Oeps! Wil jij mijn gratis E-book?

Download mijn GRATIS e-book met 27 geheimen over de bestrijding van symptomen en het aanpakken van oorzaken bij Netelroos!

Page content

Netelroos en voeding

Netelroos ontstaat doordat uw lichaam overgevoelig is voor bepaalde voeding of prikkels. U zou het kunnen vergelijken met een allergische reactie. Er kunnen verschillende soorten prikkels zijn waar u overgevoelig voor bent en daardoor een huiduitslag kan krijgen die we netelroos of urticaria noemen. Er zijn verschillende prikkels die de oorzaak kunnen zijn:

  • geneesmiddelen zoals antibiotica of aspirine;
  • voedingsmiddelen zoals chocolade, schaaldieren, noten of fruit;
  • voedseltoevoegingen zoals kleurstoffen, conserveringsmiddelen en smaakversterkers;
  • warmte, koude, druk of zonlicht op de huid;
  • contact met plantaardige of chemische stoffen;
  • insectensteken, bijvoorbeeld van wespen, muggen, luizen of bedwantsen.

Histamine en voeding

Wanneer u met deze prikkels in aanraking komt, wordt er een stofje op uw huid geactiveerd die we histamine noemen. Deze stof zorgt ervoor dat u een vervelende huiduitslag krijgt. Histamine komt uw lichaam binnen door het voedsel dat u eet. Hoe meer histamine u in uw voedsel binnenkrijgt, des te meer histamine er vrij kan komen op uw huid als u wordt opengesteld aan bovenstaande prikkels.

U kunt netelroos voor een deel dus beperken door een speciaal dieet te volgen voor een bepaalde tijd. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. Het is de moeite waard om te onderzoeken of u door uw voedingspatroon aan te passen, ook de klachten van galbulten kunt beperken.

Netelroos overwinnen?
Download nu mijn 27 GRATIS tips bij Netelroos
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij.

Comment Section

0 reacties op “Netelroos en voeding

Plaats een reactie


*