GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
Direct Toegang
X
GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
50% Complete

Wacht even... Wil jij DIRECT 27 Tips bij Netelroos ontvangen?

Voorkom dat je dezelfde fouten maakt als 70% van de mensen met Netelroos en neem je gezondheid weer in eigen hand! Ontvang direct mijn GRATIS Tipboek "Winnen van Netelroos"!

Page content

Tips voor een gezonde en strakke huid

article content

Tips voor een gezonde en strakke huid

Een gezonde en strakke huid. Wie droomt daar nu niet van? Toch is de huid bij veel vrouwen niet zo strak. Hoe komt dat? Dat is wat veel vrouwen zich afvragen. Dit artikel geeft je een aantal simpele tips die ervoor zorgen dat jouw huid binnen de kortste keren weer strak en gezond oogt!

Strakke huid

Vitamine C voor een strakke huid

Collageen is een stofje dat je huid strakker maakt. Het bevindt zich in het bindweefsel. Een juist collageen gehalte is belangrijk om een gezonde huid te verkrijgen. Vitamine C zorgt ervoor dat dit collageengehalte op peil blijft. Kiwi’s en sinaasappelen eten dus! Dat is fruit waar veel vitamine C inzit! Hou je niet van fruit of vind je het moeilijk om genoeg vitamine C binnen te krijgen? Een tip is om te starten met groene smoothies. Met smoothies kun je om een snelle en gemakkelijke manier veel fruit binnenkrijgen.

Let op! Pas op met kant-en-klare vruchtensappen uit de supermarkt. Het vitamine C gehalte valt vaak tegen en daarnaast zit er vaak erg veel suiker in deze dranken!

En groente dan? Daar zit toch ook vitamine C in?

Dat is zeker waar! Ook veel groentes bevatten een hoog gehalte aan vitamine C. Voor een gezonde huis werkt fruit echter beter. Het is dus aan te bevelen iedere dag minimaal twee stuks fruit te eten met een hoog gehalte aan vitamine C. Hiermee zul je binnen korte tijd merken dat je huid strakker, gezonder en gladder wordt!

Houd de vochthuishouding goed in de gaten!

Water drinken! Je hoort het vast niet voor het eerst. Water is belangrijk voor een goede gezondheid. Niet voor niks dus zeggen veel wetenschappers dat je ten minste 1,5 liter water of vocht per dag moet binnenkrijgen. Het is daarnaast ook goed voor de huid. Een huid met voldoende vocht, zorgt voor meer glans. Genoeg water drinken in combinatie met een hydraterende creme doet wonderen.

Zoek het zonnetje op..

De zomer is in aantocht. Iedereen wordt daar gelukkig van. Als het zonnetje weer meer gaat schijnen, kom je sneller buiten. De zon is daarnaast ook erg goed voor een gezonde huid. Maar pas natuurlijk wel goed op. Ga op tijd ook weer uit de zon. Brandt de zon erg fel is het zaak je in te smeren met een zonnebrandcrème met de juiste factor.

Minimaal één keer per week naar de sportschool

Ook sporten is uiteraard een manier om de huid gezond te houden. Ga een keer in de week naar een sportschool of fitnesscentrum. Je zult zien dat wanneer je enkele uurtjes in de week aan de apparaten hangt, dit een positief effect heeft op je huid. Wissel hardlopen, fietsen en krachtoefeningen met elkaar af. Krachttraining zorgt ervoor dat je slappe huid wordt versterkt. Pas natuurlijk wel op en bouw de trainingen rustig op.

  • Fitness houdt jouw lijf strak
  • Sporten beïnvloed een goede doorstroming van het bloed
  • Je huid ziet er gladder uit

Zorg voor genoeg slaap

Ja, ook slapen helpt. Voldoende slaap is essentieel voor een gezond lichaam. Tijdens de slaap zal je lichaam de tijd en rust krijgen om zich te herstellen. Ook de huid herstelt zich. Dat resulteert in een gezonde en strakke huid. De afvalstoffen in je huid krijgen de tijd om afgebroken te worden. Tegelijkertijd worden tijdens de slaap nieuwe huidcellen aangemaakt. Weleens van een ‘schoonheidsslaapje’ gehoord? Daar is dus niks aan gelogen. Genoeg rust zorgt voor meer schoonheid.

Vermijd koffie en alcohol..

Veel mensen weten het niet, maar alcohol en koffie dragen niet bij aan een gezonde huid. Koffie zorgt ervoor dat je aders wijder worden. In je huid zullen hierdoor diepere poriën ontstaan. Hetzelfde resultaat krijg je met teveel alcohol. Natuurlijk kan een kopje koffie en een glaasje wijn niet zoveel kwaad, maar met mate!

Genoeg tips dus om te zorgen voor die strakke huid. Ga er zelf mee aan de slag en je zult zien dat je binnen enkele weken al resultaat ziet.

Comment Section

0 reacties op “Tips voor een gezonde en strakke huid

Plaats een reactie


*