GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
Direct Toegang
X
GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
50% Complete

Wacht even... Wil jij DIRECT 27 Tips bij Netelroos ontvangen?

Voorkom dat je dezelfde fouten maakt als 70% van de mensen met Netelroos en neem je gezondheid weer in eigen hand! Ontvang direct mijn GRATIS Tipboek "Winnen van Netelroos"!

Page content

Oorzaak

GRATIS E-book met 27 Tips!
Ontvang direct mijn Gratis E-book "Winnen van Netelroos" met 27 tips en adviezen om Netelroos te overwinnen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij.

Er kunnen diverse oorzaken voor netelroos zijn. Meestal hangt de oorzaak samen met een allergische reactie. Dit betekent dat u ergens overgevoelig op reageert. Dit zijn enkele voorbeelden van prikkels waardoor bij sommige mensen netelroos kan ontstaan:

  • geneesmiddelen zoals antibiotica of aspirine;
  • voedingsmiddelen zoals chocolade, schaaldieren, noten of fruit;
  • voedseltoevoegingen zoals kleurstoffen, conserveringsmiddelen en smaakversterkers;
  • warmte, koude, druk of zonlicht op de huid;
  • contact met plantaardige of chemische stoffen;
  • insectensteken, bijvoorbeeld van wespen, muggen, luizen of bedwantsen.
  • een acute of chronische infectie die vooral veroorzaakt wordt door bacteriën

In mijn Stap-Voor-Stap plan ontdek je hoe je in 4 weken kunt genezen van netelroos door simpelweg mijn voedingsrichtlijnen te volgen.

Lees hier meer over mijn voedingsplan >>

Achterhaal oorzaak netelroos

Probeer te achterhalen waardoor u netelroos krijgt. De zwelling en jeuk worden veroorzaakt door een allergische reactie. Probeer te onderzoeken waar deze prikkels vandaan komen. Als u weet waar u allergisch voor bent, kunt u de bron van de allergische reactie uit de weg gaat.

Voorbeelden zijn bijvoorbeeld katten, wollen kleding, insectenbeten of bepaalde voedingsmiddelen. Het kan helpen om een dagboek bij te houden met bijzonderheden waardoor u misschien verbanden kunt ontdekken tussen de netelroos en mogelijke prikkels. Heeft u op de dag van een netelroosaanval bijvoorbeeld contact gehad met bepaalde voedingsmiddelen of medicijnen?

Het vereist het nodige speurwerk om de veroorzaker van de galbulten te achterhalen.

Oorzaken netelroos

Oorzaken galbulten

Het heeft geen zin om bijvoorbeeld een bloedonderzoek te doen naar de oorzaken van galbulten. Allergische prikkels zijn in een bloedonderzoek vaak niet zichtbaar. Een allergietest kan soms wel nieuwe inzichten opleveren.

Daarnaast kunnen drukte en spanning ook factoren zijn waardoor u galbulten krijgt. De huiduitslag wordt veroorzaakt door een stof die histamine heet. In een stressvolle toestand komt histamine vrij die vervolgens galbulten kunnen veroorzaken. Histamine veroorzaakt dan jeuk, zwellingen en bultjes. Vaak zeggen mensen dan ook dat galbulten vooral worden veroorzaakt door stress. Dit klopt dan eigenlijk indirect ook wel.

Erfelijk

Netelroos kan zich in bepaalde families vaker voordoen dan gebruikelijk is. Dit ziet u veel bij bepaalde urticaria typen zoals de koude-urticaria en zonlichturticaria.

Bron vermijden

Als u weet dat u ergens allergisch op reageert is het van belang om de bron van de allergie te vermijden. Op deze manier kunt u de histamine uit uw lichaam bannen. Voorbeelden zijn overgevoeligheid voor honden, katten of andere dieren. Maar ook voeding en zelfs bepaalde kleding kan een allergische reactie veroorzaken.

Als bepaalde factoren bekend zijn, dan kunt u proberen om hier niet mee in contact te komen. Blijft de netelroos aanwezig? Dan kunnen er misschien fysieke of mentale problemen zijn die hier een rol in spelen. Hierbij kunt u denken aan temperatuur, druk en stress, teveel zonlicht of te weinig nachtrust. Dit kunnen allemaal factoren zijn waarop uw lichaam kan reageren met galbulten.

Bescherming tegen pollen

Bepaalde stoffen uit de atmosfeer kunnen netelroos veroorzaken. Veroorzaken pollen bij u een allergische reactie? Probeer dan in de ochtend en in de avond weinig buiten te komen. Op deze momenten zitten er namelijk de meestal pollen in de lucht. Het is belangrijk om op deze dagdelen ook geen ramen en deuren op te zetten. Het kan soms helpen om een luchtbevochtiger te gebruiken. Probeer in ieder geval ook insectensprays, tabaksrook en houtrook te vermijden.

Wat is de oorzaak van uw netelroos? Deel uw ervaring met ons.

GRATIS E-book met 27 Tips!
Ontvang direct mijn Gratis E-book "Winnen van Netelroos" met 27 tips en adviezen om Netelroos te overwinnen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij.

Comment Section

0 reacties op “Oorzaak

Plaats een reactie


*