GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
Direct Toegang
X
GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
50% Complete

Wacht even... Wil jij DIRECT 27 Tips bij Netelroos ontvangen?

Voorkom dat je dezelfde fouten maakt als 70% van de mensen met Netelroos en neem je gezondheid weer in eigen hand! Ontvang direct mijn GRATIS Tipboek "Winnen van Netelroos"!

Page content

article content

Rode vlekken op huid door stress? Herken stressklachten!

Weleens last van rode vlekken op je huid? Stress kan daarvan een belangrijke oorzaak zijn. Wanneer je mentaal niet in balans bent, kan dat fysiek tot klachten leiden. Urticaria, Angio-Oedeem of netelroos. Je zal niet de eerste zijn die als gevolg van stress rode vlekken op de huid ontwikkelt.

Stress hoort nu eenmaal een beetje bij ons huidige leven. Maar wanneer je veel en vaak stress ervaart, moet je wel voorzichtig zijn. Het kan namelijk best gevaarlijk zijn en gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Wat zijn de symptomen van stress en hoe kun je deze herkennen? Wij zochten het uit en hebben de meest voorkomende symptomen van stress opgesomd.

Vermoeidheid

Vermoeidheid en stress gaan vaak hand in hand. Wanneer je veel stress ervaart, zal je merken dat je veel minder goed slaapt dan anders. Je bent aan het malen en piekeren in bed en voor je het weet is de nacht alweer voorbij en gaat de wekker af. Je hebt te weinig nachtrust gehad. Het gevolg is dat je overdag extra vermoeid bent, waardoor je minder productief bent. Je energieniveau daalt, en de energie die je hebt verbruik je voor de verkeerde dingen. Vervolgens slaap je ’s nachts nog slechter en kom je in een vicieuze cirkel terecht waar je moeilijk uitkomt. Nachtrust is zeer belangrijk, zeker in combinatie met stress. Zorg dus dat je toch genoeg slaapuren maakt.

Hartkloppingen

In periodes van stress, maakt je lichaam enorme hoeveelheden adrenaline aan. Dat zorgt ervoor dat je hartkloppingen krijgt. Op gekke momenten slaat je hart ineens op hol. Wanneer je dit ervaart is het verstandig om verschillende ademhalingsoefeningen te doen om rustig te worden en de adrenaline uit je lichaam te krijgen.

Hoge bloeddruk

Ook een hoge bloeddruk is het gevolg van teveel adrenaline in je lichaam. Voor eventjes is dat niet zo erg, maar wanneer je structureel een hoge bloeddruk blijft houden is het verstandig te onderzoeken hoe jij deze omlaag kan krijgen. Oppassen met zout dus en stoppen met roken!

Buik- en maagklachten

Bij veel mensen heeft stress ook gevolgen voor het spijsverteringssysteem. Denk bijvoorbeeld aan buik- en maagklachten of een moeilijke stoelgang. In extreme gevallen kan zelfs misselijkheid, overgeven of diarree voorkomen. Het is belangrijk daarom goed op je voeding te letten. In dit artikel kun je alles lezen over voeding in combinatie met netelroos. Vermijd slechte transvetten in je voeding en focus je voornamelijk op groenten en (een kleine beetje) fruit.

Haaruitval

Deze zou je misschien niet direct verwachten, maar ook haaruitval verergert in periodes van veel spanning. Stresshormonen zoals cortisol hebben een slechte uitwerking op haarzakjes, waardoor de kans op haaruitval groter wordt. Gelukkig is dit niet blijvend en zal het verminderen op het moment dat je weer beter in je vel zit.

Hoofdpijn

Piekeren, malen, zorgen, al die verschijnselen spelen zich voornamelijk in het hoofd af. Het is een mentaal probleem. Het is dus niet gek dat je hoofd op volle toeren draait. Dat kan leiden tot hoofdklachten. Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende hoofdpijn bij stressklachten. Maar ook migraine komt voor. Let daarom vooral goed op je zithouding. Heb je een baan waar je veel achter een bureau zit? Let dan extra goed op je zithouding en probeer zo minder mogelijk te verkrampen. Wanneer je last hebt van je nek kan dat ook voortvloeien naar het hoofd. Doe regelmatig ontspanningsoefeningen of maak als dat lukt een paar keer op een dag een wandelingetje buiten.

Huiduitslag

We hadden hem al even genoemd. Hormonen als cortisol en histamine veroorzaken huiduitslag. In dit artikel over de oorzaken van netelroos lees je hier meer over. Deze huiduitslag ziet er vaak uit als rode vlekken, pukkels, galbulten, eczeem of pigmentvlekjes. Wanneer je sowieso al sneller last hebt van huidklachten, kans stress deze klachten verergeren. Drink voldoende zuiver water en eet vooral pure voeding zonder teveel kunstmatige toevoegingen. Je kunt je huid verzorgen met crèmes met aloë-vera of kamille extracten. Deze stoffen zijn verzachtend voor de huid. Meer tips om je huid te verzorgen bij jeuk? Download dan mijn gratis e-book!

Heb jij ook vaak last van je huid bij stress of ervaar je andere klachten die hier niet benoemd zijn? Laat dan hieronder een reactie achter!

Comment Section

0 reacties op “Rode vlekken op huid door stress? Herken stressklachten!

Plaats een reactie


*