GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
Direct Toegang
X
GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
50% Complete

Wacht even... Wil jij DIRECT 27 Tips bij Netelroos ontvangen?

Voorkom dat je dezelfde fouten maakt als 70% van de mensen met Netelroos en neem je gezondheid weer in eigen hand! Ontvang direct mijn GRATIS Tipboek "Winnen van Netelroos"!

Page content

Netelroos Symptomen

GRATIS E-book met 27 Tips!
Ontvang direct mijn Gratis E-book "Winnen van Netelroos" met 27 tips en adviezen om Netelroos te overwinnen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij.

Symptomen bij netelroos zijn vrij snel te herkennen. In het beginstadium ontwikkelt de huiduitslag zich ook in een rap tempo. Er verschijnen een serie rode vlekken die langzamerhand veranderen in iets meer opgezwollen blekere plekken. Deze plekken veroorzaken hevige jeuk. Sommige plekken verdwijnen al na enkele uren, maar de uitslag kan ook een langere periode op de huid aanwezig blijven. Netelroos kan plotseling ontstaan en ook abrupt weer ergens anders op het lichaam verschijnen.

In mijn Stap-Voor-Stap plan ontdek je hoe je in 4 weken kunt genezen van netelroos door simpelweg mijn voedingsrichtlijnen te volgen.

Lees hier meer over mijn voedingsplan >>

Symptomen bij netelroos

Netelroos symptomen

Netelroos kan gepaard gaan met zwellingen van de huid. Maar ook in het gezicht kunnen uw ogen, tong en mondslijmvlies opgezwollen raken. Het vocht wat normaal gesproken in de galbulten zit, is bij deze zwellingen wat dieper in de huid terecht gekomen. Wanneer hier sprake van is, noemen we dat ook wel Angio-Oedeem. Dit is een vorm van netelroos waarbij de zwellingen voor langere tijd zichtbaar zijn. Mensen die lijden aan Angio-Oedeem zullen dus langer last hebben van de symptomen bij netelroos.

Angio-oedeem

Angio-oedeem is een vorm van urticaria. Urticaria en angio-oedeem komen ook vaak samen voor. Het is echter ook mogelijk dat zij zich afzonderlijk ontwikkelen. Angio betekent bloedvat en oedeem staat voor zwelling. Bij angio-oedeem is er sprake van zwellingen die berusten op vochtophopingen. Deze zwellingen worden veroorzaakt door lekkage van bloedvaatjes die verder in de huid liggen en waar veel ruimte tussen het onderhuidse bindweefsel aanwezig is. Angio-oedeem komt vaker voor op plaatsen waar de huid een losse hechting met de onderlaag heeft. Voorbeelden zijn de oogleden, lippen, wangen, handruggen en de voetruggen. In de slijmvliezen zoals in de keel komt het ook soms voor.

Hevige huiduitslag

Klachten

Er zijn verschillende klachten die u kunt ervaren als u galbulten heeft:

  • Jeukende bulten (vaak op de armen en benen)
  • Een koortsachtig gevoel
  • Misselijkheid
  • Opgezwollen tong

Daarnaast kunnen galbulten er ook heel verschillend uitzien:

  • Bleke plekken
  • Rode bultjes
  • Lichtroze bultjes
  • Grote bleke plekken met rode randen
  • Rode verdikkingen van de huid (kwaddels)

Galbulten

Vervelende symptomen

Allereerst is de eindeloze jeuk natuurlijk vervelend. Voor veel mensen die kampen met netelroos zal dit één van de meest irritante symptomen zijn. Gelukkig zijn er tegen de jeuk verschillende middelen en medicijnen te verkrijgen waarmee deze klachten te behandelen zijn. Daarnaast ziet netelroos er natuurlijk niet zo mooi uit. Zeker wanneer de zomer in aantocht is en u in lekker luchtige kleding buiten wilt zijn. Veel mensen zullen de rode plekken op uw lichaam zien en dat voelt niet prettig.

Ernstige vormen

Bij ernstige vormen van urticaria en angio-oedeem treden soms symptomen op als hoofdpijn, buikpijn, diarree, benauwdheid, duizeligheid en gewrichtspijn. Ook misselijkheid en overgeven kan voorkomen. Het is belangrijk dat u in een dergelijk geval direct contact opneemt met uw arts.

GRATIS E-book met 27 Tips!
Ontvang direct mijn Gratis E-book "Winnen van Netelroos" met 27 tips en adviezen om Netelroos te overwinnen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij.

Comment Section

31 reacties op “Netelroos Symptomen


Door riet oudewolbers op 4 oktober 2012

ik heb sinds een paar weken enorme jeuk in mijn gezicht ik word er gek van dan zit het op mijn voorhoofd dan weer op mijn wang soms ook op de rug bepaalde plekken kan dit netelroos zijn


Door somai op 20 oktober 2012

Me hele lichaam jeuk nu zie k bulten komen plotseling en na een tydje verdwynt het wat kan ik gebruiken ervoor ik uw hulp nodig het jeuk vreselyk


Door hoi hoi op 1 november 2012

bij mijn kwam het uit het niets zelfs onder mijn hoofd jeukt het als een gek wat kan ik daar aan doen weet het niet meer gr hoi hoi


Door petra op 1 december 2012

ik heb er het meeste last van s nachts als ik onder me dekbed lig wie heeft dat nog meer gr petra


Door pascaline op 10 december 2016

ik ook zo begon het bij mij maar nu ook overdag


Door emma op 23 januari 2013

Hoi Petra, die klachten met netelroos had ik ook. s nachts onder je dekbed gaat het broeien en heb je meer last.
Nu ik 1 tabletje tavegil neem voor het slapen …….nergens meer last van.
ben alleen niet zo’n pillen slikster dus vraag me dan ook af……zou ik ooit zonder kunnen??


Door Soraya op 27 maart 2013

Jaren geleden had ik vooral s’nachts vreselijke jeuk.Hele grote bulten.Ik ben overgestapt op zuiver wollen dekbed(4 seizoenen)en het verdween.
Nu heb ik Netelroos,ben aan het smeren met menthol,maar niets helpt.Wat kan ik nog meer doen.?Help.


Door Riet op 14 april 2013

Ik heb al enkele maanden hevige jeuk over mijn hele lichaam. Het ene moment op mijn armen, dan mijn buik, dan mijn benen of mijn voeten. Kortom mijn hele lichaam komt aan de beurt, behalve gelukkig mijn gezicht.
Ik heb kleine rode bultjes (soms grotere bulten, vooral op de onderkant van mijn billen). Ik heb al van alles geprobeerd van koelzalf, tabletjes enz. doch niets helpt. Het vervelende is dat mijn vriend hetzelfde heeft. Mijn vraag is dan ook steeds meer. Is het wel netelroos, hetgeen de dermatoloog beweert.
Wie kan me helpen?


Door henny op 19 april 2013

Soraya :
Jaren geleden had ik vooral s’nachts vreselijke jeuk.Hele grote bulten.Ik ben overgestapt op zuiver wollen dekbed(4 seizoenen)en het verdween.
Nu heb ik Netelroos,ben aan het smeren met menthol,maar niets helpt.Wat kan ik nog meer doen.?Help.

antwoord wegwerp zakdoekjes pakken en die besprenkelen met azijn gewoon huiskeuken azijn die over de plekken heen halen en dat bijt ff maar het trekt binnen uur is alles weg temimsten werkt bij mij wel


Door greet op 28 april 2013

ik heb sinds een paar maanden netelroos veselijk overal jeuk tot aan mijn wenkbrouwen toe heeft daar van de dermateloog een medcijn voor gehad .het onder drukt de jeuk wel maar niet helemaal. als kind zijnde heb ik het ook gehad. maar toen had ik over al bulten nu niet alleen over al jeuk vreeslijk me huid wordt soms ook ,erg heet het lijk soms wel de overgang maar dat kan niet ik was 36 toen ik daar mee begon zonder jeuk.wie weet er wat op en heeft het net zo mijn dermaateloog zeg dat het wel maanden kan duuren . hou ik dat vol ?


Door anita op 17 mei 2013

Ik heb al 22 jaar netelroos.Altijd goed gegaan met 1 pil per dag nu door antibiotica ontregeld heb nu 4 maanden jeuk het wil met medicijnen niet stoppen er lopen nu allerlei onderzoeken komt niks uit ik heb al 6 kuren prednison gehad dat onder drukt de jeuk maar komt steeds terug


Door Astrid op 24 mei 2013

Onze dochter ( 16 jaar ) heeft al een poos rode plekken ( soms paars ) brandige gevoel
vooral als ze onder de douche vandaan komt ( ze heeft gevoel dat ze in de brand staat )
De dermatoloog zei dat het winterbenen zijn maar dat geloven we niet.
Kan dit netelroos zijn of galbuiten
Wie heeft deze klachten ook , en wat heb je eraan gedaan


Door Myrthe op 4 juni 2013

Mijn broertje heeft nu een paar dagen lang allemaal kleine bultjes vlak bij elkaar. Ze gaan niet weg of veranderen vqn plaasts. Ook zijn ze nog niet dikker. Is dit netelroos? Als dat het niet is. Elkele suggesties wat het dan wel is?


Door T77 op 6 augustus 2013

Nou ik heb deze week dus ook last van netelroos…eerst alleen morgens op mn onderbenen…nu ook spontaan over dag of savonds en dan mn boven benen en mn lies dr bij.
Ik heb r ook nooit eerder last van gehad, mijn dochter wel, dr rug, armen en gezicht helemaal onder…dik…rood…vreselijk.
Ik heb wel zalf gekregen voor mn dochter die ik nu ook gebruik dat verlicht wel wat. Cetomacrogol creme te gebruiken bij een droge, gevoelige huid, eczeem en jeuk.
Hoop dat t hier bij blijft want als mn hoofd dr onder komt ga ik echt niet in de winkel staan werken.


Door gekko op 9 september 2013

Hallo.
Ik heb al zéker een jaar last van hevige jeukaanvallen. En als het komt-dan komt de aanval goed ook!! Óveral jeuk!! T begint in mn gezicht en dan over heeeele lichaam. Ergste jeuk(aanvallen) hebben nachtenlang aan meer dan n week geduurd!! Pillen-zalfjes niks hielp!! Dermatoloog wist niet wat het was. Met een cremetje en n pilletje rijker ging ik teleurgesteld weg… Maar helpen deed het (wéér) niet. Nu zo’n 3 maanden verder zie ik eruit alsn Dalmatiër. Ik zit onder de krabwonden die maar niet willen genezen. Zélfs een arts schrikt als hij mn krabwonden ziet!!

Ongeveer n maand geleden stond mn heeeele lichaam (behalve mn hoofdhuid) heeelemaal in de brand. Zó erg dat ik haast van mn graatje ging. Ook was mn hele lichaam opgeblazen. 4kg vocht uit het niets!! (Is dit normaal bij netelroos??). Ik had oxycontin liggen 50mg ingenomen. Hielp niets. En de volgende dag deed ik mn broek uit. Was mn hele dijbeen vuurrood en bulterig….

Lang verhaal… maar ik blijk dus netelroos te hebben… Ik heb nu weer een aanval (02:40 snachts). Bij mij hielp prednison 30mg ook niet. Tavegil daar reageerde ik niet goed op. Ben nu wel ff radeloos. Is er íets dat wél gaat werken?!!
Ik probeer de azijn nog even morgen. Op goed geluk!!

Heeft iemand toevallig ook last van vréselijke steken in de dieper gelegen huid in de benen??

Ik wens iedereen veel sterkte. Laat je niet ontmoedigen door mijn verhaal, want iedereen is anders en reageert wél op de medicijnen die ik heb gehad.

Ik hoop op nog een beetje slaap….


Door hoi op 9 februari 2014

Hallo

Mijn moeder heeft waarschijnlijk last van netelroos ik heb onderzocht wat de symptomen zijn maar ze heeft ook pijn alsof haar vel strak getrokken wordt hoort dat er ook bij?


Door angeline op 9 februari 2014

hallo

ik heb waarschijnlijk last van netelroos ik heb alle symptomen bekeken en heb ze maar ik heb ook pijn alsof mijn vel strak getrokken is hoort dat ook bij netelroos?


Door Cee op 13 februari 2014

Hallo,

Ik heb al een paar dagen gewoon uit het niets van bulten en die jeuken. In de ochtend merk ik niets van! Pfff gewoon niet prettig


Door Frank op 20 februari 2014

Stress! Vermijd stress, ontspan!!!! Meer info dan kunnen jullie mij mailen


Door Jacqjansen op 24 februari 2014

Ik heb al jaren de ergste form van Netelroos gehad en na mijn scheiding was het in eens weg..Ik dacht stress maar nu na 5 jaar is het weer terug gekomen.Vorig jaar had ik een invallende huisarts (en dit terwijl ik al bij de dermatoloog liep ) dat het kwam door de warmte van de zon.
Gho hoe komt het dan dat ik het weer heb??? Gaan we weer onderzoeken want ondanks ik 3x daags Tavegil slik heb ik er weer erge last van.

Heb je last onder een dekbed doe aub een witte katoenen hoeslaken en onderlaken want met kleur kreeg ik het ook in erge mate en niet de netelroos wat met een paar uur verdwijnt. Ik smeerde hele tubes van een zalf op mijn rug, armen,buik benen enz al met al het zat overal. Ik had nu bij de huidige huisarts een creme gehad die pas na ruim een week gaat werken pfffffff Wat heb je daar dan aan??? Zeker nooit last van mega jeuk gehad?

Ik had vanmorgen spontane netelroos op beide handen huid staat strak en vuur rood en mega warm. Of je in de brand staat. Probeer dan aub niet te krabben ik weet het hoe moeilijk dit ook is. Ik ga een allergie test doen want ik begrijp er niets van dat ik het weer terug krijg en geen zon te zien dus die huisarts heeft het goed mis…Maar dat kon ik haar toen al vertellen.
Mijn benen lijken ik noem het een soort landkaart als ik er goed last van heb want de huid is dik opgezet en vuurrood en jeuk als trekt en je kunt dus ook het gevoel hebben of je in vuur en vlam staat.

ps kijk ook uit met het eten van Tomaten daar schijnt iets in te zitten dat het bevorderd. Prednison heeft bij mij toen wel geholpen. Doe aub lekker iets kouds op de plekken waar het jeukt dit is beter dan krabben.
Sterkte allemaal…


Door annelies op 13 oktober 2014

Hoi

Heb zelf eeuwig netelroos gehad werd er gek van maar ben er nu vrij van.
De meeste mensen eten heel veel e nummers in eten, zitten in alle levensmiddelen. Maar er zijn vele e nummers die netelroos veroorzaken. Een voorbeeld is bv. kaas bevat e nummer 160b maar hierdoor ken je netelroos krijgen ,was bij mij ook het geval. Ik kreeg netelroos door allerlei dingen die ik at of dronk ( frisdrinken ,kaas ,snoep en ga zo maar door)

Dus mijn advies is gewoon proberen al die gekke e nummers te vermijden die netelroos veroorzaken .

Groetjes Annelies


Door A.M.I. Steenlage op 4 mei 2015

Beste mede-slachtoffers,

Vanaf mijn tienerjaren heb ik al last van netelroos. Eerst alleen maar op de plaats van drukpunten op de huid. Later vrijwel altijd op de onderrug, schaamstreek of billen en dat met tussenpozen van maanden. Als ik bij de eerste symptomen niet meteen ga smeren met FUCIDIN (hydrofiele crème)wordt het zeer ernstig en pijnlijk en blijft het wel 2 tot 3 weken zo erg. Fucidin heb ik zelf ontdekt als het enige dat werkt, bij mij. Ik ben nu 55 en denk dat ik na jaren experimenteren heb begrepen dat ik het kreeg / krijg tijdens de menstruatieperiode, bij een kater, tijdens een griepje (allemaal momenten waarop je lichaam wat zwakker is) en door te warme (strakke) kleren die niet van katoen zijn.


Door Ids op 13 juli 2016

Volgens mij heb ik Nuon netelroos. Oppervlakkige bulten sommige klein andere groot en het jeukt ontzettend. Nog nooit in deze hoeveelheden aan bulten meegemaakt, het zit op mijn lborst links onder/zij, links onderkant bil , ontzettend jeukende achterhoofd ook met bulten.
Ik zit nu met twee koele bierflessen tegen mij huid aan…ik word gek van de jeuk zeg


Door Anneke op 16 augustus 2016

Ben drogist. Er bestaan 2 middelen die ik u kan aanraden.

1: Fleuraderm capsules van Bional. Helpt tegen jeuk.

2: Mezereum d3 van VSM. Pakt de oorzaak aan.

Succes.


Door Cheryl op 27 maart 2017

Hoi,

Mijn netelroos begon in september 2015. Wanneer ik het warm kreeg tijdens het sporten en ging zweten, kreeg ik netelroos. Ook als ik te warm douche krijg ik netelroos en krijg ik ook jeuk op mijn hoofd en gaat het schilferen. Bij de dermatoloog kreeg ik alleen maar hormonen zalf mee wat helemaal niet goed werkte. Sinds kort ga ik naar een homeopaat, hierdoor gaat het wel iets beter maar we blijven experimenteren met medicijnen.

Heeft iemand misschien tips om netelroos te voorkomen of zelfs te laten verdwijnen?

Groetjes Cheryl


Door sas op 4 december 2017

Om de jeuk tegen te gaan, zet ik soms de warme föhn erop. Door de hitte (op de hete plekken) trekt de jeuk weg.


Door sas op 4 december 2017

Om de jeuk tegen te gaan, zet ik soms de warme föhn erop. Door de hitte (op de hete plekken) trekt de jeuk weg.


Door Joke op 8 december 2017

Ik heb niet zo een last van de jeuk, maar wel van het opzwellen van mijn gezicht. Weet iemand hier raad mee? Elk ochtend is het weer afwachten waar de zwelling zit… Pff, zeer vervelend.


Door Lianne op 29 januari 2018

Ik krijg het middel Xolair ingespoten, na 5 jaar eindelijk klachtenvrij. Wel een heel gedoe eraan te komen bij het ziekenhuis. Maar wat een opluchting!
Ik denk er nu over na om naar een mesoloog te gaan om intoleranties uit te sluiten
Zal dat helpen denken jullie? Iemand ervaring met een mesoloog betreft uticaria?


Door Arno Jacobs op 12 april 2018

Ik heb vanaf 4 augustus 2017 netelroos, opgelopen in Portugal. In het begin kreeg ik pretnicelon, later via de allergelogie Rijnstaate Velp Fexofenadine HCI. Ben er gister mee gestopt na een half jaar, helpt geen donder. Paar keer tijd vrij moeten maken om naar Velp te rijden, zonder enig deskundige opmerking van de allergeloog. Dus denk dat ik maar eens Lianne’s ervaring ga opvolgen en achter het medicijn Xolair aan ga. Om depressiefvan te worden.


Door AL op 20 januari 2019

leest eens over histamine en DAO diamineoxidase
er is ook een aanepaste voeding nodig …op internet staat genoeg

Plaats een reactie


*