de eerste hulp.


Door Ted op 5 november 2015

Ik heb sinds 1 jaar netelroos van alles geprobeerd 6 x om de 4 weken 2 spuiten Omalizumab maar het is in alle hevigheid terug gekomen.
Dan een dikke lip dikke oog en ziet helemaal oner de bulten en vreselijke jeuk.
Wie heeft een goede raad ben radeloos.

Ted


Door Klaas op 24 december 2015

Op de site urticaria.nl is te vinden maximaal 4 loratadine tabletjes per dag.
Urticaria.nl wordt ondersteund door dermatologen. Loratadine wordt omgezet in Desloratadine. Huisartsen gaan vaak niet verder dan 2 tabletjes desloratadine of 2 tabletjes Cetirizine per dag. Soms wordt door dermatologen een nog hogere dosering gebruikt. Dit kan nog aangevuld worden met 10000 of 20000 mg vitamine C per dag. Dit wordt alleen ondersteund door orthomoleculaire artsen en het helpt enorm. Het komt van wijlen Dr. Klennner. Van vitamine C krijg je geen nierstenen en samen de loratadine is de jeuk bijna weg.
Groeten Klaas


Door Cor op 11 januari 2016

Probeer eens Maizena. Jeuk gelijk weg.


Door tiny figee op 18 januari 2016

mijn hele lichaam zat vol met netelroos, ik stond menig nacht met een hete föhn op de plekken te blazen dat het wat verdraaglijker was.
van de dermatoloog prednison gekregen en allergie tabletten, hielp echter niet afdoende.de desloratidine hielp niet en werd vervangen door levocetrizine 2 x per dag en mag tot vier keer opgehoogd worden, maar ik gebruik niet meer dan 2 x per dag omdat ik er best moe van word.
ben zelf met middeltjes gaan experimenteren, mij hielp het om na het douchen me af te spoelen met verdunde molkonsan.
daarnaast ben ik de Schüschler zouten gaan uitproberen, met name de nr. 5 de kalium pfosforicum en de nr. 8 de natrium chloratum.
dit moet je langere tijd innemen een beetje mee experimenteren maar het helpt wel van binnen uit!Er zijn natuurtherapeuten die je daar bij kunnen helpen maar je kan het ook heel goed zelf uit zoeken en bij een drogisterij of natuurwinkel verkopen ze de zouten duidelijk met de nummers erop die nog geen tien euro kosten .
iedereen heel veel sterkte met deze vervelende kwaal!


Door Erika op 27 februari 2016

Mijn man had ook over zijn hele lichaam en gezicht netelroos. Sinds hij geen varkensvlees meer eet heeft hij incidenteel last van netelroos. HELPT ECHT!! Eet geen varkensvlees!!


Door marrie op 12 juli 2017

Ik kreeg als tip van een een kruidenvrouw: St. Janskruid olie. Daar de huid mee insmeren. Je kan je huid ook wassen met afgekoelde brandnetelthee.Ik ga het in ieder geval uitproberen.


Door Corien op 19 mei 2016

Hallo,

Mijn dochter (15) heeft sinds 2 maand enorme last van netelroos. Ik heb haar net weer helemaal ingesmeerd met hormoonachtige zalf van de huisarts. Afgelopen week heeft ze een prednisonkuur gehad en dit hielp niet. Een vriendin van mijn moeder heeft ook al jaren lang last van netelroos en zij adviseerde mij temoe lawak. als zij last krijgt slikt ze die en dan gaat het vrij snel weer weg. Wij hebben ze al een week in huis maar wilde ze niet samen gebruiken met de prednison omdat je dan niet weet wat wel if niet werkt. Morgen begint ze er mee en ik hoop bij god dat dit werkt want bij tijds wordt ze stapel gek van de jeuk. Ik laat het weten of het voor haar werkt. Je kunt het bij de drogist bestellen maar ook gewoon op internet.
Sterkte voor de rest die hiermee kamt.


Door Stefan op 2 juni 2016

Ik zit nu al een paar maand te sukkelen met urticaria, al bij verschillende dokters geweest. Al verschillende antihistamine producten geprobeerd, maar geen succes. Nu sinds vrijdag met xolair bezig, 1x 300mg/ml per maand. Krijg er een heel benauwd gevoel van, druk op de borst en vaak duizelig.
Heb met m’n dokter gesproken maar zij zegt dat het geen bijwerking van xolair kan zijn. Ik lees online welbdat het een bijwerking is. Weet niet als ik hiermee wil verder gaan. Kan me iemand raad of tips geven?
Sterkte aan iedereen met urticaria


Door Kelly op 26 juli 2016

Nu dat ik al jullie reacties ziet kan t bijna niet anders dat ik ook netelroos hebt.
Ik ga een afspraak maken bij de huisarts. Ik word er knettergek van.

Zodra ik uit bed stapt begint de ellende van jeuk.
Elke dag begint de jeuk op een andere plek en keer op m’n gezicht andere keer op m’n voeten.
Maar de jeuk verspreid zich over m’n lichaam. Zodra de ene plek over is. Begint het andere. Vaak gespreid over de dag.
Soms in 1x jeuk over mijn hele lichaam. Van ellende weet ik dan niet meer wat ik moet doen, waar ik moet krabben. Ik raak lichtelijk in paniek. Het is beter niet te krabben maar je kan het amper tegenhouden.

Het zijn dikke gezwollen bulten en strepen.
Ik heb het nu 3 a 4 maanden.
Het heeft invloed op de dagelijkse dingen. Je word continu beïnvloed door de jeuk en je MOET krabben.
Na het krabben gloeid mijn huid ontzettend.

Ik hoop dat mijn huisarts iets voor mij heeft.


Door FRED op 4 augustus 2016

sinds 3 dagen last van Netelroos, eerste keer in in mijn leven , zit momenteel in een heel stressvolle periode , overdag gaat het wel en is er niets te zien. In de avond krijg ik bezoek van ‘Roosje Netel’

roodheid bulten , net of ik in de brandnetels heb zitten rollenbollen! ;( vandaag cetrizine ingenomen en smeren met fenistil en de jeuk is weg.
Hoe lang aankijken alvorens naar HA gaan?

grt
Fred


Door Arianne Evers de Bruijn op 21 augustus 2016

Helaas heb ik al bijna jaar last van vreselijk jeukende bulten ,bultjes , maar het ergste is de jeuk , Huisarts, dermatoloog, nu in Radboud Nijmegen, Prednison , hielp goed maar kreeg hele hoge bloeddruk , Alle soorten creme,s en zalfjes en licht therapie Maar helaas alles jeukt en ik krab alles stuk , Bloedonderzoek , testen en foto’s . maar zit onder de bulten en plekken , Eet nooit vlees wel veel fruit , daarmeegestopt , laat veel maar niets helpt , ook ziekenhuis niet !!! Wie weet raad om mijn leven weer dragelijker te maken?


Door Corina IJzerman op 26 september 2016

Tiny Figee, ik ben benieuwd als je die celzouten nog steeds gebruikt en in hoeverre je al dan niet nog last hebt van de netelroos. Helpen de celzouten of moet je er nog steeds wat anders bij gebruiken?


Door Carla op 2 oktober 2016

Hier vandaag voor t eerst vreselijk last van netelroos. Werd vanavond gek van de jeuk over hele lichaam. Effe wat info opgezocht via Internet. Toen gaan koelen en ingesmeerd met mentholpoeder. Nu is t dragelijk. Denk dat ik morgen maar effe langs apotheek ga voor anti allergie tabletten. Of is huisarts noodzakelijk?


Door CHris op 14 januari 2017

Ik heb al meer dan 15 jaar netelroos. Zomermanden minder dan de koudere maanden. Veel geprobeerd niet veel heeft geholpen. Noch ziekenhuis noch letten op wat je eet. Een jonge huisarts gaf me desloratadine 5 mg. Dat hielp. Maar nu is 1 tabl per dag niet genoeg want na 6 uur komt het weer in hevigheid los. /moet ik nu meer tabl. nemen of een met een hogere dosis? Ik heb het over mijn hele lichaam van kop tot teen dus.


Door Judith roelaarts op 20 februari 2017

Ik heb ook al wel 10 jaarlang last van netelroos,in het begin werd ik ook helemaal ge van de jeuk en de galbulten en vreselijk moe!! Ik heb nu heel veel baat ij levoretizine en ranitidine mag als ik vel last heb 2 x per dag maar heb nu baat bij 1x pd


Door klaas op 11 mei 2017

vreselijke jeuk, werd er gestoord van. heb er toen cbd olie op gesmeerd. weg jeuk. super spul.


Door Tsira op 26 mei 2017

Ik heb nu twee jaar last van netelroos. Ik heb er zalfje gekregen van de huisarts maar niet gebruikt omdat ik de bijwerkingen te heftig vond op de bijsluiter. Mijn netelroos zit op mijn gezicht en net onder me kin, keel gedeelte. Op me gezicht vooral de zijkanten van me wang of me kin en voorhoofd. Zeer vervelend echter !! Het varieert behoorlijk van kleine tot grote bulten. Walgelijk ! Ik dacht eerst dat ik muggenbulten had ! In de zomermaanden verdween het, tot deze zomer. Nu heb ik knetter veel last elke dag. Wat af en toe helpt is een ijsblokje op je bult houden totdat je huid als het ware verdooft van de kou. Maar ach, na kou volgt warmte en kan dit ook averechts werken. Probeer je huid goed in te smeren, want ik las ergens dat een droge huid funest is voor netelroos.
Veel sterkte allemaal !


Door lucy op 5 augustus 2017

Voor iedereen geldt een andere behandeling maar ik wil jullie wel laten delen in de behandeling die ik mijn man geef bij een hevige jeuk aanval. Ik spons hem af met epsom zout verdund met bronwater, laten intrekken, afspoelen met bronwater( nooit kraanwater) dan deppen met Molkosan van Dr. Vogel, laten opdrogen en insmeren met Bioforce van Dr.. Vogel. Hij slikt nu druppels van Weleda , fragaria urtica comp cum gentiana en voor het eerst in 4 maanden is er een enorme verbetering. Sukses


Door frits op 30 augustus 2017

Na ’t lezen van alle reacties, zie ik dat veel chemische medicijnen slecht of slechts korte tijd werken. Ik denk dat we moeten zoeken in de oorzaken die vele aspecten kent en die je zelf uit moet vinden, oa aan de hand van voorgaande berichten. Bij mij is de warmte -36°- in combinatie met stress mogelijk de oorzaak. Ben eergisteren begonnen met Aloe Vera maar brengt alleen ietwat verkoeling. Vandaag weer grote plekken en ingesmeerd met verdunde appelazijn. > Jeuk voor groot gedeelte minder.
Bulten minder, waarschijnlijk door afkoeling. Ik begin met detoxicatie. (Lever) – (Ik at al heel bewust.)
Ga zo wie zo Ortica = (brandnetel, – thee – druppels) en Gentiaan gebruiken. > Weleda + Dr Vogel etc. om de bio-chemische balans te herstellen. Nu de Psyche nog.
Ik heb veel vertrouwen in de natuurlijke geneeswijze en hoop op resultaat.
Hou je tanden op elkaar en zoek verder.


Door Lorinda op 29 november 2017

Me zoontje van 6 jaar heeft het ook heeft iemand tips hij zit hellemaal onder opgezette ogen lippen Egt heel sneu zelf nooit gehad gelukkig is zijn jeuk minder


Door Sabine op 7 december 2017

Ik heb al jaren last van netelroos dit zonder bultjes enkel jeuk om gek van te worden. Overal lees ik dat een lauwe douche verlichting brengt, maar mijn netelroos begint als ik in contact kom met water op mijn armen en benen. Ik heb al zoveel geprobeert en niets wat helpt. Iemand nog dit probleem uitgelokt door water?


Door Johanna op 20 december 2017

Hallo
Ook ik heb al jaren chronische netelroos,druk netelroos, galbulten en angio oedeem vanaf het begin slik ik al levocitirizine wat mij heel goed hielp tot het zo erg werd dat ik uiteindelijk aan de moraal ging dit hielp mij maar kreeg er bijwerkingen van dus daar mee gestopt. Levocitirizine was ook verhoogd van 2 naar 4 tabl. Per dag. Daarna werd het weer heel erg maar nu hielp de neoral niet meer toen moest ik aan de prednison ook dat hielp niet goed. Vorig jaar okt. 2016 ben ik bij de alergioloog in het umcg geweest zij gaven mij een trippel medicatie van 4 tabl. Levocitirizine , 2 tabl. Ranitidine en 1 tabl. Per dag dit helpt mij heel goed ik heb mijn leven weer terug en we hopen dat ik er ooit van af kom maar omdat ik het al zolang heb duurt het wel langer.

misschien een tip maak foto’s van je netelroos aanvallen want heel vaak gebeurt het wanneer je naar de arts of specialist gaat de zwelling of vlekken minder geworden of helemaal weg zijn. Zo kan je het alsnog laten zien. De arts in het umcg was daar heel blij mee en je word serieus genomen
Gr. Johanna


Door Johanna op 20 december 2017

Was nog wat vergeten trippel medicatie is 4 tabl. Levocitirizine 2 tabl. Ranitidine en 1 tabl. Montelukast.

Gr. Johanna


Door Jack op 11 januari 2018

Beste oplossing urine therapy ! Is op internet te vinden ! Volledige genezing snel mogelijk !


Door Esther op 13 februari 2018

Een anti histaminicum: Oxatomide. In NL niet meer te krijgen. In Italie wel. Merknaam Tinset. Niets hielp bij mij behalve dat middel. Nadat het wegging onderhouden met ander/lichter middel: Cetirizine.
Heel veel sterkte!


Door anoyal op 20 februari 2018

hoi,
ik ben een meisje van 15,
vandaag had ik 2 uurtjes gesquasd in de sportschool. ik had de hele tijd overal veel jeuk. Toen ik klaar was met sporten en de sportschool uitliep voelde ik mijn gezicht helemaal strak en warm worden, toen ik aan mn gezicht voelde voelde ik allemaal bultjes, het voelde alsof ik in een brandnetelstruik had liggen rollen. Onderweg naar huis voelde ik mn hele lichaam branden en zaten er overal bultjes. Thuis hebben we van alles opgezocht we hadden 2 opties rode hond of een allergische reactie op de M&M’s met pinda’s die ik die middag had gegeten. Omdat de jeuk bleef aannemen heb ik even onder de douche met lauwwarm water gestaan, dat hielp heel veel maar ik had alsnog overal rode bultjes behalve op mn ledermaten we hadden besloten om toch maar naar de (HAP) te gaan de dokter wist al vrij snel dat het urticaria was aangezien ook mijn tong helemaal opgezwollen was. Hij vertelde mij dat het waarschijnlijk een allergische reactie op een virus was ik was de paar dagen ervoor ook al ziek geweest waardoor mijn immuunsysteem zwakker is en mijn lichaam erg gevoelig was voor dingen zoals pinda’s en vis, de dokter vroeg mij ook om sporten de komende dagen te vermijden of elk andere activiteit waar ik rood of gespannen van zou worden. Hij had mij zuigtabletjes voorgeschreven en een paar zalfjes (ik raad aan om als de bultjes al snel wegtrekken er geen zalfje op te smeren dit is best slecht voor je huid)
urticaria kan een eind of een begin van een griep zijn (dit betekend niet dat je alleen articuria krijgt wanneer je ziek bent) in de avond waren de bultjes veranderd in rode stipjes en jeuken ze helemaal niet meer
(voor de duidelijkheid dit was mijn verhaal dit kan bij iedereen anders zijn)


Door Christa op 26 juni 2018

Hallo allemaal wat fijn om te lezen dat er meerdere mensen zijn met deze klachten. Ik heb 12 jaar geleden voor het eerst netelroos gehad. Zomaar ineens en in zo een erge vorm dat ik helemaal onder zat en gezwollen lippen en ogen had ik zag er niet uit. Toen kreeg ik blauwe pilletjes die hielpen wel maar toch kwam het na zoveel uur weer terug. Ik ben zelfs toen verhuisd omdat ik dacht dat het door ons huis kwam. Na de verhuizing nergens meer last van. Tot 3 weken geleden nu dus 12 jaar later. Opeens op een avond kreeg ik het en nu heb ik het dagelijks terug. Elke avond begint het en in de nacht en ochtend. Altijd rond het zelfde tijdstip. Ik krijg het ook als ik ergens anders ben dus het kan niet aan huis liggen. In mijn voedingspatroon is niks Veranderd ik eet wat ik altijd hoe ik altijd eet. Ik kan gewoon weg niet bedenken waardoor het komt. Wel weet ik dat ik het 12 jaar geleden rond dezelfde maand kreeg lente/zomer dus misschien de warmte? Een paar maanden geleden is mijn moeder overleden de dokter zeg dat dit uiting kan zijn van stress en spanningen. 12 jaar geleden had ik ook wel een beetje een stressvolle periode dus stress kan mee spelen. Ik heb dagelijks hoofdpijn savonds na die hoofdpijn komt de netelroos. Ik heb het gevoel dat die blauwe pilletjes niet meer helpen nu heb ik druppels gekregen maar die helpen helemaal niet! Waarschijnlijk moet ik nu aan de prednison. Als ik elke ochtend van te voren een pilletje neem heb ik geen last en als ik savonds dan ook de druppels neem. Maar vergeet ik het in te nemen dan krijg ik gelijk last en helpen de tabletjes en druppel niet meer. Elke dag word het ook erger eerst begon het op kleine plekken maar nu zwellen zelfs weer me lippen en keel op. Ik ben wel een beetje ten einde raad. Onherstelbaar dat als het zo bekend is ze er toch nog niet genoeg over weten of wat aan kunnen doen. Ze moeten hier echt meer onderzoek naar doen en een behandeling vinden.


Door Emma op 8 oktober 2018

Anderhalf jaar heb ik zware spontane urticaria gehad, na zes maanden kreeg ik omalizumab (xolair). Sommige maanden verbeterde het, maar andere maanden werd het extreem slecht. Na een lange tijd omalizumab te hebben genomen, begon ik verder te zoeken. Ik kwam op een Amerikaans urticaria forum iemand tegen die ervan af was gekomen met Hübner Silicea Magen-Darm Gel (dosis staat op de verpakking, ik nam 3 keer per dag 1 maatlepel). Ik was vrij wanhopig, dus ik nam de gok en na een paar maanden was ik er helemaal vanaf. Ik wil mensen geen valse hoop geven (het is geen wondermiddel), want ik kreeg nog steeds omalizumab, daarnaast kan het ook spontaan zijn overgegaan. Ik denk echter dat het de silicium was die me in remissie bracht. Als ik al 1 iemand kan helpen met deze tip, is het me dubbel en dwars waard.

Plaats een reactie


*