GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
Direct Toegang
X
GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
50% Complete

Wacht even... Wil jij DIRECT 27 Tips bij Netelroos ontvangen?

Voorkom dat je dezelfde fouten maakt als 70% van de mensen met Netelroos en neem je gezondheid weer in eigen hand! Ontvang direct mijn GRATIS Tipboek "Winnen van Netelroos"!

Page content

Wat is netelroos?

GRATIS E-book met 27 Tips!
Ontvang direct mijn Gratis E-book "Winnen van Netelroos" met 27 tips en adviezen om Netelroos te overwinnen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij.

Netelroos is een huidreactie. Bij netelroos heb je last van snel opkomende pijnlijk jeukende bulten op de huid die gepaard gaan met vochtophopingen. Op den duur vormen deze lichtrozen vlekken op de huid. Vaak lijken ze op brandnetels. Vandaar ook de naam ‘netelroos’ De aandoening ontstaat plotseling en soms verdwijnt deze vanzelf weer. In een enkel geval kan het met een paar uur weer voorbij zijn. Soms duurt het dagen of zelfs maanden. Netelroos kan zich voordoen op iedere plaats van het lichaam. De bulten kunnen samen grote plekken vormen op het lichaam.

Netelroos is veelvoorkomend

Netelroos komt veel voor, een hoop mensen zullen er vroeg of laat mee in aanraking komen. Netelroos wordt ook wel galbulten of Urticaria (wetenschappelijke naam) genoemd. Urtica betekent brandnetel. Ongeveer 20% van de bevolking krijgt weleens te maken met deze vorm van huiduitslag. Urticaria is één van de meest voorkomende huidziektes in de huisartsenpraktijk.

Netelroos niet gevaarlijk

Het is goed om te weten dat netelroos niet gevaarlijk is. Het is wel erg vervelend als u het heeft. Er zijn verzachtende middelen, medicijnen en methodes om de symptomen zoveel mogelijk te bestrijden. Een goede methode is bijvoorbeeld een tijdelijke aanpassing van de voeding en leefstijl.

In mijn Stap-Voor-Stap plan ontdek je hoe je in 4 weken kunt genezen van netelroos door simpelweg mijn voedingsrichtlijnen te volgen.

Lees hier meer over mijn voedingsplan >>

Acute en chronische urticaria

Er wordt gesproken van acute urticaria wanneer de netelroos binnen zes weken weer is verdwenen. Deze vorm van urticaria komt vooral voor bij mensen tussen de 10de en 40ste levensjaar. Blijven de galbulten langer dan zes weken aanwezig? Dan spreken we van chronische urticaria. Dit komt vooral voor tussen de 20ste en 60ste levensjaar. Zeker bij chronische urticaria kan een aanpassing van de voeding tot positieve veranderingen leiden.

Hoe ontstaan galbulten?

Galbulten zijn het gevolg van een allergische reactie. Dit betekent dat u ergens overgevoelig op reageert. Vaak is niet duidelijk aan te wijzen wat precies de oorzaak is. Er zijn namelijk veel verschillende prikkels waarop iemand overgevoelig kan reageren.

Enkele prikkels waardoor bij sommige mensen galbulten ontstaan:

 • bepaalde geneesmiddelen zoals antibiotica of aspirine
 • het eten van chocolade, schaaldieren, noten of fruit;
 • het gebruik van kleurstoffen, conserveringsmiddelen en smaakversterkers;
 • warmte, koude, druk of zonlicht op de huid;
 • contact met plantaardige of chemische stoffen; – insectenbeten, bijvoorbeeld van wespen, muggen of luizen.
 • acute- en chronische infecties met name luchtweginfecties, ziekte van Pfeiffer, hepatitis B en tropische worminfecties.

Hoe ontstaan galbulten?

Erfelijk

Netelroos kan zich in bepaalde families vaker voordoen dan gebruikelijk is. Dit ziet u veel bij bepaalde urticaria typen zoals de koude-urticaria en zonlichturticaria.

Bron van de allergie

Als u weet dat u ergens allergisch op reageert, is het van belang om de bron van de allergie te vermijden. Op deze manier kunt u de histamine uit uw lichaam bannen. Voorbeelden zijn overgevoeligheid voor honden, katten of andere dieren. Maar zelfs bepaalde voeding en kleding kan een allergische reactie veroorzaken.

Als bepaalde factoren bekend zijn, dan kunt u proberen om hier niet mee in contact te komen. Blijft de netelroos aanwezig? Dan kunnen er misschien fysieke of mentale problemen zijn die hier een rol in spelen. Hierbij kunt u denken aan temperatuur, druk en stress, teveel zonlicht of te weinig nachtrust. Dit kunnen allemaal factoren zijn waarop uw lichaam kan reageren met galbulten.

Bron van de allergie

Vormen van urticaria

Urticaria kunt u vinden in meerdere vormen. Hieronder kunt u enkele vormen vinden met de bijhorende kenmerken:

 • Inspannings urticaria
  Na stress of inspanning ontstaan er kleine jeukende bultjes.
 • Koude urticaria
  Deze vorm van urticaria kan bijvoorbeeld optreden tijdens het zwemmen. Denkt u dat u deze vorm van urticaria heeft? Dan kunt u dit testen door ijsblokjes enige tijd op uw huid te houden. Hierdoor zal de koude urticaria namelijk worden opgewekt.
 • Urticaria solaris
  De netelroos ontstaat hier na blootstelling aan zonlicht. Dit is een vorm van zonneallergie.
 • Warmte urticarua
  Na blootstelling aan warmte ontstaat er netelroos.
 • Aquagene urticaria
  Deze vorm van urticaria staat beter bekend als waterallergie en ontstaat al door enkel contact met water te hebben.

Aquagene urticaria

Diagnose netelroos

Vaak zal de diagnose door de huisarts worden gesteld. Op het moment dat u een afspraak hebt kan het ook voorkomen dat de netelroos al is verdwenen. Een tip hiervoor is om uw huid ten tijde van de klachten vast te leggen door middel van een foto of video. Bij uw afspraak bij de huisarts kunt u het beeldmateriaal vervolgens laten zien. De huisarts kan dan uw huid onderzoeken en de foto bekijken om een goede diagnose te stellen.

GRATIS E-book met 27 Tips!
Ontvang direct mijn Gratis E-book "Winnen van Netelroos" met 27 tips en adviezen om Netelroos te overwinnen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij.

Comment Section

218 reacties op “Wat is netelroos?


Door hermancarina op 22 februari 2012

hallo
sedert een paar dagen heb ik last van opkomende jeuk, waarna blijkt, precies op die plaats blaasjes te komen die dan daarna verdwijnen maar wel rode punten nalaten.Di komt op in verschillende plaatsen van mijn lichaam,ik drink alleen water en koffie,maar zijn wel reeds 3 weken aanhoudend bezig met het huis vzan onze dochter die tegen het weekend moet in orde zijn, dus veel tijd rest er on s niet.
Als dit netlroos zou kunnen zijn, wat moet ik hieraan doen.
groetjes
Carinaxx


Door Saskia op 23 februari 2012

Beste Carinaxx,

Als je zeker wilt zijn van je zaak, is het verstandig even langs de huisarts te gaan om te kijken wat het kan zijn. Want blaasjes en rode puntjes klinkt als iets anders dan netelroos.

Laat je ons nog even weten wat de huisarts zei?


Door ida op 29 februari 2012

Hallo,
Ik heb sinds enkele weken kriebel op beide armen op precies dezelfde plaats. Rechts trekt het het ook een beetje hoger. Er blijven kleine rode plekjes over waar ik gekrabbeld heb.
Kan het zijn van een recente nachtpon met 3/4 mouw die ik na aankoop niet meteen gewassen heb? Dat hoor je wel eens. Moet het dan over zijn als hij wel gewassen is?
Kan het komen van americain? het duurt nu al een paar weken en dat vind ik wel lang.
Wel heb ik sinds een kleine maand Contramal gekregen tegen pijn (aan mijn nek). Zou dat het zijn?


Door Fien op 1 maart 2012

Ik heb sinds begin groep zeven en erg jeukende huid. Constant worden er gezegd: Fien er zit wat op je gezicht. Ik werd er gek van. Ik vertelde het aan mijn moeder en zij vond dat we er in de eerste instantie tegenaan moest kijken. Maar toen ik het bijna 2 maande had, gingen we kijken of het misschien aan het wasmiddel ligt, want ik had het overal. Maar toen ik het ongeveer naar nog 5 maanden nog had, gingen we van een allergie uit, van iets dat OVERAL is. Toen we naar de dokter gingen zeiden ze dat ik Netelroos had. ik heb het nu al bijna 2,5 jaar. dus ik weet hoe het voeld. En het is echt heel vervelend. En ik heb pas nog met iemand gesproken die het ook had, maar bij wie het naar 11 jaar weer voor 1 jaar terug kwam. Het is echt heel vervelend, en ik hoop dat het snel weggaat.


Door vankeirsbilckemmely op 26 maart 2012

sinds twee weken ongeloofelijk jeuk,rode plekken en dikke witte boebels.
wordt er onozel van,is het op de ene plaats gedaan dan begint het op de andere plaats!
gebruik munt poeder tegen de jeuk,maar bestaan er nog andere middelkes??


Door chris op 26 maart 2012

hallo ik heb netelroos gekregen van medicijnen antidepresivia en kalmeermiddelen da is begonnen toen ik een burnhout had en nog steeds regelmatig terug heb kortom stress kan niet tegen warmte ik moet altijd schaduw hebben of kleding met lange mouwen voor de hevige jeuk gebruik ik muntpoeder overal verkrijgbaar apotheek of zelfs in kruidvad dat is om er geen open gekrapte wonden te verkrijgen je mag dat heel de dag aansmeren het stilt vooral de jeuk en medicijn aerius 5 mg dat is het enige dat bij mij helpt geloof me het is geen pretje wanneer je dit hebt mvg chris


Door Wendy op 29 maart 2012

Hallo,

Ik heb al 13 jaar last van Netelroos, het komt en het gaat en ik zit nu weer in een periode dat ik er weer veel last van heb. Ik slik al jaren Mizollen tegen de jeuk, maar ben het nu echt zat. Ik ben naar de Dermatoloog geweest en daar werd mij verteld dat het een speld in een hooiberg is om te zoeken waar het precies vandaan komt.
Ik moest zelf maar met mijn medicatie spelen om te kijken of het daar aan zou liggen, nou sorry, maar waar betaal ik ziekenfonds voor?! Ik neem zelf Ventolin en Seretide van wegen mijn Astma klachten, maar ik heb het dagen ook niet ingenomen en het blijft terug komen. Ik weet me op dit moment geen raad en ik wil deze zomer toch lekker van het zonnetje genieten zonder me te hoeven schamen voor mijn uitslag en niet te vergeten de jeuk wat ik er aan over hou. Iemand misschien nog advies voor mij, want ik zit even met mijn handen in mijn haar. Groetjes Wendy


Door luc op 7 april 2012

heb al van mijn 12 jaar last van netelroos word nu 54 jaar en heb om de 3 jaar zeven tot acht maanden last van netelroos over gans het lichaam overal voor geweest niemand kan me helpen weten jullie soms iets


Door Angela op 8 april 2012

Mijn zoontje kreeg sinds gisteren opeens jeuk en bultjes vandaag na de hap geweest en het is netelroos
Aangezien mijn zoontje vaak zomaar allergisch reactie van verschillende eten krijgt en altijd weer binnen
Een half uur weg trek ben ik wel opzoek van wat hij allemaal allergische voor is

Ik hen via via een adresje gekregen van een mevrouw die via je spieren kan voelen waar je allemaal allergisch voor bent
Het is voor de eerste sessie 95 euro en voor volgende behandelingen 65
Maar dan heb ik ook een positief resultaat gehoord dat ze daarna van gat allergieën af is
Sommige verzekeringen dekken het of kan je wat terug krijgen dat ligt aan je eigen verzekering

Aangezien ik hoe dan ook wil weten waar me zoontje niet tegen kan lijkt het me echt ideaal om zo toch er achter te kunnen komen omdat het vaak zoveel moeite kost en dan nog geen resultaat is

Daarom wil ik jullie de link geven van de mevrouw en wie weet baat et ook bij jullie
http://www.marjoleindewit.nl
Ben nog zelf niet geweest maar hoop dat het dus gaat werken voor me ventje hij is pas 3 en als hij jaren van alles uitslag krijgt
Is dat behoorlijk irritant voor hem

Succes en groetjes Angela


Door debbie op 11 april 2012

Ik heb al 15 jaar last van netelroos, het komt bij mij elke maand terug, soms dragelijk en soms niet dragelijk met zwellingen.
Bij ernstigge netelroos helpt bij mij een komkommer eten erg goed, dan word het draagzaam en de zwellingen worden minder.


Door Arco op 11 april 2012

Ik heb sinds een paar jaar last van hele erge jeuk. Ik heb het eens gehad dat het zo erg was dat ik maar krab en krab en dat er wondje gemaakt word en dat mijn huid zo rood word en ondert de vlekken zit dat ik er klaar mee was. Ik ben na de huisarts geweest, die konden mij niet verder helpen en die hebben mij na de Dermatoloog gestuurd, Daar heb ik allergie pillen gekregen, die moest ik s’morgens en s’avonds in nemen, heb van dat Gel gekregen voor onder de douche mijn mijn huid en haar. Ik kan geen Axe badschuim voor mij huid verdragen ik kan geen aftershave mer gebruiken, dus zal heel erg stinken, dus wat zullen de mensen dan wel niet van me denken. Baal er enorm van. Ik heb ontzettend veel stress thuis. Ik gebruik nu wel Badidas 4 euro per fles, is Dermatologisch getest staat erop. De jeuk is minder maar nog niet helemaal weg. Ik heb een allergie test ondergaan en daar is niets uit gekomen. De Dermatoloog zei tegen mijn, dat het niet lag aan chocola, bier, wasverzachter die ik gebruik en of de soort kleren die ik aantrek. Dus dan wil ik juist weten waar het dan wel aan ligt. Ze zeggen dat het door de stress komt, nou ik heb veel stress en ja het word dan wel erger die jeuk, maar als ik ontspannen ben en geen stress heb, dan is de jeuk wel minder maar niet helemaal, heb jeuk op de gekste plekken, en ook tussen mijn benen zo gezegt.
Ik wil dan juist weten hoe ik er helemaal vanaf kan komen, want ik weet het niet.
Wat kan ik er nog meer aan doen. Help me?

Gr. Arco


Door jan verschueren op 14 april 2012

Hallo,

Ik heb het ook zitten. Al enige weken verbaasde ik me over wonden aan mijn onderarmen, net alsof ik met een hond of een kat gevochten had. Ik dacht me mischien gekwetst te hebben in mijn slaap, gekrabd of tegen een muurtje geslagen…tot vorige week. Mijn rechter onderarm zag er niet uit : het bloed spoot er uit, vreselijke wonden. Nu is het genezen, maar er resten nog ferme verkleurde vlekken. Mijn diagnose bij de huisarts was hetzelfde : netelroos. Maar hoe, wie, wat en waarom weten ze niet. Dan krijgt ge wat ontsmetting en een zalfje.
Wat ik wel herken is een overdosis aan stress. Als advocaat ben ik gespecialiseerd in internationaal fiscaal recht. Mijn beroep wordt elke dag moeilijker, vervelender en ik ouder. Doe daar dan nog een portie familiale stress en wat dramatische overlijdens bij in mijn omgeving en de rapen zijn gaar ! Ik weet nu wat de uitdrukking betekent : UIT UW VEL SPRINGEN !
Ik heb ook vroeger nog wat gerechtelijke geneeskunde gestudeerd en geloof niet in allergie. Nu ja, alles kunt ge reduceren tot allergie, maar niet aan salami, boerekool en berkenbomen. Vroeger zeiden ze dat ook van acne :
teveel fritten of met onze piemel gespeeld. Voor mij ligt de hoofdoorzaak van Netelroos bij stress

veel sterkte en vermijd stress,

Jan


Door abigail op 16 april 2012

Voor allemaal: het kan ook aan je huisdier liggen of aan het stof in huis (goed stoffen en stofzuigen dus). Vogels, katten, honden en het kan opkomen als kakken. Ikzelf heb het van mijn eigen zweet…..dus wanneer ik lekker gesport heb (ik ren 10k per x) dan zweet ik en moet ik uitzweten.Dan breekt het me ineens uit…. een allergie aanval – netelroos dus….Dan moet ik me concentreren om niet te gaan krabben en dan na een halfuurtje uitzweten en chillen, trekt het gelukkig weer weg…..Ik heb er foto’s van, maar moet nog effe bedenken waar ik die heen moet sturen….


Door marietje op 24 april 2012

netelroos is een allergische reactie die je eruit kan krijgen met 3 á 4 keer een BIOFOTONEN behandeling.
FF googlen en een adres in de buurt zoeken van iemand die zo.n apparaat heeft…


Door Delayla op 26 april 2012

hallo!

mijn vriend heeft nu al 5 weken last van jeukende bultjes.
De jeukende bultjes vinden plaats op benen, romp, armen, ellebogen, knieën, hij is al verschillende keren naar de arts geweest en heeft toen een zalfje meegekregen en pilletjes die het verminderen maar het helpt allemaal totaal niet!
De jeukende bultjes krap je heel snel open en hij heeft dan ook al veel korstjes op zijn huid van het openkrabben omdat het niet stopt met jeuken. Als de bultjes dan weer dicht zijn begint het weer helemaal overnieuw! Het zijn gewoon rode bultjes, die heel erg op muggenbulten lijkt, alleen zijn ze het niet. Ze zijn ook niet zo heel groot! Sommige zijn wel al wat groter maarja.
We weten niet wat hij heeft en de dokter weet het ook niet te vertellen.
Hij heeft geen allergie.
Ook heeft ie zich in de 5 weken dat hij het heeft 2x in zn slaap wezen zweten als een otter. Hij was helemaal nat en het bed was nat en hij zweette zich gek…we denken dat dat er ook mee te maken heeft.
Maar we weten niet wat het is!
kan iemand ons helpen, want we worden er helemaal gek van!!
En zeg nou niet dat we naar de arts moeten want daar zijn we in deze 5 weken al 10x geweest en er is geen uitkomst uitgekomen!

Gr. Delayla


Door jane op 27 april 2012

Sinds 3 jaar heb ik netelroos. Stress? ja maar al een poos ervoor. Ik gebruikte ook veel pijnstillers na een ongeval met letsel van gewrichten.
Bij mij begon het met hoge koorts en gelijk veel rode muggebeetachtige plekjes op schouders en bovenbenen. Na enkele dagen waren schouder en benen bedekt met een hele dikke laag rode bultjes die open gingen met vocht en ontstonden, net als bij Delayla’s vriend, korstjes. Gelijktijdig kreeg ik enorme gewrichtsklachten in heupen, voeten en ellebogen en handen. De pijn van mijn gewrichten ging in aanvallen. Na veel onderzoek oa in VU bleek ook dat deze klachten van de gewrichten tot netelroos behoren. Heb ook een folder van ze gekregen met de beschrijving ervan. Mijn dikke rode met vocht gevulde plekken kreeg ik gelijk ook daarna . Mensen vroegen of ik verbrand was. Dit krijg ik nog steeds na het eten van vis die niet uit blik of direct uit de zee komt. De dermatoloog zei ook dat ik beter geen vis van markt of winkel kon kopen.
Heb een histaminevrij dieet gedaan, geen resultaat behalve reactie op wijn en vis. Na 3 jaar gewrichtsklachten en veel stijfheid bij opstaan is er mee te leven. Tot je iets verkeerds eet, wat? en dan klap je dubbel van ellende en zien mijn gewrichten rood en voelen heet aan. Als het afneemt na een uurtje ben je uitgeput en slaap ik direct een paar uur.
Het wordt wel minder na verloop van jaren maar eraf ben ik nog niet.
Wie herkent het?


Door maurizio schirru op 3 mei 2012

lievemensen met netelroos, ik gebruik aerius 5 milligram elke dag van het jaar, geen bijwerkingen, goed resulltaat, via de huisarts, aanrader!!!


Door Marielle op 6 mei 2012

Sinds 3 jaar heb ik ’s winters veel last van mijn huid: jeuk, pijn (alsof spelden prikken van binnen uit). Bij tig artsen geweest (huisarts, dermatoloog, allergoloog, homeopaat, osteopaat, bioresonantietherapeut). Via bioresonantie ben ik er achter gekomen voor welke stoffen ik allergische ben (of intolerant). Door een streng dieet te volgen (geen tarwe, suiker, melk, tomaat) merk ik na een week of 4 verbetering van de klachten. Van 100% naar 5% pijn. Afgelopen winter ben ik elke keer met feestdagen toch weer gaan “zondigen” met “verboden voedsel”, waarna ik na een paar dagen weer ontzettend veel last kreeg. Het lijkt erop alsof mijn lijf van binnen de afvalstoffen niet verwerkt kan krijgen. Vorig jaar ging het beter toen de zon ging schijnen. Hopelijk snel dus… En ik ga nog even verder met twee nieuwe opties: paragnost en een chinese arts. Wie weet kunnen zij de oorzaak aanpakken.


Door Stefan op 23 mei 2012

Het is een zeldzame aandoening, maar enkele mensen op de wereld hebben een allergie voor kou. Bijv als die mensen in een relatief koude zee zwemmen (koelt het lichaam af) krijgen een vorm van netelroos en zelf erger zoals bewusteloosheid.


Door Martin op 6 juni 2012

Beste mensen,

Ook mij heeft de huisarts gemeld dat ik netelroos heb. Normaal gesproken zie je niets en dan plotseling als ik mijn arm voor ’n paar minuten ergens op heb gelegd tekent zich b.v. de rand van de armleuning af op mijn arm of als ik wrijf wordt het bewreven gedeelte sterker zichtbaar dan in normale situatie. Ook een plotselinge, meer dan normale warmte op bepaalde gedeelten zoals borst neem ik waar.
Welnu, de voorgeschreven pil ‘CITREZINE’ neem ik 2-3x p.wk. en het helpt, echt!


Door Veronique op 16 juni 2012

Beste,

heb ook al jaren netelroos vooral bij kou en warmte blijkbaar komt dit omdat ik ergens met een ontsteking zit ben al bij verschillende dermatologen langs geweest zonder succes ..
Eindelijk heb ik nu een dokter die beweerdt mij te kunnen helpen en me zal genezen
al ong . een maand een zuiveringskuur aan het volgen ( pianto- en bio st joseph) blijkbaar moet mijn maag lever en darmen gezuiverd worden .(zoals Marielle hierboven meldt teveel afvalstoffen die ik niet verwerk) ook mag ik zeker geen suikers (wel trage suikers te vinden in fruit) geen frisdranken (cola enz.) geen spuitwater (enkel plat water) geen melk- zeker geen melk in koffie!!! geen kazen (ook geen platte kaas) ,geen yoghurt (soya mag wel) , meer eten -moet wit brood eten (geen bruin) en de resultaten na 3 weken zijn al ongelofelijk positief de eerste week was moeilijk maar na een week geen suiker voel ik me al veel beter ben ook terug veel actiever en de aanvallen van netelroos verminderen !! en heb geen jeuk meer –
ps. vanaf ik begonnen ben neem ik geen medicijnen meer. !!!!


Door bianca op 23 juli 2012

Ik heb ook al 3 jaar last van netelroos.heb ondertussen alle artsen wel gezien en alle med uitgeprobeert. Het enige wat soms hielp was een zware prednisonkuur, maar dat is ook een paardemiddel voor je lichaam. Ze zeggen nu dat mijn chronische netelroos medicijn resistent is . Nou daar ben je dan lekker mee. Soms is het zo erg dat mijn oogleden en en mijn lippen opzwellen en soms word mijn tong ook dik, doodeng Na alle regulieren geneeskunde ga ik nu voor het eerst iets alternatiefs proberen elektro-accupunctuur. W e zullen zien baat het niet erger zal het niet worden.


Door Angelique op 28 juli 2012

Ik heb al sinds 30 jaar last van netelroos in vrij ernstige en sinds mijn overgang mate met gewrichtsklachten. Het begint altijd met kleine galbultjes van ongeveer n halve cm. en gaat al snel over in netelroos met plekken van wel 10-15 cm. waarvan het midden zich met vocht vult. Ik heb verschillende allergieën en astma waarvoor ik Assieme, Ventolin en neusspray gebruik en heb lichtjes last van exceem. Ook ben ik allergisch voor bijen- en wespensteken. Er zijn veel dingen waarop ik reageer met netelroos waardoor ik besloten heb er geen rekening mee te houden aangezien ik anders beter kan stoppen met genieten van het leven. De netelroos begint te pas en te onpas en alleen als het erg jeukt doe ik er wat echinaeforce creme op. Dat is prima te doen en verkort de reactie waardoor het meestal, als ik niet te lang wacht, al met een uurtje alleen nog maar enigszins rood is. Dit was voor mij een goede oplossing omdat ik een aversie heb tegen medicatie voor iets dat alleen maar “ongemakkelijk” is en ik ervaren heb dat wanneer ik dit soort allergische reacties onderdruk ik meer last van mijn astma krijg waarvoor ik dan wél meer medicatie moet nemen. Liever niet dus! Laat maar lekker eruit komen, ik kan het met echinaeforce creme prima hanteren 🙂


Door mud op 5 augustus 2012

ik heb nu voor de tweede keer netel roos , ik kreeg het vrijdag en zit op de camping had geen biotex in de caravan ( biotex helpt de jeuk verminderen en haalt de ontsteking eruit ) maar had wel prik weg van vsm op homeopathisch basis dacht baad het niet schaad het niet het haalt ook de jeuk weg bij mugge beten .
Heb de prikweg op de plekken gesmeerd even ging het iets branden maar na 2 of 3 min was de jeuk weg .
heb met tot nu toe elke keer er mee ingesmeerd en zo kan ik de jeuk onderdrukken .

dus prik weg gel van vsm op homeopatisch basis haalt de jeuk weg , zo ga ik even biotex halen om de opgezetten huid te verminderen dan ben je er zo van af .


Door eric op 9 augustus 2012

hallo er zijn hier veel mensen die geholpen kunnen worden met de Buteyko methode u zal versteld staan van het resultaat.


Door Daantje op 15 augustus 2012

Mijn zoontje van bijna 2 heeft last van eczeem en netelroos. Helaas kan hij niet zeggen wat er aan de hand is maar duidelijk is dat hij een enorme jeuk heeft en zijn huid wordt rood en komt onder de bulten te staan. Ik heb al van alles geprobeerd om het voor hem te verlichten maar er leek maar geen oplossing voor de jeuk te zijn. Balneum, paardenmelk, dode zeezout.. allemaal zonder resultaat. Nu heb ik tijdens mijn vakantie in Malta een hele goede spray en creme gevonden, het heet Dermacura. Het is sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar 😀 website is http://www.dermacuraproducts.nl


Door GM op 15 augustus 2012

Ik heb misschien iets gevonden dat het weg gaat en niet erg meer jeukt:op de plek waar het jeukt u wassen met een blokje zeep en om af te drogen afdeppen niet vrijven anders helpt het niet


Door deryckere mia op 22 augustus 2012

hallo ik kamp al jaren met extreme netelroos de dokters in gent hebben onderzoeken vericht helaas ik heb cortisone anti allergie en nog zoveel genomen ik heb het over myn hele lichaam elke dag weer uren ik hou dit echt niet meer uit ik krab tot bloedens toe ik neem nogal veel medicatie trazolan valuim lipanthylnano en amlogal maar kalmeer middelen neem ik al van myn 14 jaar en ben er nu 52 ik heb al 10 jaar last van netelroos jullie zyn myn laatste hoop want ik hou dit niet meer uit zelf tot onder de onderkant van myn voeten ik kan dan byna niet meer lopen en gaat gespaard met opzwelling ik weet het niet meer ik heb al alles genomen wat ze konden tot inspuitingen toe hopend weten jullie wat raad voor my dank by voorbaat grtj mia


Door deryckere mia op 22 augustus 2012

hallo ik lees hier pas dat enkele mensen aeruis enz gebruiken maar by my helpt niet en het is nog erger met druk bv kledy die wat spant ik zit al heel onder de lit tekens wat kan ik nog doen ? dank


Door Gerri de Groot op 23 augustus 2012

Ik heb er al jaren last van en vooral in augustus. Ik gebruik menthol poeder en hoe gek het ook klinkt lavendelolie. Dit smeer ik op de plekken en de irritatie verdwijnt voor enige uren.


Door Arthur op 19 september 2012

Ik heb sinds maandagavond 17 sept ook ineens uit het niet last gekregen van deze bultjes,.. als ik dan ga krabben, dan verschijnt het overal waar ik gekrab hebt,.. het ziet er dan uit alsof ik in een bos brandnetels gevallen ben,.. overal bulten, klein en groot.. op m,n armen, en romp vooral… Ik ben vanmorgen bij huisarts geweest, en zegt dat t galbulten/netelroos is.
Ik heb het op dit moment weer. ( t komt bij mij savonds opzetten ) trekt na een tijdje *( uurtje ) weer weg,… en vervolgens komt t dus de volgende avond weer.
( Ik vermoed zelf dat t aan t voedsel ligt,.. heb veel vis gegeten afgelopen week )
Ik ga eens kijken of ik er vanaf kan komen door veel water te drinken, en de soja/melk/ei producten laten staan, want die schijnen het te versterken.


Door Lisa op 9 oktober 2012

Hallo,
Ik heb al een half jaar last van netelroos. Ik heb mentholgel geprobeerd, dit verlicht de jeuk wel een beetje, maar veel helpt het niet. Ik heb elk moment van de dag last van deze netelroos, dus ik heb echt geen idee wat de netelroos zou kunnen veroorzaken. Nu werken antinetelroos/allergiepillen wel tegen de jeuk, maar ik zou toch graag van deze netelroos af zijn. Bovendien krijg ik, als ik d medicatie slik, alsnog rode striemen en vlekken op mijn huid van de kleinste aanraking. Ze jeuken niet, maar ik vind het alsnog vervelend. Het zou toch fijn zijn als ik wist waardoor het kwam, zodat ik die situaties zou kunnen vermijden..


Door Guillemine op 17 oktober 2012

hallo .,
ik heb al jaren last van jeukl maar ik vind het gek altijd in de maand oktober begint het
dan houd het ongeveer 12weken aan dan is mijn huid juist schuurpapier van het krabben
ik vindt het zo gek alleen op mijn armen en boven rug maar ik word er soms gewoon radeloos van

als ik bezig ben dan merk ik niks zo vlug als ik ga zitten dan komt het opzetten en naar bed gaan is helemaal taboe dan wodt ik helemaal gek van de jeuk kan iemand mij terug schrijven die dat ongeveer het zelfde heeft laat het mij graag wat weten


Door Jeanette S op 24 oktober 2012

Ik heb al 12 jaar netelroos en gebruik hiervoor allergietabletten. Om de paar jaar verander ik van merk omdat de tabletten dan minder goed gaan werken. Allergie testen wezen uit dat ik voor veel stoffen gevoelig ben, dus het heeft geen zin om deze te gaan vermijden. Bij mij helpt het wel als ik mijn huid regelmatig insmeer met bodylotion, omdat ik een droge huid heb. Trouwens de allergietabletten hebben geen of weinig bijwerkingen dus je kunt ze blijven gebruiken.


Door Helga op 30 oktober 2012

Beste mensen,
Ook ik heb al jaren last van netelroos.Ieder jaar rond de maand oktober begint de ellende, ook mijn astma speelt dan enorm op. Het is niet zo zeer een reactie op voedsel en dergelijke maar wel een droge huid. Ik smeer dan ook rijkelijk met een vette creme van de apotheek. Om het eronder te houden krijg ik van de huisarts tabletten die de histamine onderdrukken. Heb inmiddels al vele tabletten gehad waaronder Aerius 5 mg en Fexofenadin 180 mg. Op dit moment gebruik ik de combinatie van Xyzal 5mg en Hydroxyzine 10mg. Soms, als de jeuk echt niet te houden is, gooi ik er een koelelement uit de vriezer op. Dit werkt als een verdoving en verlicht de jeuk, heerlijk gewoon!
Waarschijnlijk is het bij mij een combinatie van droge huid en een vorm van stress, en toename astma waardoor de netelroos wordt getrikkert.
Wens iedereen veel sterkte,


Door Gretha op 8 november 2012

Even een vraagje naar Mud toe ,die op de camping zat zonder biotex .
Help dat voor de jeuk , ik zelf zit met een allergie en barst van de jeuk , heb nu prednison gekregen , maar ik merk daar nog niet veel van.
Dus wil ik weten wat de biotex doet.

Gr gretha


Door Arjuno op 12 november 2012

Wat goed helpt tegen de jeuk die netelroos veroorzaakt is mentholpoeder.
Dit is verkrijgbaar bij de drogist.


Door Shana op 13 november 2012

Hallo,

ik werd de nacht van zondag op maandag wakker met verschrikkelijke jeuk, ik had die bultjes op mijn ellebogen en knieen.
toen ik ging werken was het weg en toen ik terug thuis kwam begon het weer te jeuken maar nu echt overal.
Ik ging naar de dokter en hij zei ook dat het netelroos was.
Mij vraag is nu moet ik terug in contact komen met de stof waar ik dan allergisch aan ben of kan het terug opkomen ookal ben ik niet in aanraking gekomen met die stof?


Door Wendy op 16 november 2012

Mijn zoontje slikt al vanaf 5jaar allergie tablet voor netelroos
ze werken echt goed,en geen drama meer van jeuk ofzo gelukkig


Door Ingrid op 17 november 2012

Ik heb al meer dan 20 jaar op en af last van netelroos. Wat bij mij goed helpt is Ceterizine (zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek. En in het verleden ook veel baat gehad bij de homeopatische middelen Apis Mellifica D6 en Urtica Urens D6 (beide van VSM) welke ik gelijktijdig moest gebruiken. Ook deze homeopatische middelen zijn zonder recept verkrijgbaar bij reformwinkel en apotheek. Sterkte iedereen!


Door daniel op 18 november 2012

ik heb ook netelroos n gekregen het heeft 2 maanden geduurd voor het onder controle was.
Wij waren toen in het buitenland,wij hebben van de ene naar de andere huid dokter geweest, je kon er niet mee slapen.
Wij hebben wel iets gevonden dit de jeuk verlicht dit was IJssel dit kan je krijgen bij de apotheker .
Je word er wanhopig ben toe we terug in België waren naar zieken huis i Edegem geweest ,zie hebben gezegd dat wij een kuur moeten doen om deze bacteriën te onder drukken ze zeggen ook dat ze niet kunnen zeggen van wat dit komt het kan van alles zijn.
Deze kuur is morgens 1Aerius 5mg ,middags 1Aerius 5mg en avonds 1Cetirizine 10mg dit moet ik doen 1 maand dan .
Dan 1 maand morgens 1Aerius 5mg en avonds 1Cetirizine 10mg de maand nadien 1Cetirizine 10mg deze avonds.
Ik hoop dat ik daar mensen heb mee kunnen helpen.
De vriendelijke groeten aan allen.


Door ans op 19 november 2012

Ik heb al 15 jaar netelroos ik ben jaren onder behandeling geweest van een dermatoloog langdurige licht therapie gehad, dat heeft een halfjaar geholpen toen kwm het gewoon terug. moest soms 2x per nacht opstaan om om de jeuk met een zalf te behandelen, tegenwoordig (al ruim een jaar) krab ik de “galbulten” kapot totdat het bloed komt en doe er dan jodium op en een pleister, dat helpt redelijk, ik heb soms op beide benen 12 pleisters maar ook wel eens maar 4, heb overdag haast geen jeuk meer meestal tegen de avond. Ik heb hierbij meer baat van dan aan alle pillen an zalfjes die ik in de loop van Jaren heb gebruikt, maar maak s.v.p. niemand wijs dat het binnen enkelijke dagen of weken over is. vr.gr.


Door els op 1 december 2012

Lieve allemaal, er is (bijna) geen probleem dat niet opgelost kan worden met een sterk immuunsysteem.
Sinds een tijdje ben ik bezig met 4life producten, supplementen die 100 % natuurlijk zijn. Het heeft al vele problemen opgelost zonder bijwerkingen. Mocht je interesse hebben mail me dan op: elimavo.8@gmail.com
Sterkte allemaal!


Door Cindy op 4 december 2012

Hallo allemaal,
Ik heb sinds enkele weken last van netelroos. Er ontstaan grote rode gezwollen plekken die jeuken en branden.
Met Ibaril creme,is een sterke cortisinezalf gaat het na een dag of twee zo goed als weg, maar dan is er al lang een andere
bult verschenen op een andere plaats. Ook zijn mijn astmaklachten toegenomen en moet ik dagelijks puffen met vertolin.
Als ik een bult op mijn arm heb doen ook mijn gewrichten pijn. Waarschijnlijk een voedselallergie of van mijn medicijnen die ik gebruik.
(Ik gebruik al meer dan 10 jaar fluoxetine).
Met een voedseldagboek probeer ik er zelf klaarheid in te krijgen. Ik heb zelf al een beetje een vermoeden dat het van ui kan zijn.
Erkent iemand deze klachten en heeft iemand tips om het verder uit te zoeken?
Groetjes, cindy


Door annelies op 7 december 2012

Hallo ik ben 19 jaar en heb al last van netelroos sinds mijn 12-13jaar. Ik heb verschillende pillen genomen al maar niks helpt. Ik heb dan enkel iets minder jeuk dan anders. Weet iemand een betere oplossing? Ik kryg netelroos door de kou.


Door Ann op 14 december 2012

Ik heb acuut netelroos in 2007 gekregen met hoge koorts, forse uitslag en flinke gewrichtspijn. De grote huidproblemen met rode dikke vochtplekken zijn nu nog kleine vochtige plekjes en af en toe wat grote rode plekken. Jaren slikte ik van alles, niks hielp. Een dieet? ook gevolgd en alleen koffie en alcohol veroorzaakt wat. Maar warmte is funest en van koffie en alcohol krijg ik het warm dus oppassen. De gewrichtsklachten bleven en botpijn ook en namen toe in pijn. Met ijszakken is het soms houdbaar en ik heb alle pijnstillers geslikt. Net als sommigen van jullie heb ik vaak diarree, keelpijn, soms moeite met slikken van voedsel, droge mond en ben erg moe en stijf in de ochtend heb veel brandende plekken en heb soms last van pijn in de nier / leverstreek. Toen werd ik attent gemaakt op het syndroom van Schnitzler., Dit is een chronische vorm van netelroos , zeldzaam . Maar alle klachten kloppen en ik laat me testen en wil het met jullie delen omdat er misschien nog iemand is die net als ik al jaren tobt. Het ziekenhuis waar je moet wezen is Radbout in Nijmegen en de arts is Anna Simon.


Door jacqueline op 16 december 2012

Ook ik heb al verschillende jaren jeuk,rode bulten.Met name op mn onderarmen en bovendeel rug.(nek,schouderbladen).
De jeuk begint nooit overdag altijd sávonds de huid jeukt,prikt,bijt en zwelt op,en voelt erg branderig aan.
.In de zomer heb ik bijna geen last.
Ik heb aardig wat littekens op mn rug/armen!
Ik draag altijd katoenen kleding,en gebruik geen geparfumeerde producten op mn huid.
Ik ben bij een huisarts.dermatoloog en natuurgenezer geweest,niemand kan mij er tot nu toe vanaf helpen of heeft n idee wat het is.
Als ik dit allemaal lees lijkt het veel op netelroos.
Wie heeft goede tips voor mij om van die vervelende jeuk en rode branderige bulten af te komen!


Door suus muller op 20 december 2012

Hoi,

Ik heb sinds februari 2012 doorlopend last van netelroos,soms erg soms minder erg, wat mij wel opvalt is:dat diegene die ook last van astma hebben ook netelroos hebben, ikzelf heb ook copd. ik kan dus niet tegen druk op de huid , moest onlangs een borstfoto laten maken , met gevolg een grote rode branderige plek,maar wat mij nog het meest veronrust is dit, als ik b.v. in bad ga en ik lig met mijn hoofd zonder kussentje dan heb ik gelijk een zwelling op mijn hoofd, wat gelukkig wel de volgende dag weg is., onlangs een griepprik gehaald 3 weken lang een grote rode plek , tandarts, er moesten 4 tanden getrokken worden, een grote ramp veel pijn en extreem opgezwollen in de mond, kreeg laser voor de pijn en moest gaan spoelen, mijn vraag is dus zijn er mensen die ook deze klachten hebben met netelroos?

groetjes Suus


Door Jo op 23 december 2012

Ik heb al sinds mijn 16 last van die vuile “jeuk” , netelroos dus.
Ben er nu 29 dus al 13 jaar ben ik aan het afzien en vooral in de winter komt het op.
Heb geen last van blaasjes zwellingen of enorme plekken.
Mijn huid vertoond bij een aanval wel af en toe rood maar de interne pijn is soms echt ONDRAAGELIJK.
Als ik van koud naar warm ga, bijvoorbeeld het is buiten een 5-6 graden ik ga een winkel binnen waar het 20 graden is dan heb ik het gegarandeerd zitten.
Buiten zet ik een muts op, kom ik binnen en laat mijn muts opstaan dan word ik gek.
jeuk over HEEL mijn lichaam, ik weet geen enkel plaatsje waaar niet.
Krabben helpt niet, ik wrijf af en toe over mijn rug of borst maar gewoon “denken” en rustig proberen te zijn u rustig stellen helpt het beste.
Het is precies of er moet een “monster” uit mijn lijf ongeloofelijk.
Droge huid heb ik wel, en als ik de aanval heb dan voelt mijn speeksel ook warmer aan? …
Ik heb het ook in de winter als ik thuis in de zetel lig.
Mijn vriendin heeft de verwarming laten opstaan en ik val in slaap in de zetel.
MAXIMUM 2 uur daarna word ik wakker van de jeuk.
Wat doe ik dan, zo snel mogelijk naar buiten gaan en gaan “afkoelen” in de koude lucht , in de wind voetjes op een ijskoude vloer.
Dat is het enige wat mij helpt.
Het is zoooooo irritant dat ik er eindelijk eens vanaf wil maar ben al een 10 tal keren bij huidarts,dermatoloog, blablablabla geweest.
Geen enkel middeltje helpt maar geen enkel.
HEt rare is als ik in de zomer als het lekker heet en warm is dat ik hier dus GEEN last van heb.
HEt begint ergens oktober en stopt ergens mei / juni.

Als het winter is en de zon komt bijvoorbeeld piepen , dan is het ook weer van dat.
Wat is er in godsnaam aan te doen??????????????

Misschien mijn voeding???
Ik weet het niet meer maar zou het graag wel weten

mvg Jo


Door Dion op 23 december 2012

IK WORD GEK! hele dag liggen kratsen word er ram simpel van.
huilen helpt niet meer! wat moet ik doen. zalt of creme?
zit vol oppe rommel


Door henrieke op 6 januari 2013

Hoi ik heb al enkele dagen last van jeuk en uitslag op mijn benen en gezicht mijnouders denken dat netelroos heb
wat kan iik doen om te weten waar het door komt


Door wilma op 29 januari 2013

ik heb waarschijnlijk netelroos nou is m,n vraag is het besmettelijk


Door margreet op 7 februari 2013

Dr vogel zegt dat netelroos voor komt door allergie en dat geloof ik ook. Het is moeilijk uit te zoeken waar van. Stress hoort er zeker bij. Dr Vogel zegt dat het opvallend is dat veel mensen die last hebben van netelroos ook een tekort aan kalk hebben . Hij adviseert Urticalcin (een kalk preparaat van eierschaal en brandnetel) te gebruiken . Bij mij klopt het .Ik heb netelroos en stress en slechte afbrokkelende nagels en haar . Ik gebruik nu extra kalk en let heel goed op het eten dat ik genoeg groente ,fruit enz. gebruik . En eens kijken of het gaat helpen. Ik heb een sterk vermoeden dat het gaat werken. Op internet heb ik een voedsel test gedaan en gekeken of ik genoeg mineralen en vitaminen krijg en deze liet wel een tekort zien. Daar naast ben ik gaan minderen met koffie tot nog maar twee kopjes per dag zodat ik mijn hart en vaten niet overbelast en ik beter kan slapen. Daarnaast heb ik goed nagedacht wat voor vreemde stof ik gebruikt heb en ik heb een vermoeden dat het de nieuwe wasverzachter is. Mijn advies is dus : “Zorg goed voor je zelf”. Succes.


Door margreet op 8 februari 2013

Bedankt voor de tip biotex om de jeuk te verzachten en de prik weg zalf . prima en bij een zeer droge huid smeren met een zuivere dunne olie van bijvoorbeeld Kneipp. (amandel of lavendelolie) Daarnaast ook de tip het lichaam te zuiveren zoals boven beschreven is.Vasten is wel heel goed . Val je ook nog wat af. en daarnaast kalktabletten slikken


Door sjaak op 15 februari 2013

hallo allemaal.
ik ben ook zo iemand met een soort netelroos heb het sinds pubertijd,en ben nu 52 dus ik zit er allang mee.
ben al in 3 of 4 ziekenhuizen geweest ook in radbout maar ze wisten niet wat ik had.
ik krijg het bijna altijd in winter, en als ik dan griep heb dan door de warmte van binnenuit word langzaam alles rood vooral op drukplekken het is om gek van te worden.
dus elke keer als er griepverschijnselen opkomen denk ik niet daaraan maar alleen aan mijn huid.
want ik kan dan niet meer lang in stoel of bed zitten of liggen en dat terwijl je ziek bent van griep .
wie kan mij verlossen van deze { hel } hopend op antwoord en groet van sjaak.


Door mariska op 19 februari 2013

Hallo,

ik heb sinds een paar dagen telkens op heel veel plekken jeuk. Op mijn benen, armen en mijn hals/gezicht ook soms onder op me rug. Zondag keek ik eens goed en toen zag ik allemaal witte bultjes en de rest was rood. Zou dat soms netelroos zijn? Nu ik op mijn been kijk is er maar een klein gedeeltje naast me knieschijf alleen rood.
xx


Door rovalinhio op 25 februari 2013

hallo ik ben tien jaar ik heb al paar jaren netelroos weten jullie wat ik moet doen ik heb het elke dag ik heb veel last ervan en ik kan me ook voorstellen wat jullie voelen en wat ik zelf voel


Door Joop op 11 maart 2013

sinds september 2012 heb ik ook netelroos. Als je bv jeuk aan je arm krijgt laat je er koud water over stromen. Niet afdrogen (belangrijk) en trek je mouw weer naar beneden. Even later is de jeuk weg. Op je rug is het wat lastiger maar als je er met een koud nat washandje bij kan komen of je laat je helpen ben je ook even later weer zonder jeuk. Laat eens horen of het jou ook helpt.


Door Charlie op 22 maart 2013

Hallo,
Ik ben vannacht wakker geworden door ontzettende jeuk,
Heb zo’n 3-4 uur wakker gelegen hierdoor, heb geprobeerd te koelen en bodylotion op gesmeerd.
Ik voelde me die avond al niet zo lekker (hoofdpijn, moe, verkouden) en heb wel een asperientje genomen voor het slapen gaan.
Het gekke is dat ik geen vlekken op mn huis had, is dit dan wel netelroos?
Mn huid was knal rood maar meer niet. Het is nu de ochtend erna en mn huid ziet er weer normaal uit. Ik heb nog wel wat last van een prikkelende huid, het voelt dus nog niet helemaal goed.
Enig idee wat het is, hoe het komt, hoe ernstig het is en wat ik er tegen moet doen?
Charlie


Door Karin op 1 april 2013

Ik ben heel erg gevoelig voor druk en kou en warmte op de huid. Ongeveer 10 jaar geleden ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik dus ontzettend last had van brandende jeuk en bultjes als ik ergens lang had gezeten achter op mijn bovenbenen. Bij koorts leken mijn onderarmen wel een olifantenhuid te hebben. maar zoals gezegd verdween het wel steeds binnen enkele uren. Ik heb dus Mizollen gekregen van de arts en die helpen goed. Iedere dag een tabletje en de netelroos wordt tot een minimum beperkt. Ik ben nu toevallig vergeten een herhaalrecept te halen en de netelroos komt in volle hevigheid weer terug.


Door Marjolein op 18 april 2013

Hallo,
Ik kreeg netelroos op mijn 16de ben nu 53.
Bij mij begon het met gewrichtspijnen aan alle gewrichten ook mijn vingers werden dik binnen enkele minuten ben ook bijna een vinger kwijtgeraakt door ring die ze net op tijd konden doorknippen. De gewrichtspijnen duurde een half jaar daarna werd ik een keer verkouden en had mezelf ingesmeerd met vics. De volgende ochtend werd ik wakker en zag er niet uit mijn hele lichaam zar onder de oedeem vlekken en werd gek van de jeuk mijn ogen en lippen waren opgezwollen. Ik krabte tot het pijn deed en dan nam de jeuk de overhand weer. Slapen was geen probleem maar s’morgens was het op zijn ergst en s’avonds. Dit was midden jaren 70 en ik heb 2 maanden in het ziekenhuis gelegen. Ze zijn er nooit echt achter gekomen waar en hoe de netelroos ontstond. Daarna moest ik om de zoveel tijd voor controle en werd er een la open getrokken van probeer dit maar eens.Niets hielp dus daar was ik mee gestopt. Ik reageerde soms op bepaalde medicatie maar kreeg het vooral als ik verkouden was. Ook moest ik met de zon oppassen armen en benen zwollen op en brandde. De Netelroos verdween na een week waarna nog een dagen de omtrekken van de vlekken te zien waren maar het jeukte niet meer. ik heb er mee leren leven al werd je gek van de jeuk. Ik had een soort netelroos dat als ik krabte het niet kapot ging dus geen wonden. Ik ben nu 53 en heb sinds 2006 geen last meer. Nu krijg ik sinds een half jaar weer gewrichtspijnen maar of dit van de netelroos is of de leefdtijd moet ik nog afwachten. ik hoop nu dat er medicijnen voor zijn die echt werken.


Door Magikdatzeggen op 29 april 2013

Een paar suggesties over netelroos
1) Probeer een week of twee een absoluut minimum dieet (eliminatie). Dus niet smokkelen. Hagelslag op brood bevat ook suiker. Voedingintoleranties zijn lastig aan te tonen. Tevens kan er een dag of 2 tot 3 tussen zitten voordat je lichaam ergens op reageert.
2) Candida zou een schimmelinfectie zijn die dit ook kan veroorzaken. Ga op zoek naar candida websites en kijk of je het hebt. Laat je niet afschepen door je huisarts die denkt dat je dood moet neervallen voordat je een Candida infectie hebt. Blijkbaar kan het ook in lichte mate hindelijk zijn.
3) Probeer eens een kuur met Probioticat Veel gelezen, dat Netelroos of eczeem ontstaat na een antibiotica-kuur.

Succes!


Door Kirsten op 10 mei 2013

Hee,
Ik ben 13 en ben een beetje onzeker over kleine rode vlekjes op mijn borst. (het zit ertussenin) Jeuk? Ja maar dat kan tog ook komen door groeiende borsten?? Kan iemand aub mij helpen? Het zijn geen bultjes ofzoiets dacht ik.
Groetjes Kirsten

Ps ik durf het niet aan mn ouders te vertellen..


Door Marieke op 17 mei 2013

Hallo,

Sinds een maand heb ik erge jeuk zonder enige oorzaak. Vorige week constateerde de huisarts netelroos. Voor mijn bezoek aan de huisarts had ik al een tablet levoceterizine geprobeerd die ik nog had liggen van vorig jaar (ivm pollenallergie). Dit werkte goed: twee dagen geen jeuk gehad! Van de huisarts mocht ik hier mee door gaan. Elke twee à drie dagen een tablet. De jeuk is nu bijna weg! Misschien kan iemand hier iets mee.


Door Bep cruts op 26 mei 2013

Sinds twee jaar heb ik Netelroos,alleen niet waar de zon komt.Niet in gezicht bovenarm bovenbeen.Ik heb Artritis gebruik medicijnen waarschijnlijk komt het daardoor.maar geen jeuk!!
Maar het bij verschijnsel is. dat ik dag en nacht koud en daarna het warm heb.mijn temperatuurhuishouding is helemaal in de war.Dit vind ik het ergste.Vest aan,vest uit dit gaat Constant door.Hebben jullie dit meer gehoord?
Graag een reactie.


Door paul jansen op 4 juni 2013

het is een netelige kwestie waar dokters nog geen echte raad mee weten
dus moeten we zelf experimenteren.


Door Berend op 10 juni 2013

Ik ben 64 jaar en heb al zo’n 30 jaar last van netelroos, na een griepje in maart 2013 is het flink verergerd en word ik gek van de jeuk. Ik mag nu 2 tabletjes Aerius innemen en heb ook 2 tubes zalf gekregen, de zalfjes zijn volgens mij zoethoudertjes. Volgens de huisarts is het vinden van de oorzaak een speld in een hooiberg. Ik probeer zelf achter de oorzaak te komen, voor mij nu even geen chocolade, eieren, vis, pinda’s, en noten. Voor het naar bed gaan smeer ik me flink in met een dikke creme . De zalfjes van de dokter doen me niks. Eindelijk heb ik weer een nacht door kunnen slapen, de netelroos is niet weg maar dragelijker. Probeer zelf achter de oorzaak te komen en smeer je goed in. Succes!


Door ans op 20 juni 2013

Netelroos
Vanmorgen weer bij de huisarts geweest. Heb 1 week cetrine geslikt, help niks. Ook mentholgel, en iets van Cardigloor, niks. Heb het dus ne goed 2 weken. Nu heb ik prednison voor 1 week gekregen. Maandag ga ik op vakantie naar Griekenland. Las dat iemand heer baat bij heeft, maar ook iemand die het niet helpt.
Zal jullie maandag laten weten, ook de dokter, hoe het dan is.
Als ik dan lees dat het mensen al meer dan 30 jaar hebben……………erg hoor. Maak me ook best zorgen.
Ans


Door greet op 24 juni 2013

hallo,
Ik denk dat ik netelroos heb maar ik ben niet zeker… 3 dagen geleden had ik vreemde witte plekken met een rode rand op mijn rug, deze waren een paar uur later terug weg. Toen ik deze ochtend opstond was het er weer maar nu op mijn buik ik was helemaal bedekt en het jeukte verschrikkelijk maar ook dit ging terug weg. Maar nu heb ik het weer maar opnieuw op een andere plaats… Is dit netelroos? Of iets anders? En wat doe ik hier aan?
groetjes Greet


Door tim op 30 juni 2013

Ik word vanochtend wakker denk ik wat nu dan weer!! Heel me geslachtsdelen en er rond heen op me boven benen. buik, en in me nek allemaal rode pukkeltjes en blaasjes lijkt netelroos, het jeukt verschrikkelijk!! Ik heb zoiets eennhalf jaar geleden ook gehad. geen idee wat het is. Alleen dat het heel erg jeukt!! Ik lees hier een hoop reacties dus ben niet de enige hier! Maar het is niet fijn!!
hoe gaat netelroos over en heb geen idee waarvan ik het heb¡¡¡
Groeten


Door cin op 30 juli 2013

ik krijg zelf ook netelroos door stress ook mijn dokter heeft toen alles geprobeerd zelfs prednison!! ;(
nu heb ik ergens iets gelezen over een dermatoloog in nijmegen het is een kliniek. Ik ben daar geweest en hij verteld dat netelroos in meeste gevallen door stress wordt veroorzaakt. hij schreef mij een middel voor en dat zorgt ervoor dat je lever weer rustig word, ja het is een zwevend verhaal maar het helpt echt!!!!!
het middel heet:

gentiana lutea, radix, decoctum 5% van het merk Weleda

probeer het! sterkte!


Door Meisje op 1 augustus 2013

ik ben 30 en heb al 22 jaar netelroos, het komt met regelmaat opzetten zonder dat er enige aanleiding voor is.
Na 4 jaar regelmatig bij de huisarts te zijn geweest met netelroos ben ik doorverwezen naar een dermatoloog, allerlei allergietesten gehad maar geen allergieen kunnen vinden.
Uiteindelijk ben ik na 3 jaar van onderzoeken doorverwezen naar het AZG en na een half jaar van onderzoeken bleek dat mijn netelroos van binnenuit kwam.
Ik krijg het als ik grieperig ben, stress heb of door warmte.
De arts die mij toen behandelde legde het aan mij uit op deze manier; als je lichaam zieke celletjes heeft door ziekte of stress of warmte dan gaan de antistofcelletjes de zieke cellen aanvallen, in mijn geval vallen ze niet alleen de zieke cellen aan maar ook de gezonde cellen en dan uit zich dat met netelroos.
Ik had altijd extreme klachten met opgezwollen voeten, handen en gezicht erbij.
Ik heb nu medicijnen en voel van te voren aan mijn voeten als ik een “aanval” ga krijgen dan neem ik die medicijnen in en is het voor het grootste gedeelte te voorkomen, soms zelfs helemaal.
Ik gebruik koelingsgel van biodermine om de jeuk te verminderen als ik wel weer last heb.
Misschien is het een tip voor de mensen hier…


Door Merchiers sabine op 14 augustus 2013

Sabine
Ik heb de eerste keer netelroos gekregen 28 jaar geleden, het gebeurd dat er 5 jaar tussen 2 opstoten van netelroos zaten.
Sinds 10 jaar heb ik een dokter gevonden die mij ervan af kan helpen , deze trekt mijn bloed in mijn arm en spuit deze direct
Terug in mijn poep. Dit zorgt voor een tegenreactie en ik ben er op een paar dagen vanaf! Waar het anders enkele maanden
Duurde en veel gekrab en last bezorgde. Ben heel blij dat ik dokter de kerpel heb leren kennen .
Zeker proberen !!!!!


Door LieverAnoniem op 17 augustus 2013

Ik heb sinds vandaag last van, het lijkt mij netelroos. De afbeeldingen die ik zie en de omschrijvingen kloppen precies met wat ik op mijn huid aantref. Ik zou alleen niet weten waar het van komt, want ik heb geen allergieën. Wel ben ik laatst nogal ziek geweest met koorts, zou het hier iets mee te maken kunnen hebben? Verder vroeg ik me nog af of het vanzelf allemaal over gaat of dat je misschien speciale medicijnen moet slikken of zalfjes.
Alvast bedankt


Door Jannie Bilok op 18 augustus 2013

Hallo medelotgenoten. Al jarenlang netelroos, nooit med. gekregen want deze zouden toch nooit helpen volgens de huisarts, geen idee zegt hij waar t van komt. Ben nu begonnen met elke dag med. afbouwen, op eigen houtje, moet en zal van de jeuk af komen, ook heb ik al jaren last van extreme warmte soms tot bevangen toe, word nooit naar med. gevraagt, en slik erg veel. Mijn kacheltje in mn lichaam is kapot dat is het enige wat ik er ooit over gehoort heb. Ik denk dat dit erge zweten mijn n aanval van netelroos bezorgt en ga dan ook meteen buiten in mn rolstoel staan, wint of regen of koude maakt niet uit, en dat helpt, ook grote ijsblokken om sneller af te koelen, ook heb ik al die tijd ook chronisch steenpuiten, herkent iemand dit ook? Laat mij het weten, ben bedlegerig en weet geen raad van de jeuk gezien mijn lichaamlijke neperkingen kan ik voor de helft nergens bij, gek word ik ervan, graag hulp van lotgenoten die dit verhaal herkennen dank je wel allemaal sterkte hoor xxxxxxxx


Door Joke op 1 september 2013

Mijn vriend verging van de jeuk veroorzaakt door netelroos,van alles geprobeerd van pilletjes tot zalfjes niets hielp.Toen bedacht ik mij ineens dat ik voor mijn kleindochter ooit een gel had gekocht voor waterpokken om de jeuk te stillen .Heb het gehaald voor mijn vriend en dacht baat het niet , schaadt het niet je wil immers alles proberen. Nou het werkt geweldig je zag de roodheid met de minuut verdwijnen en de jeuk is weg.Er zijn twee middelen Kidscin en waterpokken van Utermölen.Dit laatste heeft hij gebruikt ,voordeel is dat er ook sachets met zemelen extract bij zitten voor in bad. Het proberen waard toch.


Door Melanie op 6 september 2013

Goedemorgen, Netelroos heb ik op dezelfde plek als Charlot Christi.
Ik heb dezelfde klachten en met een spray homopatisch gaat het gelukkig wel weg en jeukt het niet zo. Ik hoop nooit meer Netelroos te krijgen bahh wat een ellende en eigenlijk weet ik niet eens of netelroos besmettelijk is?


Door Charlotte op 17 september 2013

Hallo, ik weet bijna zeker dat ik netelroos heb het komt perfect overeen met alle sites die ik heb bezocht. Maar ik wil weten of een dokter perse bloed moet trekken bij netelroos of zien ze het gewoon direct met vragen stellen? Want heb heel veel schrik voor bloed laten trekken!!! Laat me iets weten aub.


Door Mar op 22 september 2013

De eerste x dat ik er last van had was afgelopen juni dit jaar 2013 op onderbuik, allergiepillen en het was zo weer weg met 2 dagen. afgelopen augustus weer last onder oksels en onderbenen. ik dacht van de zon en het scheren en het was weer weg gegaan na paar dagen. Nu heb ik er 3 weken last van en wordt het elke week erger. afgelopen donderdag pas geconstateerd dat het netelroos is. medicatie werkt niet. vandaag op zondag naar dokterspost geweest omdat het sinds gisteren ondragelijk is en bijna overal zit en prednison voorgeschreven gekregen. Ik heb alle tips opgeschreven en ik ga morgen naar mijn huisarts om aerius 5 mg te vragen (ik weet dat als mn zoontje onstekingen had, heeft hier niks mee te maken, maar dan hielp bij hem ook alleen aerius) en ben benieuwd naar die citrzinepil, als ik die niet al gehad heb. alle overige tips ook genoteerd en ga ook zelf naar drogist morgen om een wat dingen van dr vogel echinaforcer uit te proberen. MAAR de hoofdreden dat ik even reageer is dat ik nu al een aantal mensen hier hoor over dat ze astma hebben! Zelf gebruikte ik jaren ventolin, maar raakte mn stem daarvan kwijt en nu gebruik sinds 1 jaar tweemaal per dag foradil en alvesco! Zou het niet daarvan komen mensen? Ik ben 33 jaar en heb nooit eerder in mijn leven iets van een allergie gehad, niks, altijd gladde huid, zelfs geen puistjes enz. dus weet niet wat me overkomt. Wat ben ik blij dat ik deze site gevonden heb zeg.. anders bleef ik nog in de veronderstelling dat het over een paar dagen over zou zijn met prednison! Wel drink ik nu alleen nog maar water en probeer ik op mn voeding te laten om niet het risico te lopen de klachten te vergergeren, al lijkt het mij sterk dat ik opeens allergisch ben voor voedsel, maar ik ga wel deze week nog aan dermataloog vragen me op al die dingen te testen. Mijn vermoeden zegt toch dat het aan de astma puffers ligt.. hoeveel meer mensen gebruiken dit die het hier nog niet vermeldt hebben???


Door sjannie op 29 september 2013

Ik heb al zolang als ik me kan herinneren netelelroos en ben als kind van de ene arts naar de andere arts gesleept uiteindelijk belande ik bij proffessor mali in het radboutziekenhuis in Nijmegen. Die goede man kwam met een team van artsen om me heen staan en wist mij meteen te vertellen wat ik mankeerde mijn moeder was erg vernaasd en vroeg wat zijn diagnose dan was hij vertelde dat ik allergische was voor het koortsblaar virus ook wel hrpes simplex genoemd en inderdaad nu ben ik 46 en momenteel weer geveld door netelroos maarrr ik heb net een koortslip gehad en heb afgelopen weken een verminderde weerstand. Ik heb dan inderdaad ook last van druk plaatsen en daar waar meer warmte is heb ik veel galbulten.
Ben dus al 40 jaar geveld door deze rot ziekte hopelijk heeft iemand iets aan mijn verhaal en herkent iemand hier iets in .


Door Hoogenes.E op 6 oktober 2013

Hallo mensen,
ik heb nu voor de 4e keer netelroos, dikke lippen, tong en jeuk op plaatsen waar je het niet wil hebben.
Bij de specialist krijg ik alleen maar pretnison, echter de enige die mij er tot nu toe van af heeft geholpen is een alternatieve genezer.
Ik geloof heilig in deze methode, ziijn naam is peter en het telnr is 07993615164,
geloof me het is geen geintje, meestal wordt de eerste 350 eurie nog vergoed ook.
succes, niet geschoten is altijd mis.


Door sofia op 16 oktober 2013

Lieve mensen,

Ik wil jullie even een hart onder de riem steken. Sinds juni heb ik ook last van netelroos. Plots. Ik ben 33 jaar. De periode die hieraan vooraf ging was wel stresserend te noemen dus ik linkte het zelf al met iets emotioneels.
In ieder geval, 4 maanden heb ik IEDERE dag dezelfde vreselijke klachten gehad als jullie allemaal. Rode vlekken op mijn hele lichaam, enorm felle jeuk & huid open krabben, koorts, blaasjes, niet slapen van de jeuk, opgezwollen ogen en lippen. Op een gegeven moment zelfs naar spoed moeten gaan.
Ik las al deze verhalen en dacht ‘Ohnee, ik ben zo iemand die dat haar heel leven gaat hebben…’
MAAR …
ik ben naar het homeopathisch centrum gegaan in Hechtel (België) en kreeg daar een AANGEPAST middel (iedereen krijgt netelroos door andere oorzaken). Dit heb ik 3 weken gedaan, eerst werd het erger en dan iets minder.
Bij mij hielp homeo alleen niet genoeg en ben ik ook acupunctuur (slechts één behandeling!)gaan doen bij dokter Carrein Gilbert in Neerpelt (België) en ik heb het nu nog 1x in de 3 dagen en de medicijnen werken terug!
Door gewenning deden de pillen niets meer af maar als ik het nu nog eens heb (in veel mindere mate dan eerst al) dan helpt een pil na anderhalf uur is het weer weg.
Zo’n verademing, ik heb mijn leven zo goed als terug!

De behandeling is net 2 weken geleden en de netelroos zou nu stilletjes aan weg moeten zijn. Ik heb er goede hoop in want hij is al zo erg verminderd. Ongelooflijk want al de rest hielp niet.

Er is dus hoop!
Mijn advies: homeopathie en acupunctuur.
Volgens de laatste dokter heb ik heel veel gepiekerd en me zorgen gemaakt over de toekomst daardoor is mijn lichaam helemaal in disbalans geraakt en heb ik netelroos gekregen.
Ik hoop dat jullie hier iets mee zijn want ik weet hoe down ik me voelde na al die forums af te struinen en enkel pessimistische berichten te lezen.
Don’t stress & start healing the natural way!


Door hennie op 24 oktober 2013

Voor Jane,

Uit jouw omschrijving van jouw klachten (dikke geirriteerde jeukende droge gesprongen huid en daarbij zeer pijnlijke gewrichten doet mij denken aan de symptomen van psoriasis artritus.
(een vorm van reuma) Je bent waarschijnlijk beter gebaat door naar een reumatoloog te gaan. Het beste met je zoektocht!


Door priscilla op 25 oktober 2013

Hey ik heb 6maanden netelroos gehad en is sins kort verdwenen door elke dag brandnetelthee te drinken ik raad jullie dat allemaal eens aan om het te proberen nu je moet het wel eventjes volhouden na 2 weken zie je echt een verschil groetjes


Door Marieke op 26 oktober 2013

25-10-2013
Hallo allemaal. Ik heb recentelijk erge last gehad van netelroos en ben hier vanaf gekomen. Hoe, dat wil ik graag met jullie delen om jullie te helpen!
Ik had met name last van dikke opgezwollen, rode plekken, vooral op mijn romp en soms op mijn benen. Daarnaast had ik na druk last van pijnlijke plekken aan de binnenkant van mijn handen en aan de onderkant van mijn voeten. Wanneer ik een bult op mijn arm had, werd mijn hele arm stijf en dit gebeurde op den duur ook met mijn vingers (gewrichten). Ook mijn gehele enkels en voeten konden erg stijf en pijnlijk worden als ik veel gelopen had. Het gebeurde ook regelmatig dat ik dan ‘s avonds niet meer kon lopen.
Ik was op een gegeven moment al 4 x bij de huisarts geweest, al 2 x een Prednison-kuur gehad..niets hielp. Uiteindelijk kreeg ik ook last van Angio oedeem; zwellingen in het gezicht, vooral rond en in de mond en keel, waardoor ik ook vaak het gevoel van een keelontsteking had.

Mijn huisarts kon mij niet verder helpen (ik had al niet veel vertrouwen in hem). Mijn moeder kan veel op het gebied van wat sommigen als alternatieve geneeswijzen zouden zien, maar dat is het niet helemaal. Voor wie het iets zegt; o.a. touch for health. Met testen kon zij achterhalen dat bij mij Angio oedeem de veroorzaker was van netelroos (en dus niet andersom). Van hieruit konden wij verder zoeken. Het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay is toen erg belangrijk geweest/geworden. Hierin staan allerlei lichamelijk klachten (die bijna altijd gerelateerd zijn aan iets psychisch) met daarbij waaruit de klacht voortkomt -het psychische gedeelte dus- en vervolgens een affirmatie. Die affirmatie is een zin of meerdere zinnen die je gedurende een periode moet opzeggen, waarna uiteindelijk de klachten verdwijnen.
Voor sommige, vooral sceptische, mensen zal dit heel vreemd klinken, maar na ruim een half jaar erge last te hebben gehad van netelroos, ben ik er dankzij deze methode vanaf gekomen! Dus als je er vanaf wilt, dan is het in ieder geval het proberen waard!

In mijn geval was de oorzaak van Angio oedeem dat ik een diepe angst had om iets/iemand kwijt te raken. De bijbehorende affirmatie was “Ik laat nu makkelijk en met vreugde los”. Hoe vaak ik deze moest opzeggen, kon mijn moeder bij mij testen d.m.v. Touch for health. Maar voor degenen die niemand kennen die dit kan; zeg het gewoon een aantal keer per dag, een aantal weken lang, net zo lang tot de klachten weg zijn.
Het principe is namelijk dat er een negatieve gedachte vast zit, dit kan heel goed onbewust zijn. Door de affirmatie op te zeggen, zorg je er uiteindelijk voor dat die spreuk/gedachte jouw overtuiging wordt, waardoor de klachten gerelateerd aan de negatieve gedachte uiteindelijk ook verdwijnen.

Nu kan ik natuurlijk niet beoordelen of netelroos bij jullie voortkomt uit hetzelfde, dus ik zou zeggen: Kijk in het boek “Je kunt je leven helen” en zoek het op.

Nogmaals, voor ongelovigen klinkt het misschien heel vreemd, maar het werkt!
Ik zou het leuk vinden om hier verhalen te lezen van mensen die hiermee geholpen zijn.

Ik wens iedereen sterkte toe!


Door Angelika op 6 november 2013

Hallo,

Al enige jaren reageert mijn huid heftig op de zon(licht/zelfs door een raam heen) binnen een paar seconde wordt mijn huis rood en zwelt dit op. Eenmaal uit de zon verdwijnt het binnen een uur.

Tevens reageert mijn huis ook op drukplekken van bv een plastic tas die ik om mijn pols heb, een doos dat ik til of als ik ergens tegen aan leun
Hiermee ben ik bij de dermatoloog geweest.
Deze vertelde mij binnen 10 minuten dat het netelroos was.
Ik heb medicijnen gekregen, maar helaas blijft mijn huis op alles reageren
Zijn hier meer mensen die hier last van hebben? en hoe lang duurde dit en wat deden jullie hiertegen?(buiten het uit de zon blijven)
Of zou ik weer een bezoekje moeten brengen aan de dermatoloog
Vriendelijke groet,
Angelika


Door Inge op 24 november 2013

Hallo netelroosjes, In een boekje over aroma- en kleitherapie las ik het volgende: Als de blaren of blaasjes open zijn, deze bestrooien met kleipoeder. (nee, niet uit de tuin, maar uit de natuurwinkel, groene kleipoeder). Bij jeuk de plekken behandelen met gaasjes gedrenkt in een oplossing van een half kopje water met 1 eetlepel kleipoeder en 5 druppels munt. (etherische olie, maar dan wel van een GOEDE kwaliteit)
Ook het drinken van thee van paardebloemwortel (natuurwinkel) kan bijdragen. succes !!


Door Mario op 25 november 2013

25/11/2013; Nu bij dit schrijven heb ik er terug last van (gisterenavond opgekomen en deze nacht om 02.00u was ’t niet meer uit te houden), polsen, handen, schouders en deel van de rug enorme jeuk. Tot dit lezen vandaag wist ik niet precies wat er aan de hand was…Ik ben nu een 6-tal weken gestopt met roken, en heb er plots veel meer last van ( sinds oktober om de 2 dagen minimum). Feit is dat ik er vorige jaren ook wel eens last van had, wat me opviel bij de anderen dat dit ook meestal was in het najaar/winter. Een tweede overeenkomst is dat het meestal voorkomt bij zweten. Daarom dien ik volgende maand met onze dochter naar de dermatoloog te gaan, omdat ik ervan uitging daar een oplossing te vinden. Als ik hier al deze verhalen lees…Ik hoop het van harte, daar ze na een half lesuur lichamelijke opvoeding soms langs de kant dient te gaan zitten, alhoewel ze voor de rest keigezond en fit is… Ik ga alvast het middel Aerius of Neoclarityn aanschaffen wat de aanmaak van “histamine” -welke de jeuk veroorzaakt- zou tegengaan. Aan allen veel sterkte toegewenst, en hopen dat de winter gauw voorbij is…


Door Bert op 1 december 2013

Ik weet wel dat je het overal op je lichaam kan krijgen.
Ik heb het al gehad op de bovenkant van mijn voeten, jeukende bovenkant vingers, lies en gezwollen lip.
Een irritant iets en ik hoop dat het over waait, men zegt dat als je het na 3 maanden nog krijgt dat het chronisch is en dan schijn je er helemaal niet meer van af te komen en volgens mij zit ik er al net of net niet overheen.
Hoop er het beste van.


Door Mirjam op 3 december 2013

Mijn dochter van bijna 10 kreeg netelroos, eerst een periode van 6 weken, daarna opnieuw.. Na het lezen van veel info op internet zijn we naar de huisarts gegaan, is er een allergietest gedaan en is ze doorgestuurd naar een allergoloog. Dit laatste bezoek heb ik echter gecanceld. Omdat de eerst netelroos ontstond na het gebruik van een oogzalf, geloofde ik niet in medicijnen als oplossing (nog steeds niet -in ons geval-).
We zijn naar een natuurgeneeskundige gegaan die ons tijdens een consult van een uur uitgebreid heeft uitgelegd hoe het ontstaat en wat er aan te doen is. We zijn nu 3 weken verder en mijn dochter had direct al geen netelroos meer!! Het dieet waar ze zich aan houdt is voor een periode van 8 weken, daarnaast heeft ze voedingssupplementen. Mijn dochter is netelroos-vrij!


Door R. op 23 december 2013

Check je shampoo, bodylotion en doucheschuim op Methylisothiazolinone.
Zet alle producten waar het in zit apart en gebruik het niet.
Bij mij zijn alle plekken na 1 week nagenoeg weg, evenals de jeuk.
Zoek op internet naar methylisothiazolinone.
Tip: in de shampoo van de Hema en de Lidl die ik thuis heb zit het i.i.g. niet.


Door steven op 31 december 2013

Ik zou ook inderdaad de shampoo checken en voor de rest alle producten die je gebruikt. Zelf heeft mijn zoon ook last gehad van netelroos gecombineerd met verschillende soorten Pijn. We wisten niet of dit verband hield maar hij kreeg rugpijn en flinke hoofdpijn. Deze website heeft ons toen veel inzicht verschaft: http://www.pijn.net. Succes!


Door marijke van den Ende op 6 januari 2014

hallo,
Ik heb last van netelroos als ik me inspan en het warm krijg.
Ik krijg dan bultjes op armen, benen en buik. Als ik rustig ga zitten en het negeer is het binnen een half uur weer weg. Wel moeilijk om niet te gaan krabben.
Ik wil graag sporten maar dat gaat dus niet.


Door Arjen op 5 februari 2014

Is netelroos besmettelijk?Door Tineke op 15 februari 2014

Hallo allemaal,

Zelf heb ik ook een tijd geworsteld met netelroos.
Ik kreeg het advies van mijn huisarts om de huid 2 keer per dag in te smeren (de huid lekker vet houden). Dat werkte bij mij prima, maar als ik het smeren een keer oversloeg werd dat meteen afgestraft. Ook gebruik ik nu andere zeep waar geen chemische stoffen in zitten. Ik hoef zelfs niet meer elke dag te smeren.
De zeep bestel ik op soap7.com. De zeep wordt in Nederland gemaakt, en is ideaal voor mensen met huid problemen, je kunt er zelfs je haar mee wassen.


Door Harriet op 16 februari 2014

Ik wil graag nog toevoegen dat een lichtbehandeling met UV-A goede resultaten geeft. Je krijgt de netelroos ook vaak op plekken onder je kleding (minder daglicht). Het liefst zou je natuurlijk op vakantie gaan naar een zonnig land, maar dat gaat voor mij nu niet. Lichttherapie help goed om de gezing van de huid te onderzteunen, want ik merk dat de open gekrabde wondjes slecht genezen.

En…Een van de bijwerkingen van Ventolin is …. netelroos…..


Door Truus op 18 maart 2014

Ik heb al dertig jaar last van netelroos. Na sporten of als mijn weerstand laag is. Als de jeuk te erg is smeer ik er eminocreme van Bonusan op. Werkt bij mij perfect. Het helpt trouwens ook bij muggenbulten.


Door Lianne op 25 juli 2014

Vraag aan Truus:
je geeft aan dat je al 30 jaar last van netelroos hebt. Heb je dit dagelijks, of gaat het ook jarenlang goed en speelt het af en toe op? Hopelijk wil je deze vraag beantwoorden.
Vr.gr.
Lianne

PS. ik heb zelf al 3,5 jaar non-stop netelroos, dag-in-dag-uit dus…


Door cocky van trigt op 19 maart 2014

was ik toch maar verder gegaan met de Ectoin creme dan had ik mijzelf een boel leed kunnen besparen, maar ik dacht het ook te redden met zinkolie, goudsbloemzalf en boorwater, eenvoudigweg omdat deze middelen aanvankelijk hielpen, maar later niet en werd de aandoening erger. Toen ik ’s nachts maar 3 uur geslapen had en gek was geworden van de jeuk en lichamelijk kapot was, ben ik naar een G&W winkel gegaan en kocht deze creme, prijs 20 euro. Het ontspant de huid en neemt de jeuk direct weg!

Uit het boek: Gezondheid uit de apotheek van God las ik de tip om thee van Walstro te maken.
Ik kreeg meer rust in mijn lichaam door het dragen van Calciet, een ketting er van zoveel was wel nodig.
Verder kauw ik op Paardebloemen of gebruik ik de wortel er van om het lichaam te ontgiftgen.
Verder, een gezonde leefwijze: op tijd naar bed en op tijd slapen en elke dag je lichaamsoefeningen doen kan je leven in kwaliteit en kracht vooruit laten gaan. Veel succes allemaal.

Cocky van Trigt


Door s op 31 maart 2014

hoi allemaal, ook ik heb netelroos… Dat zegt de huisarts en het komt perfect overeen met sommige voorbeelden. Ik heb er LAST van bij het sporten/inspannen of van de zon, als ik eenmaal ontspan (na het sporten bijvoorbeeld) trekt het weg (duurt ongv. een klein uurtje). Ik slik sindskort zwaardere anti-histamine tabletten: DESLORATADINE TEVA 5mg, Dit verminderd de jeuk, maar voorkomt de uitslag totaal niet. Ik heb de uitslag bijna over heel mijn lichaam. Maar de ergste plekken zijn bijvoorbeeld op de binnenkant van mijn onderarm. Ik ben het spuugzat, en ik heb het ook uit het niets gekregen. Ik heb het nu meer dan 1 jaar, en het is tussendoor nou niet echt minder geweest… Er is niks veranderd met mijn eetpatroon of wat dan ook… Help…?


Door Lianne op 25 juli 2014

Hallo S, ik herken wat jij beschrijft: ik heb ook vele last van netelroos op de binnenkant van mijn onderarmen/polsen. Binnenkant van mijn hadnen doet ook graag mee. Komt vaak opzetten als ik iets gesjouwd heb of gewoon een tas gedragen heb.
Ik heb het ook vaak op de bovenkant van mijn romp (borstgedeelte). Ach, ik heb het over heel mijn lijf al gehad. Geen peil op te trekken. Inmiddels al 3,5 jaar, om gek van te worden. Enige hoop is nu nog de klassiek homeopaat waar ik sinds een aantal maanden over de vloer kom. We zijn nog druk op zoek naar een middel waarop ik ga reageren. Ik houd hoop, maar het is verdomd moeilijk hoor! Ondertussen slik ik: Neoral (immunosuppresivum), hydroxizine (antihistamine) en Semprex (antihistamine). Het helpt de scherpe kantjes eraf te halen, maar nog steeds word ik dagelijks geconfronteerd met netelroos.
Ik hoop dat het jou beter vergaat en dat je jouw balans snel vindt.


Door Oma met jeugdpuistjes op 6 mei 2014

Ik ben nu boven de 60 jaar, maar had mijn hele leven “jeugdpuistjes” maar ze jeukten en ik krabde ze open. Tot manlief van de homeopaat de raad kreeg te stoppen met kaas, melk, suiker etc. Ik deed mee en had na 14 dagen een gave huid. Bij mij komt het tenslotte van de koeiekaas, ik weet niet precies wat daarin zit, maar ik raad iedereen aan om een tijdje terug naar de natuur te gaan en alleen gezonde, niet voorgeproduceerd eten te gebruiken. Helemaal niet met allerlei e nummers en vreemde substanties erin verwerkt. Dan kun je al heel veel uitsluiten. Dus alleen maar producten, die jezelf kan controleren. Geen fabrieksproducten.
Ik denk, dat een maand genoeg moet zijn om te weten of dit helpt. Daarna kun je voorzichtig weer wat proberen en reageren als je merkt dat het fout gaat.

Het is een test waard! Ik heb nooit gedacht, dat kaas niet gezond was voor me. Geitenkaas en schapenkaas gaat wel goed.


Door Miriam op 14 mei 2015

Probeer ook eens etherische olie: Rosmarijn
2tot6 x per dag half druppeltje innemen.Heeft mij enorm geholpen wat betreft jeuk.

gr Miriam


Door Rob op 6 juli 2015

Hoe doe je dat, een half druppeltje?


Door Lianne op 11 juli 2014

Hallo allemaal,

Ik heb nu een half jaar netelroos over mijn gehele lichaam.
Alle medicijnen en zalven geprobeerd, niks helpt. (ik ben zelf doktersassistente)
Ik gebruik op het moment omalizumab (Xolair) dit is een biological die ze spuiten op de dagbehandeling van het ziekenhuis. Dit helpt twee weken en dan komt het weer hevig terug. Ook heb ik naast alle vreselijk jeukende plekken ook zwellingen van oren, lippen en soms mijn ogen, tavegil spuiten is dan de enige oplossing.

We zitten nu in de zomerperiode en wil weer eens lekker gaan zwemmen, maar schaam me behoorlijk. Kwam laatst iemand in de winkel tegen die mij per ongeluk aanraakte bij iets uit het schap pakken en die keek al vies en vroeg me of het besmettelijk was. Ik stond met de mond vol tanden en het maakte me enorm boos en verdrietig.

Hoe om te gaan met mijn schaamte gevoel tijdens de zomer ?


Door Lianne op 25 juli 2014

Hallo Lianne (naamgenoot!), ik heb inmiddels 3,5 jaar last van netelroos (dagelijks) en slik Neoral (=Ciclosporine) en diverse antihistaminica. Mijn dermatoloog, waar ik ong. elke 6 weken langsga voor controle van bloeddruk en bloedwaarden gaf aan dat hij met mij een nieuw medicijn wil gaan proberen: Xolair. Nu lees ik dus dat jij dat ook slikt. Krijg jij dit vergoed door de zorgverzekeraar? Voor mij wordt vergoeding vooralsnog steeds afgewezen door mijn zorgverzekeraar namelijk… Mijn dermatoloog heeft zelfs al een verzoek ingediend, maar ook dit is niet voldoende om voor vergoedign in aanmerking te komen. Hoe dan ook, jij geeft aan dat het 2 weken werkzaam is, maar ik heb vernomen dat het 6 weken werkzaam zou moeten zijn. Is de dosis die je krijgt wel hoog genoeg? Verder ben ik beniwued naar jouw verdere ervaring met de Xolair: heb je last van bijwerkingen en zo ja, welke? Weet jij misschien ook of het ook tijdens zaangwerschap gebruikt mag worden? Hopelijk zie ik je reactie snel verschijnen! Groetjes,
LianneDoor Irene op 19 september 2016

Beste Richard je link werkt niet .. Ben erg benieuwd naar, ik heb nl steeds te horen gekregen dat het zkh dit uit eigen budget moet betalen. Ciclospirine werkte goed bij mij maar ivm bijwerkingen gestopt . Daar is mijn traject eigenlijk vastgelopen dus voel me een beetje bekaaid afgekomen . Tegelijkertijd ben ik na de ervaringen met Cl bang voor meer bijwerkingen . Naast Urticaria heb ik ook last van systemische klachten, vermoeidheid, maagdarm klachten , kortademigheid etc , zelfs blaasontstekingen, zwellingen en veel vocht vasthouden, wat allemaal met het immuunsysteem te maken heeft . Heeft nog steeds veel invloed op mijn leven .


Door Patries op 20 april 2015

Hoi Lianne en allemaal,

Ik heb al netelroos zolang als ik me kan heugen. Als kind bijna maandelijks flinke aanvallen. Overal op getest, maar niks gaf een duidelijke uitslag.In de late pubertijd nam het wat af. Inmiddels ben ik 38 en is het nog steeds controleerbaar. Op dit moment ben ik ook weer een gevlekte koe. En heb gezwollen ogen.
Omdat ik vroeger vanalles geslikt heb wat eigenlijk nauwelijks hielp werd mij aangeraden om stress te vermijden en natuurlijk is dat niet altijd mogelijk, maar toch ben ik daar wel mee aan de slag gegaan. En daarnaast kreeg ik het advies om eens een week flink door te bijten en mijn lichaam het zelf op te laten lossen. Ik heb dit gedaan en het was een week heel vervelend, maar de frequentie van de aanvallen nam af en flink ook. Ik ben zelfs 5 jaar netelroos vrij geweest.
Je lichaam kan heel veel zelf herstellen, maar je moet het de kans geven.
De reden dat ik nu weer een aanval heb is mij compleet duidelijk, stress in factor nummer 1, daarnaast lente, zon, blaadjes en verstuivende dingetjes in de lucht. Het is Pasen geweest en ik heb meer chocolade op dan normaal. Tel dit alles bij elkaar op en voor mij de mix compleet voor een mooie netelroos aanval.
Ik ga nu een paar dagen bikkelen, niks nemen en dan weten dat het weer voor langere tijd wegblijft.
Misschien het proberen waard.
Groetjes
Patries


Door Jac op 31 maart 2016

Ik gebruik ook mentho10. Dat is een gel die verkoelend werkt en de jeuk na 5 tot 10 minuten sterk verminderd.


Door Majo Flinterman op 13 augustus 2015

Ik heb bijna een maand of acht netelroos gehad. Met name in de elleboogplooien en decolleté, en minder op onderbenen benen en handen. Ik wijt dat nu aan stress want toen de omstandigheden die dat veroorzaakten niet meer van toepassing waren, was de netelroos compleet verdwenen. En dat zonder ook maar één doktersbezoek.


Door Jac op 31 maart 2016

Probeer acupunctuur samen met voedingsadviezen van acupunctuur arts.


Door Esther op 16 juli 2014

Ik heb nu al 4x flinke aanvallen van netelroos in een tijdsbestek van minder dan 5 maanden gehad. Hormonaal ben ik bang of combi met maandelijks en ..?. Tijdens zwangerschap aanval gehad. Ging gelukkig over. Borstvoeding gegeven. Na t stoppen met de bv ineens netelroos.. Promethazine lijkt (langzaam) te werken. Overige lichtere antihistaminica absoluut niet. Snel over gaat het niet. Minimaal 1 week. Vorige keer bijna 4 weken tot t echt weg was. Wat wordt op deze site bedoeld met snel? Wat ik ook gebruik: pijnstillers en lidocaine creme. Baby olie na t douchen. Koude compressen. Hoop dat iemand er wat aan heeft. Hoop dat ik nog betere oplossingen vind. Sterkte aan iedereen met netelroos. Wat een verschrikking!


Door Yill op 27 juli 2014

Hallo,
Ik heb netelroos gekregen van jodiumhoudende contrastvloeistof tijdens een CT-Scan.
Heb toen 2 weken Travegyl gekregen en Prednisolon. Ruim anderhalf jaar later zit ik nog dagelijks onder de galbulten.
Ben onderbehandeling bij een Allergoloog waar ik al menig kuurtje van heb gekregen. Slik nu 4 pillen Desloratadine + 2 Ranitisine en 1 Hydroxyzine per dag en de bulten springen nog alle kanten op. Is hier iemand die ook door soort gelijke omstandigheden aan zijn netelroos is gekomen en hoe er vanaf geraakt?


Door Ger op 4 oktober 2015

Hi Marieke,

Bij min is ook netelroos ontstaan na een CT scan met contrastvloeistof.
Heb het nu al 3 maanden en wordt er gek van volgens het zkhs moet het ergens anders van komen.
Ik heb hier nog nooit last avn gehad dus het komt echt van die vloeistof.
Ben jij er inmiddels vanaf of heb je goede medicatie?


Door Lucia op 12 november 2015

Hi Marieke
Als je zeker weet dat het de vloeistof is en je er een beetje van kunt krijgen in een glazen potje dan kan een Naet therapeut jouw daarmee behandelen en zou je er van af kunnen geraken.
Zij kan dan ook onderzoeken of er wellicht andere gevoeligheidsreacties of allergieën onderliggen, die dit in stand houden.


Door Marieke op 22 augustus 2014

Hallo Yill,

Ikheb op een soortgelijke manier last gekregen van netelroos. Bij mij is het na verloop van tijd wel minder geworden, maar inmiddels vier jaar later heb ik er nog regelmatig last van. De verschillende kuren die ik heb gevolgd hebben over het algemeen bitter weinig geholpen.


Door mertkan op 25 augustus 2014

Best mensen,

Ik ben in strijd met netelroos uit eindelijk na 2 jaar, gaan sporten en na paar maanden miste ik wat dat mij elke daf irriteert de netelroos was weg. 7 maanden heb ik het niet meer . Ik train 3 keer in een week na 1.5 maanden had ik het niet meer.

Het lichaam heeft rust nodig Door al die stress en stoffen die je in neemt kan als uitslag terug komen

Uit eindelijk sporten en rust heeft het opgelost.


Door Pat op 10 september 2014

Tijdens de vakantie op een “vakantiepark van een grote aanbieder met konijn” gezeten. Daar een week lang in het subtropische zwembad gelegen met vrouw en kinderen…. En daar zat mijn trigger. Te veel chloor in dat bad met een te hoge temperatuur. Ik zat aan het einde van de week onder van voeten t/m nek… Vanaf het park een dag voor vertrek als een afspraak met de huisarts gemaakt zodat ik daar de dag van terugkomst direct terecht kon. Aerius gehad en Prednison geweigerd. Na het weekend toch maar gevraagd of ik toch de Prednison mocht. Tijdens het weekend werd het ook meteen erger. Toen 6 dagen (á 30mg) later leek het bijna weg. Echter twee dagen later zat het er al weer…. Weer 7 dagen aan de Prednison (7*30mg). 3 dagen terug weer de laatste tablet gehad en het is nu bijna weg maar komt en gaat nog steeds op diverse plekken… Ik ben er nog niet vanaf lijkt het. Overigens werkt de Prednison wel heel erg snel na inname. Ik wil zeker nog e.e.a. proberen van de zaken die ik hier las. Sterkte en succes iedereen. En Netelroos moet je ondergaan om het goed te begrijpen…


Door lauu op 14 oktober 2014

hoi lezers,
ik heb van mijn 2e tot mijn 5e last gehad van netelroos en dat keerde terug op mijn achtste door veel stres. Ik heb nu al 10 jaar netelroos en ik heb zowat alles al geprobeerd. Helaas hielp geen een medicijn bij mij en sleep ik dit probleem iedere dag mee. Zoals ´´oma met de puistjes ´´ zei: let op de producten die je eet. Dit was het enige wat bij mij hielp. ik ben aan een zwaar dieet gegaan waar ik zo goed als niks meer mocht. geen kruide, e-nummers, dranken(alleen water en 2 koppen groene thee perdag), chocolade , bepaalde groente,alleen kip en ik mocht alleen speciale crackers met smeerkaas of hutekase eten. Ik merkte dat mijn klachte afnamen. Helaas kon mijn lichaam er niet tegen toen ik weer voorzichtig dingen in wilde gaan voeren in mijn eet patroon.
Onder tussen ben ik netelroos als een deel van mijn leven gaan beschouwen en probeer ik er zo weinig mogelijk aandacht aante besteden. Eerst durfde k niet te gaan zwemmen of blote armen of benen in de zomer, maar dit is hoe ik ben.
ik ben gestopt met behandelingen want ik kreeg iedere keer weer valse hoop. als je in de puberteit komt gaat het over, over 2 jaar is het echt weg en wel zeker voor je 18e.
het belangrijkste eis denk ik bij langdurige netelroos dat je je zelf er mee begint te accepteren.


Door Remi op 17 oktober 2014

Hallo allemaal,

Sinds mijn tienerjaren loop ik al met het probleem alleen ben ik pas rond mn 25ste begonnen met slikken van medicijnen. Ik bleek allergisch te zijn voor varkensvlees. Hier kwam ik achter als ik dat at kreeg ik heel kort daarna last van jeukbulten. Maar ook bv waar producten van varkensvlees in gebakken werk zoals friet waar gebakken word waar ook vleesproducten in gebakken word. Ik slik op dit moment Levocetirizine djHCl. En dat werkt voor mij prima. Slik deze in de ochtend voor het ontbijt en dan kan ik de hele dag er tegen aan. Dit neem ik sindskort weer omdat ik een paar jaar geen last meer van gehad heb maar nu ineens weer terug kwam.
Ik kan het goed begrijpen dat het voor sommige mensen vervelend is en misschien er voor schamen. Had ik in het begin ook maar uit eindelijk accepteerde ik het en had schijt aan wat anderen erover dachten.
Ik hoop dat mensen met hetzelfde issue geholpen kunnen worden met de medicijnen die ik gebruik. Is gewoon bij de huisarts op te vragen en word vergoed door je verzekering.


Door Esther op 22 oktober 2014

Voor wie Tinset zoekt: ga naar Italie op vakantie


Door Roos op 29 oktober 2014

heb netelroos vijf dagen na een penicilinekuur gekregen.
Ik heb al diverse medicatie gehad.
Ik zat zo hevig onder een week geleden dat de huisarts een spoedafspraak heeft gemaakt bij de dermatoloog.
Ik slik nu vier tabletten levocetirizine en 25 Mg prednisolon sinds een week .Eerst scheen het te helpen maar nu zit ik weer helemaal onder de bulten.
Ben elke morgen bang om in de spiegel te kijken want elke morgen is het anders en weer schrikken.
Kan gelukkig morgen terug naar de dermatoloog omdat er iemand uitgevallen is.
En daarnaast vragen anderen en ook op mijn werk is het nu nog niet over? Ik voel me er echt niet lekker onder en dan zoveel medicatie.


Door esma op 7 november 2014

ik ben esma

ik heb netelroos en ik word er gek van. . ik krab mezelf dagelijks open..het voelt als of ik in een trans zit waardoor ik uren lang kan krabben. ik heb alles geprobeerd maar niks helpt. 2x prednisolon levocitrizine semprex tavygil etc


Door Cokky van Trigt op 19 januari 2015

Ik kreeg netelroos verleden jaar. Zodra ik in mijn bed en lekker warm lag of ’s nachts begon de jeuk.
In mijn slaperigheid krabde ik mijn huid stuk want bij jeuk in mijn slaap en terwijl ik ook moe was van het vele werken, stond mijn verstand op 0 en de jeuk van netelroos maakte mij echt radeloos en gek!! Ik wilde het liefst de plek met een mes gaan snijden!
Op internet stond dat je niet moest krabben maar toch in mijn gekte deed ik het.
Jammer dat er geen waarschuwing er bij werd gegeven waarom, de virus gaat nl. het lichaam in en pakt de zwakste plekken in je lijf, dat waren toen mijn nieren en mijn hartzakje. Na de krab partij had ik nog steeds jeuk maar had ik ook ontstoken nieren en een ontstoken hartzakje er bij!!!. en was ik doodmoe.
Later op de rit ontdekte ik om de plek met een washandje te deppen/wrijven en daarna Ectoincreme of Cardiflor zon, 2 minuten inwrijven.Na 20-30 min. was de jeuk weg.
Het meest afdoende bij verschrikkelijke jeuk, bleek de plek onder zo heet mogelijk stromend heet water te houden een paar minuten en daarna een straal koud water er over heen en die handeling (wisselbaden heet het) tweemaal te herhalen. De jeuk stopte, helemaal!
Soms kan even wrijven met een koud nat washandje al voldoende zijn, zeker als het in de beginfase is. Maar ook iets kouds uit de vriezer (een zakje pompoenpitten) of een amethyststeen er tegen aan leggen en gaan slapen, hielpen ook goed. Er bij om te kalmeren nam ik soms een halve tablet oxazepam 10 mgr en 30 druppels valeriaantinctuur van dr. Vogel met wat water.

Doe katoenen handschoenen aan als je last hebt van jeuk ’s nachts. Voorkomen is het beste.
Doe aan zelfonderzoek en praat over jezelf met bevriende mensen want bij mij had het een psychische oorzaak wat ik zelf niet had gezien: ik hield teveel rekening met anderen en anderen gebruikten mij… Ik kon niet goed organiseren en ik hield mij niet aan de biorythmische klok die o.a. de hormonenhuishouding regelt. Hormonensappen voeren vergiften af en voeden de klieren.

Bij stress: neem tijdig je rust en je plezier. Vraag om hulp zo nodig – zorg voor ruimte. Let goed op jezelf !! Leid jezelf zo min mogelijk af door muziek of Facebook, mailbox of wat ook, dan kun je sneller achter de oorzaak komen en daar wat aan doen, anders kun je er lang mee blijven tobben.
Wrijf per dag meerdere keren over je nieren, ook dat helpt.
Tot slot: tegen uitputting en wat verzachting en troost geeft helpt een barnstenen ketting goed.
Verder wordt aangeraden: bloedagaat, meteoriet en ijslands steen.
Veel kalmte, geduld en liefde voor jezelf. Je komt er dan hopelijk uit!


Door Joyce op 1 april 2015

sorry maar ik vind het één groot geitenwollensokken verhaal.
met name het gedeelte over stenen.
maar als jij er zelf wel in gelooft, waarom heb jij dan nog steeds jeukaanvallen?????


Door Joyce op 1 april 2015

Er is van alles op de markt. Bij de een helpt het een beetje bij de ander totaal niet.
Ik hou het zelf heel simpel. Zodra is een jeukaanval voel komen, pak een washandje en hou die onder koude kraan. Beetje uitwringen en op de jeukplek leggen. Het gloeien en jeuken worden iets minder.
Daarna smeer ik het gedeelte in met FNA Koelzalf (merk Bufa). Werking en/of toepassing
Vetcrème met een hydraterend, beschermend en licht verkoelend effect voor de droge huid (met jeukklachten). Deze vetcrème wordt gebruikt ter ondersteuning van de behandeling van diverse huidaandoeningen.
Verder is het aangeraden om zoveel mogelijk stress/spanningen uit de weg te gaan.
Een super wondermiddel is er helaas niet. Veel sterkte


Door Bianca op 11 november 2014

Hoi allemaal,

onze dochter is 5 jaar en heeft nu 18 weken netelroos. Bloedonderzoek was helemaal goed en geen allergie ontdekt. We kunnen geen medicijn vinden dat werkt. prednisolon deed helemaal niks. het enige wat wel werkte was tavegyl maar dan krijgt ze de dosis van een volwassene en dat vinden ze te hoog voor een 5 jarige. Nu zijn we fenistil aan t uitproberen maar dat is het ook niet. Moedeloos worden we van. En dan al die verhalen dat ze er nog heel lang last van kan hebben……zucht…


Door Alime op 5 december 2014

Hoi allemaal,

Ik heb 5-6 jaar lang iedere dag last van netelroos gehad. Geen een van de histamine tabletten hielpen. Prednison injectie gehad en tegelijk tabletten ingenomen. Na paar dagen kwam het keihard weer terug. Op een dag was het ineens weg. Ik blij tuurlijk. 3 jaar geen last meer gehad. Sinds een week is het weer terug -:(. Naar de huisarts te gaan heeft geen zin. Wat krijg je dan histamine tabletten en allerlei onderzoeken, waar ben je allergie voor. Nee, ik heb geen allergie. Zo te zien heb ik onbewust stress. Wat je dan niks aan kan doen. Lijk dat ik in een fik sta. Oplossingen voor de jeuk zijn welkom.

Sterkte allemaal 🙁


Door m v Delft op 6 december 2014

. Werkt echt Ik heb het chronisch bij de apotheek vragen of ze zinkoxideschudsel voor je maken, deppen hiermee jeuk is binnen 10 min weg en verdikkingen verdwijnen


Door Alime op 6 december 2014

M v Delft super bedankt. Ga ik maandag laten maken als ik overleef


Door Marga Essenstam op 14 maart 2015

Hallo M van Delft,

Ik heb sinds begin februari netelroos, met grote zekerheid gekregen door mijn wasmiddel, ik gebruik al jaren robijn blauw en had nu een robijn rose ,na meerdere antihistamine tabletten, en de nodige zalfjes werd het er niet beter op.
En ook een kuur van prednison deed wel ]at maar niet genoeg.
Maar vooral de jeuk is verschrikkelijk, eigenlijk gewoon niet te harden, en krab dan maar eens niet, kreeg daar door zelfs wondroos er bij.
Toen kwam ik jou tip tegen bij het zoeken naar antwoorden, en ben vrijdag begonnen met smeren en ja dat gaat goed, de jeuk blijft weg als je goed smeert.
Ik slaap weer beter dus nu hopen dat het rustig wordt en verder geneest.
Dit was voor mij de eerste keer en ik hoop ook de laatste.
Maar bedankt voor je tip om ZINK OXIDE SCHUDSEL te gebruiken tegen de JEUK.
Marga


Door Peter Engels op 24 augustus 2015

Beste Marga.
Volgens je info heb je netelroos/urticaria gekregen via je wasmiddel robijn rood. Je hebt altijd gewassen met robijn blauw!
Zijn er bij jouw meer gezinsleden die ook dezelfde klachten
hebben gekregen? Wij zijn met 4 gezinsleden en hebben deze verschijnselen gekregen ook nadat wij van blauw overschakelden naar rood!
Misschien toeval!!!
Graag reactie evt. pengelserp@hetnet.nl
Met vriendelijke groet,
Peter


Door marja op 11 januari 2015

Tee tree olie helpt tegen de jeuk


Door Albert op 7 december 2014

Ik heb nu ook last sinds twee dagen. ben 23jaaar oud en het is ineens gekomen na een uurtje na het sporten in een bezweet shirt rond te lopen. het begon rond mn rug en armen en nu zit heel mn lichaam en gezicht (!) onder


Door Alime op 8 december 2014

Beste allen,

Ik heb een wondermiddel gevonden. Afgelopen weekend ben ik naar de tuinen geweest voor de Urtimonia (brandnetel druppels). En ze hadden het niet. Mevrouw die daar werkt vroeg wat ik had. Ze adviseerde mij L-lysine. Ze zei is gewoon een ontsteking wat u heeft met een herpes virus. En ja hoor weg waren de bultjes. Ik hoop dat ik hiermee iemand kan helpen.

Succes allemaal.


Door Lianne op 3 maart 2015

Verwar netelroos niet met gordelroos (herpes zoster virus). Netelroos is beslist geen virus namelijk en is absoluut geen broertje/zusje van gordelroos! Vermoedelijk heeft Alime gorelroos gehad, daarbij kan L-lysine goed helpen (evenals bij het koortslip-virus Herpes Simplex).


Door annelies kuijpers-dunning op 9 december 2014

Wat ik meestal doe met netelroos ook bij mn kleintjes is ijscompressen maken van natte washandjes in de vriezer leggen en een plastik boterhamzakje erom heen.com daarna wanneer de huid minder vrand en jeukt meteen brandnetelsap erop met een paar druppels kamille (etherische olie) brandnetelblaadjes doe ik in een pannetje met wat water wat ik dan kook. Dat verzacht het brand gevoel en als het heel erg gaat jeuken doe ik er ook weleens 1 druppeltje pepermuntolie bij. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Ik krijg het regelmatig van stress en mn 2 jongens van allergie. Ik gebruik 100procent natuurlijke etherische olie zowel kamille als pepermunt.


Door annelies kuijpers-dunning op 9 december 2014

En soms met sommige bultjes wil zofirax of andere merken tegen herpesuitslag van o.a. koortslip ook helpen.


Door Kim op 14 december 2014

Goedenavond!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het fijn vind om te lezen dat meerdere mensen deze vreselijke huidziekte ondergaan. Ik dacht al dat het iets heel onbekends was.
Ik heb ondertussen zelf al een kapitaal uitgegeven aan Prednison, anti-histamine tabletten en ontzettend veel zalfjes en dergelijke. Niks hielp… ik zag er niet uit, durfde amper naar mijn werk te gaan en op straat keken mensen mij na. Zat elke week bij de dokter voor een nieuw middeltje. Mijn collega’s vroegen zich zelfs op een gegeven moment af of ik geen drugs gebruikte, zo zag mijn gezicht er dus ook uit.
Van de zomer was ik er ontzettend klaar mee en wilde gewoon naar het strand kunnen, toch een Prednison kuur geslikt, het ging weg! Enkel bleven er witte pigmentvlekken achter. mezelf ingesmeerd met factor 50 en een top vakantie gehad. Zodra ik terug kwam, begon de Netelroos weer opnieuw, om de jeuk tegen te gaan me 2x per dag ingesmeerd met de bodylotion van Vaseline, ’s avonds om de jeuk te verzachten gewassen of in bad met Zemelen (gewoon van die zakjes bij de drogist.) Het ging met ups en downs, ene dag was het erger dan de andere dag. Gelukkig bleef het in mijn gezicht weg! Gebruik nu op aanraden Levocetirizine Glenmark 5mg. Werkt super! Jeuk is grotendeels weg, mijn benen zijn wel erg droog, blijf deze dus met Vasaline body lotion insmeren. Maar voor mij is de Netelroos nu dragelijk en heb met die lelijke vlekken leren leven. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Veel sterkte allemaal!


Door Frans op 19 december 2014

Ik ben Frans en heb met tussenpozen netelroos .Een paar jaar geleden heb ik ondekt dat het van de rode wijn kwam. Ik heb er nu weer last van en neem 1 tavagil per dag volgens mijn huisarts is dit het zwaarste middel . Emotioneel heb ik de laatste tijd veel meegemaakt en denk dat dit ook een rol speelt . Zowel voeding wat je zelf moet onderzoeken ,als geestelijk speelt ook een rol. Mediteren kan goed voor je zijn.


Door marja op 11 januari 2015

Heb al bijna een jaar een brandende huid vooral hals.nek. rug.armen.het is even weggeweest maar het is weer terug.
had nu jeukende en.brandende uitslag op armen.. volgens h.a is het netelroos.
zou die brandende huid ook netelroos kunnen zijn

alles geprobeerd maar niets helpt
tee tree olie verminderd de jeuk maar het brandende gevoel blijft.


Door Carla op 17 maart 2015

ook ik had last van netelroos en ben zelf gestart (half januari) met n middel van VSM nl. Rhus toxicodendron d6 tabletten en sinds 3 weken klachten vrij
heerlijk !


Door Eveline op 21 januari 2015

Ik krijg netelroos door allergie voor Aspergillus fumigatis , herkent iemand dit?


Door Mertkan op 25 januari 2015

Beste Leesers,

Ik vind dat de Doctors hun huis werk niet doen.!! Ik vind dat onze geneeskunde helaas op geld is gebasseerd.
Lichaam geeft aan dat er iets mis is en als de docters hier niet uit kunnen komen. dan vraag ik me af wat echt studieren.
Elke week is het een test konijn even dit uit proberen even dat uit proberen, We leven in 2015 in een technology tijd waar we met
een database werken information of pations,.

Waarom moeten we nog als konnijnen worden getest elke keer een andere medicien om te kijken of het werk maar niet direct een resultat
gevende product.!!!!!!! Dit artssen dugen niet vind ik.. Neem het bloed af geef ze het lab binnen en laat ze hun testen uitvoeren.
elke keer moet je bloed na bloed in zieken huis door geven soms loop het zo mis dat ze het kwijt of andere rednen niet kunnen vinden en
weer bloed moet geven.

Ik ben zelf afgelopen jaren naar Duitsland geweest om de Medice technology te bekijken hoever we zijn in zieken huizen, Nederland
komt echt te kort aan hardware en technogy beste techniq word ontwikeld in Europeshe landen maar word verkocht naaar andere landen
nederland Leeft in arm moed in Technlog in zieken huizen,. Tegen wordig voor een extra geld en koper prijs kunnen mensen naar
Andere landen voor een behandelijk voor de helft en beter kwalitiet waar zijn onze Artsen waarom kan het niet in nederland.

Ik vermoed dat dit door het Verzekering komen en dat het allemaal om geld draait. !!!! Minder uitgeven laten we 100 producten
uit proberen zo komen we ieder geval achter of dit medicien wel goed etc. we zijn 2 jaar veder en de persoon gaat lekker dood 🙂
onze test of prof konijn…

Ik heb de hooop niet meer in nederlandse artsen helaas of de overhied , word meer en meer geld ingestoken in militair en
wegen etc maar gezond heid dat valt me echt tegen vergelijken met andere landen Nederland staat op de 15 plaats op gezond heit
kijk en zoek op andere landen wat veel beter zijn ontwikeld dan nederland

Echt jammer, en we zitten nog met een netelroos diew e niet weten wat het echt huis in houd!!! echt triest van onze artssen

Te druk onder de tafel!!! Uitzonderingen zijn er maar vergeet niet dat 10 op 2 docters goed zijn en de rest kun je toch vergeten
80% van de docters zijn waardenloos en die echt niet kennnen doen of dat ze het begrijpen stoffen vertelen wat ze op de eerste jaar
geleerd hebben etc…. Vertrouw is er neit meer…!!!

sorry voor mijn taal

Mertkan


Door Huub Gulickx op 26 januari 2015

Ik heb in China netelroos gekregen over m’n gehele lichaam. Ik ben toen met acupunctuur behandeld en het werkte. Een filmpje waarin je kunt zien hoe m’n behandeling ging op https://www.youtube.com/watch?v=wWaJvSbV_OI


Door Lianne op 3 maart 2015

Ik heb het filmpje bekeken en vond het erg interessant. Heel anders dan mijn Nederlandse ervaring met acupunctuur! Wat ik me nu wel afvraag is: wat was de oorzaak van jouw netelroos, of heb je daar nooit antwoord op gekregen?


Door Huub Gulickx op 3 maart 2015

De Chinese arts zei dat het kwam door zaadjes van bepaalde bomen die in de lucht zweefden. Het was toen voorjaar.


Door Huib Kailola op 24 maart 2015

Beste Huub,
Kun je me het adres geven van de acupunctuur die jou geholpen heeft.
En wat kost de behandeling en hoeveel behandelingen kreeg je met goede resultaat?
Byv dank Huub.
Met vr. Gr
Huib Kailola


Door Hans Renes op 14 februari 2015

Van alles geprobeerd, alleen Cetrizine werkte voor een groot deel. De laatste dagen hielp niets en werd ik er gek van. Niet slapen en niet te genieten totdat ik terug dacht aan ruim 30 jaar terug. Ik had toen gordelroos en het enige wat toen de pijn voor dragelijk maakte was Molkosan van A.Vogel. Vandaag gekocht meerdere malen gedept en ik ben een stuk rustiger. De ellende is nu 80% minder en ik wilde niet afwachten tot 100% zo blij ben ik al!!!!!!!!! maar denk nu niet dat het jou zal helpen maar het is zeker het proberen waard. En na al die jaren ben ik mijn moeder en tante nog dankbaar met hun tip: Molkosan.


Door Ted op 17 februari 2015

Ik heb netelroos over mijn hele lichaam je wordt gek van de jeuk neem poloramine maar hep niet weten jullie een oplossing heb het al 7weken.

Ted


Door Paardenmeisje op 3 maart 2015

Hoi Ted,

Ik heb inmiddels zelf ook al ruim een half jaar Netelroos.
Van alles geprobeerd van Prednison tot diverse hormoonzalfjes.
Gebruik nu levocetirizine en dat werkt top! Het is een allergie pilletje tegen de jeuk. Ik heb echt nergens meer last van. Vlekken blijven bij mij helaas wel, maar zijn inmiddels al stukken minder. Misschien dat dit jou ook zal helpen! Succes met de zoektocht!


Door Richard op 5 maart 2015

Hallo lot genoten

er is eindelijk hoop voor de ernstigste gevallen chronische spontane urticaria welke niet op anti-histamine of Immuunsysteem onderdrukkende
medicijnen reageren.
ik zelf had 14jaar CSU met daarbij ernstige vertraagde drukurticaria/oedeem
en na bijna alle pillen en zelfs injecties mtx (metrotrexaat)gebruikt te hebben werd het alleen maar erger en zelfs dagelijks hoge dosering prednison kon het niet geheel onderdrukken. daardoor tijd lang overspannen thuis gezeten.
na eigen research en veel hulp van een specialiste heeft zij het kunnen regelen dat ik het middel Omalizumab (Xolair) van de fabrikant Novartis
zou krijgen. in het kader van bewijs kracht van de werking van dit dure wondermiddel. aangezien er hier in Nederland nog geen vergoeding via ons “geweldig zorgkosten systeem” geregeld was.
ik kan u vertellen dat ik na 14 jaar ellende een nieuw leven heb gekregen
na mijn eerst behandeling van 2 injecties van 300mg omalizumab was ik naar een week bijna van al mijn klachten af en kon ik mijn andere medicatie langzaam afbouwen tot bijna nul. een enkele keer per maand wat licht jeuk maar verwaarloosbaar maar geen enkele galbult of zwelling na druk op mijn huid.
maar i.v.m.de hoge kosten van €400 per injectie (dus 2 per 4 wekelijks)
is er al een geruime tijd overleg geweest over de vergoeding via zorgverzekeraars .
en nu is het eindelijk zo ver volgens bijgevoegde link van NZA
Nederlandse Zorgautoriteit, is het eindelijk goedgekeurd en kunnen ziekenhuizen dit dure middel via een zogenaamde add-on apart bij de zorgverzekeraars declareren wel onder de daarvoor gestelde voorwaarden natuurlijk.
dus voor de ernstigste gevallen is er hoop welke niet op de “standaard anti-histamine” reageren.
vraag bij uw eigen behandelaar dermatoloog of allerloog voor deze behandeling
voor vele zal het een openbaring zijn

succes allen met het gevecht .Door Lianne op 12 maart 2015

Richard, bedankt voor je verhaal! Op dit moment werkt de Neoral in combinatie met Dermovate zalf (ja helaas, hormoonzalf) bij mij redelijk tot goed. Daar kom ik dus maar eventjes niet aan. Ik heb in nov. 2014 geprobeerd om de medicatie af te bouwen, maar dat is een groot drama geworden. Van top tot teen onder de netelroos, dag in dag uit. Dus terug naar de Neoral en Dermovate zalf erbij. Het blijft helaas spannend hoelang het redelijk tot goed blijft gaan met de medicatie. Het is dan prettig om te weten dat er inmiddels een alternatief is dat nu ook vergoed kan worden. Anti-histamine medicijnen werken ook echt niet bij mij, ik heb daar een hele reeks van uitgeprobeerd, zonder enig resultaat. Het blijft zwaar om te accepteren dat ik moet leven met netelroos, het heeft mijn leven enorm veranderd en helaas kan ik daar niet iets positiefs in vinden. Hoop is het enige war ik me aan vast kan houden; netelroos kán overgaan, alleen wanneer dat is……..???


Door Fe op 16 maart 2015

Ik heb u al meer dan 2 maanden last van netelroos.
Ik heb over heel mijn lichaam enkele grote galbulten die verschrikkelijk jeuken (vooral snachts)
waardoor ik helemaal niet slaap en na een paar dagen werken en geen slaap ben ik natuurlijk uitgeput!
Ik ben al bij 3 verschillende dermatologen geweest heb al alle soorten pillen genomen, zelfgemaakte zalfjes bij de apotheek gehaald gewoon niets helpt!
ik ben het gewoon hartstikke beu
IS ER DAN HELEMAAL NIETS WAT DE JEUK WEGKAN HALEN?
pfff 🙁


Door Yvonne op 16 maart 2015

Heb al sinds jaren “aanvallen” van netelroos, vooral ’s avonds. De huid wordt ter plekke vuurrood en staat helemaal in brand. Je voelt de hitte door een broek heen. En het is geen gewone jeuk; het brandt, steekt, prikt en je wilt wel krabben tot op het bot. Meestal ergens op m’n benen of voeten, soms op handen of armen. Heel weinig op romp. Maar….een supersnelle remedie (las het al ergens) is de plek even onder zo heet mogelijk water houden. Hoeft maar heel kort (lang hou je toch niet vol), maar het effect is er direct! Weg jeuk. Alleen de roodheid blijft nog een tijd en de huid trekt nog als je toch al erg gekrabd hebt. Ik noem het altijd maar: vuur met vuur bestrijden..


Door Anno op 20 maart 2015

Sinds ongeveer 3 maanden Netelroos. Kreeg plots jeuk en even later kwam ik er achter dat ik ook een soort van hitte bultjes kreeg.. gingen ook weer weg. Allergie test gedaan maar was niks uitgekomen. Jeuk zelf word steeds erger. Komt spontaan opzetten.. soms snachts.. soms overdag… binnen buiten.. Valt gewoon geen reden voor te bedenken. Heb er Desloratadine ratiopharm voor gekregen, en dat helpt gelukkig tegen de jeuk. van de bultjes zelf heb ik geen last.. die komen wanneer de jeuk er is. In eerste instantie coolzalf gekregen.. maar die hielp helemaal niks. Als ik snacht jeuk heb zet ik meestal de ventilator aan en die kou werkt wel een beetje.


Door Claudia op 25 maart 2015

Hallo allemaal,

Ik heb nu 2 jaar het urticaria allergie. Spontane aanvallen van netelroos vertelde de dermatoloog. Ik slik 4 zijn per dag anti histamine en heb koelzalf gekregen. Dit werkt voor geen ene centimer. De volgende stap is hormonenzalf. Hier sta ik niet om te springen natuurlijk. Herkent iemand dit? Heeft iemand misschien ook een goede eetpatroon tip?

Groeten Claudia


Door Anneke luths op 4 april 2015

Heeft iemand zoals ik nu ook hevig last van haaruitval? Mijn hoofdhuid is rood, brandt zodat mijn haar al ca. voor de helft verdwenen is. Ik dep af en toe met azijn-water; dit koelt zodat ik tenminste in slaap kan vallen. Heb zojuist een gel gehaald, zemelen-gel van Heltiq, iemand ervaring hiermee? Hoe stop ik de haaruitval, dat vind ik nog het ergste, ijdeltuit die ik ben. Ook mijn nek en hals zijn rood, het ene moment erger dan het andere, voorhoofd, alles aan de top doet mee, branden en jeuken. Help!


Door Marianne op 28 april 2015

Ik heb sinds 4,5 jaar dagelijks urticaria (netelroos, galbulten en oedeem). Ik heb alle medicatie geprobeerd die hierboven beschreven is, behalve prednison. Van alle medicatie werd ik duf en slaperig en (het belangrijkste) het had geen effect op de plekken en bulten. Ik lees hierboven dat warmte slecht, terwijl ik er heel toevallig ben achter gekomen dat warmte bij mij de galbulten laat verdwijnen. Mijn handen voeten en onderarmen houd ik onder een net te warme kraan en ik voel dan de jeuk “weglopen”. zitten de galbulten elders: rug, buik, oksels, bovenarmen, knieën, buik enz, zet ik de föhn erop. Je voelt de jeuk weglopen als de föhn op je huid zo warm is dat het net (misschien een klein beetje pijn) geen pijn doet. Ik gebruik geen medicijnen meer, dan alleen 1 of 2 pilletjes Hydroxyz voor het slapen gaan als de bulten en de jeuk heel erg zijn. Dat gebeurt ongeveer 1 keer per week. Alle andere dagen kan ik de jeuk weg föhnen.
Ik vind het ook te verklaren. Als je de plekken koelt is dat op dat moment heel lekker, maar alle bloedvaten gaan dicht. Als de koude eruit is, komt de jeuk weer terug. Door de warmte van het hete water of de föhn gaan de bloedvaten open en wordt de “jeukstof” snel afgevoerd. Dat voel je ook heel duidelijk: de jeuk loopt weg. De huid is een beetje rood, de jeuk is weg en blijft weg. Als je langdurig de huid krabt is deze ook rood en gaat deze op den duur kapot.
Ik heb er veel baat bij en ik vind het daarom zinvol door te geven omdat de jeuk soms ondragelijk is en je er echt gek van wordt!
succes en sterkte allemaal

gr Marianne


Door Cindy Strijkers op 12 juni 2015

Ik heb nu sinds januari steeds aanvallen van Netelroos, daarnaast is er altijd wel ergens een plekje, maar daar heb ik niet zo’n last van. Maar die aanvallen…. Het begint met galbulten op mijn hoofd en nek en ik wordt echt gek van de jeuk en de pijn, daarna komen er jeukplekken en vlekken op verschillende plaatsen, ook onder mijn voeten en op mijn handpalmen.het jeukt en brandt als een gek, sinds een maand heb ik ook last van agio-oedeem en oedeem bij mijn knieën. Nu ook weer een dik oor en ik voel dat mijn ogen ook weer gaan beginnne. ook heb ik jeukplekjes in mijn mond en last van mijn keel ( droog en het gevoel alsof je verkouden wordt) Is dit voor iemand herken baar? Volgens de dermatoloog is het dus netelroos, maar pffff… ik wordt er gek van. Ik moet er trouwens wel bij vermelden dat ik een kruk ben hoor, in het kort: Fibromyalgie, raynoud, vit B12, ferritine en ijzer tekort, kalkspatten in schouders waarvoor elke 3 mnd een barbotage aan 1 schouder


Door Jeroen op 22 juni 2015

Hoi heeft iemand het geprobeerd met lange tijd gebruik van vitamine D ?


Door Chantal op 26 juni 2015

Sinds 2 november 2014 netelroos. Ik wordt er serieus gek van. De jeuk is een verschrikking…ben bij de dermatoloog geweest allerlei antihistaminica gehad zelfs prednison…Deze laatste hielp maar zodra je er mee stopt komt het net zo hard weer terug. Geen idee wat bij mij de oorzaak is. Allerlei bloedonderzoeken gehad maar daar kwam niks uit. Ik geef de hoop zo langzamerhand op dat het ooit nog weg gaat, zeker als ik van sommige lees dat ze het jaren jaren hebben! Buiten het feit om dat het pijn doet, vooral onder je voeten erop je handen ( wordt dik) ontzettend jeukt en ik dus mijn huid kapot krab schaam ik me ook heel erg! Ik wordt gewoon nagekeken als ik met mijn zoontje ga zwemmen…en dat snap ik ook want het ziet er gewoon niet fris uit. We willen binnenkort voor een 2 e zwangerschap gaan. Ik ben nu al heel bang dat het nog erger wordt zonder of met amper medicatie. Momenteel slik ik 5 tabletten 2 ranitidine, 2 desloratadine en 1 x montelukast. Het heeft kort geholpen maar nu komt de netelroos er gewoon dwars doorheen.! Ondertussen loop ik ook bij de allergoloog maar daar wordt ik ook nog niet wijzer van…


Door san op 29 juli 2015

Bedankt Marianne voor de tip met de föhn. Het is nu 03.30 uur ’s nachts en ik heb hem net op mijn rug gezet en het helpt! Ik was al een half uur aan het krabben en het leek wel alsof mijn rug in de fik stond van de jeuk, maar nu is het weg.

Ik heb al een aantal jaren last van jeukaanvallen die zich kunnen verspreiden over mijn hele lichaam. Soms gaat het gepaard met een gezwollen lip. Dit wijst op een allergie, maar ze kunnen niets vinden. Ik slik nu aerius (histaminicum) en dat helpt ook, maar ik neem ze niet dagelijks en word dus daarom wel eens wakker van de jeuk.


Door Jolanda op 31 juli 2015

Ik heb al 26 jaar last van netelroos. Gelukkig niet dagelijks maar een aantal aanvallen per jaar die weken kunnen aanhouden. Alle tabletjes en zalfjes gebruikt en er was niks dat hielp. Sinds 2 jaar krijg ik als het de kop opsteekt een prednison injectie. Het duurt een paar uurtjes maar daarna is het weer over !!! Misschien niet het beste medicijn maar alles beter dan de jeuk en het gevoel dat je in de fik staat.


Door Tinneke op 8 oktober 2015

Vechten tegen de jeuk, die na alle allergietesten op niets wijzen, behalve de stress en het verdriet….
Volop daaraan werken

Even een glipms van mijn gevoel…

Netelroosblues

Mijn hoofd is een warboel
Waar zoveel kleine delen
Even niet willen helen
En stoken
zoals spoken
Met allergie als enig doel

T is vechten of verzuipen
Netelroos plakken
Aan gaan pakken
Door praten
En Los te laten
Of nog meer binnen laten sluipen

Een hel van jeuk en onmacht
Totaal niet te voorspellen
Hoe lang ze me gaan kwellen
De rood met witte plekken
Die zoveel jeuk opwekken
Zowel in dag als nacht…


Door Klaas op 20 oktober 2015

Waarom kom ik nooit vitamine C tegen. Bij chronische netelroos tot 4 tabletjes Loratadine (antihistamine tabletje)per dag en daarnaast nog 10000 tot 20000 mg vitamine C per dag. Vitamine C helpt geweldig tegen de jeuk.
Vitamine C volgens advies van wijlen Dr. Frederick Klenner.


Door Astrid op 28 oktober 2015

Heeft iemand wel eens geprobeerd om netelroos en dan vooral de jeuk te behandelen met tamanu olie? Hoorde dat dit ook werkte bij eczeem ontstekingen en vroeg me af of er ervaringen zijn van anderen. Het is een soort wonderolie met natuurlijk ontstekingsremmers en pijnstillers, tenminste als deze niet verdund is. Anders een idee om deze olie te combineren met koelende pepermuntolie


Door Rick op 2 november 2015

Ik mag mijzelf duidelijk gelukkig prijsen als ik de reacties zo lees.

Ik heb hier zelf al sinds mijn 20e last van en ben nu 45. Ik heb het op mijn armen. Soms in mijn handpalmen. Vooral in het begin had ik daar last van. Ik heb het door het jaar heen af en toe. Maar altijd in het najaar een uitbraak. Ik voel de jeuk eigenlijk niet eens meer. Alleen als je er echt aan komt of tijdens het douchen. En als het erger wordt dat even flink heet water er over. Het gaat dan vreselijk jeuken en wordt snel erger daarna lijkt het wel dood te branden en ben ik van de jeuk af tot ik weer ga douchen.

Geen arts of specialist heeft het ooit een naam gegeven en ik ben ook overal op getest. Vaak was het al weg voordat ik terecht kon bij een specialist.

Ik las net dat het bij iemand was begonnen na zwemmen in een bad met veel chloor. Dit herken ik wel. Ik kreeg in het zwembad de eerste keer jeuk. Daarna enkele weken last gehad. Het is toen weg getrokken. Maar blijkbaar nooit weg gegaan.

Het lijkt elkjaar iets minder te worden. Je leert er mee leven. En zoals ik in het begin al zij. Gelukkig is het bij mij niet zo erg en niet zo vaak.. ik wens iedereen er sterkte mee. Ik heb er nog geen oplossing voor gevonden.


Door Eline op 19 november 2015

Hoi, ik kamp ook sinds ruim 5 maanden met chronische netelroos. Ik woon sinds 2 jaar op een Caribisch eiland (tropisch klimaat) en daar hebben we heel veel chloor in het kraamwater zitten. Ik denk dat dat een grote boosdoener is in mijn geval. Ik kwam daar achter doordat ik van wasmiddel gewisseld ben. Ik gebruikte een gangbare, maar vrij agressief wasmiddel en toen ik switchte sliep ik ineens weer de nacht door zonder jeuk. Toen realiseerde ik me dat het misschien deels van binnenuit, maar zeker ook verergerd wordt door omgevingsfactoren. Ik ben nu sinds 3 dgn in NL omdat ik niet reageer op welke medicatie dan ook (prednison helpt maar dat is nogal een middel). Ook Xolair injecties deden niks. Ik had/heb het heel erg: elke dag uitbreken en dikke plakkaten over mijn hele lijf. Opgezwollen gezicht, ogen, oren, lippen, benauwdheidsklachten, vertraagde druk urticaria onder mijn voeten, alles… Op een gegeven moment leek het wel alsof mijn lijf zo overstuur was, dat het van gekheid niet meer wist waar het nog meer kon uitbreken. Ik zit nu nog op 10 mg prednison, morgen laatste pil en dan kijken at er gebeurt. Ik ben niet bultvrij maar het is wel drastisch minder dan twee weken geleden, hopelijk doet de koele, schone lucht en het schone water een hoop goed en kom ik hier weer vanaf. Dus naast alle tips die al gegeven zijn: test je waterkwaliteit, neem een mild vloeibaar wasmiddel (poeder is agressiever) en gebruik er vooral ook niet teveel van. In NL zit er niet veel chloor in het water, maar het water kan wel hard zijn en sommigen reageren daar dan weer op. Ik ben nu dus heel benieuwd naar wat er de komende dagen gaat gebeuren.


Door Sylvie op 20 november 2015

Hallo allemaal

Na enkele helse maanden van netelroos met Quinckoedeem en tal van medicatie te nemen wil ik een positieve ervaring delen. Op aanraden van iemand die het vroeger ook had ben ik Perilla olie van Bioradix beginnen innemen. Ongelooflijk hoe snel ik resultaat had! Wat een verlichting want ik had in alle gewrichten oedeem om nog maar te zwijgen van mijn gezicht. Ik zou het iedereen aanraden want met een voedingssupplement kan je geen kwaad berokkenen. Nog steeds neem ik één anti-histamine per dag en vier capsules olie. De netelroos is nog niet helemaal weg maar het beheerst mijn leven niet meer en alle oedeem is verdwenen.
Veel succes en sterkte iedereen


Door M. Schouten op 8 december 2015

Sinds mijn elfde heb ik last van urticaria. Ik ben nu 51 en nog steeds heb ik er iedere dag ongeveer 3x last van. Het varieert wel in hevigheid en meestal is het binnen twee uur verdwenen. Het enige wat de jeuk wat verzacht is het anti histamine product Mizollen, alleen via de huisarts te verkrijgen. Verder heeft bij mij tot nu toe niks geholpen. Het treed op bij temperatuurwisselingen. Het kan van buitenaf, lichamelijke inspanning of het veranderen van omgeving maar ook als ik ergens van schrik. Op het moment ben ik bezig met een acupunctuur behandeling . Helaas met weinig succes.
Mijn vraag is dat ik niet door de huisarts wordt verwezen omdat er geen eiwit is gevonden waarop blijkt dat het om een allergie gaat en hierdoor testen zinloos zijn. Is iemand met deze verschijnselen wel verwezen ?


Door sukriye op 12 december 2015

Xyzal mizollen cetirizine levocetirizine montulekast hydroxyine desloratine fenoxilede niks heb by my geholpen tot dat ik een kruiden mengsel van een naturist kreeg hy zeg dat het nooit meer terug komt ben benieuwd


Door Alime op 16 januari 2016

Hallo allemaal,

Daar zijn we weer. Ik heb eerder mijn verhaal geschreven. We zijn weer jaar verder. Heb nu steeds last ervan. Verschillende medicijnen gebruikt en wat hielp bij mij ( levorcitizine) tijdelijk dan. Paar maanden minder jeuk gehad, had ook montulekast erbij. Vorige maand zijn ze met Omalizumab begonnen. Sinds vorige week heb ik weer aanval. Niet kunnen slapen jeuk,jeuk en jeuk. Werd helemaal gek. Naast mij medicijnen hebben ze een prednison kuur gegeven voor 5 dagen. Effe onder controle. Afgelopen woensdag voor de tweede keer geprikt met Omalizumab, maar wel een hogere dosis. Gaat weer slecht, slaaplooze nachten en niet meer kunnen werken. Voel me net als een zombie. Verhalen gelezen van iederen en bij iedereen helpt iets anders. Wat helpt bij jeuk?. Heeft iemand een oplossing?. Vitamine c las ik, fohnen?, balneum?


Door Hanneke op 23 januari 2016

Ik heb al 4 jaar last van netelroos. Bijna iedere dag… Ik wordt er echt stapelgek van. Dermatoloog kan me niet helpen, antihistamine en andere hulp tegen de netelroos helpt niet. Ik doe momenteel bioresonantie ging in het begin goed, maar nu blijven we weer op hetzelfde steken. Weet iemand wie mij kan helpen, heb er echt alles voor over om er vanaf te komen


Door Marja op 17 februari 2016

Door het gebruik van Dimethylfumaraten (tegen psoriasis) heb ik kortdurende aanvallen van netelroos. Geen jeuk maar het gevoel of ik door de brandnetels heb liggen rollen en een vuurrode huid. Maar ook heb ik sinds die tijd IN mijn neus aanvallen van “pijn” en een soort allergische reactie …… Kunnen de verschijnselen van netelroos ook voorkomen in het neusslijmvlies??


Door emvee1970 op 1 maart 2016

Ik heb nu 8 weken urticaria, en soms werd ik helemaal radeloos van de jeuk. Nu gaat het sinds een paar dagen beter, ik ben begonnen met levocetirizine,5 mg 2 x dgs. let goed op het woord levo ervoor, dit is een andere variant dan de gewone cetirizine. Daarnaast heb ik ginsengcreme gebruikt, dat geeft rust, en echinaceacreme van A.Vogel, op de koortslip. Ook slik ik l-lysine, dit helpt ook bij de koortslip, 6 per dag van 1000 mg. Ook helpt luchtig kleden, geen synthetische kleding. Ik let nu op mijn dieet, nam al geen suiker ivm candida al 25 jaar gehad. Na scheiding vorig jaar nu in de stress dus ja dat helpt niet. Probeer te ontspannen door veel sporten. (ook weer luchtig gekleed). Ik heb jaren een hoog gedoseerde multi vitamine geslikt, en extra B vitamine, ik lees dat dit niet goed is ivm te veel B12 in het bloed dat zou het enzym DAO dat histamine blokkeert juist verminderen in werking. Dus nu gestopt met extra B. En ik probeer een p-5-p dit is B6 speciale vorm, ik bestel het in Amerika bij Iherb.com En ook heb ik waterwratjes gekregen tegelijk met de urticaria, hiervoor neem ik Thuja D30 in korrels. Verder neem ik mariadistel en citroenmelisse, de eerste is om de lever te ondersteunen, de 2e is een natuurlijke antihistamine. Ik merk dat als ik iets eet van de verboden lijst, bv chocola en soja en tomaat, dan is er niks dat helpt, dus ja ik baal flink, maar ik hoop dat de p-5-p straks gaat helpen, anders bestel ik DAO enzym in Amerika, daar is het gewoon verkrijgbaar.


Door Marieke op 13 maart 2016

Dag,

Ik heb jaren achtereen netelroos gehad.
Het ging over tijdens gebruik van een SSRI (antidepressivum)
Ik heb mij laten testen, maar hier kwam niets uit.
Zodra ik stop met het antidepressivum, komt het gelijk weer terug.
Als ik op mijn huid schrijf met mijn vinger, komt de tekst na een minuutje tevoorschijn. na een kwartiertje trekt het dan weer weg.
Wel handig, als je geen agenda bij je hebt.:-)
Dermografie heet dit geloof ik.
Onder de douche was een ramp, ik kwam er springend van de jeuk onder vandaan.


Door Miriam op 22 maart 2016

Hoi,

Ook ik ben inmiddels ruim 8 maanden in de ban van netelroos aanvallen.
Elke dag wel een aanval. Na gebruik van pijnstillers wordt het nog heftiger dan normaal.
Ook stress en vermoeidheid wekt de netelroos op.

Pijnstillers mag ik niet meer innemen. In uitzonderlijke gevallen mag ik morfine gebruiken, maar alleen als het echt nodig is. Dus niet voor een beetje hoofdpijn etc….

Ziekenhuis gaf aan dat ze bij 90% van de netelroos gevallen de oorzaak niet kunnen achterhalen. En ook bij mij is dit helaas niet gelukt.
Ik ga binnenkort eens bij een homeopathische arts langs. Wie weet kan hij mij verlossen van netelroos.

Succes allemaal.

Groetjes!


Door paul op 27 maart 2016

Begin maart 2016 mijn tot nu toe grootste aanval van netelroos begonnen. Zo erg dat ik een stootkuur prednison heb aanvaard. Dit werkte goed. Niet alles weg maar handelbaar. Na de kuur is het weer terug.Ik heb zelfs jeuk in mijn mond en kan soms moeilijk slikken. Best wel beangstigend moet ik zeggen. Alsof er een ballon in mijn slokdarm wordt opgepompt. Ik werk in de farmaceutische industrie en moet altijd beschermende kleding dragen. Dat is niet te doen omdat deze zijn behandelt en bijna niet ademend zijn. Als mijn kleding maar iets klemt dan krijg ik nog meer bulten dus draag ik hele losse linnen kleding.Het gevolg is dat ik dus niet naar mijn werk ga.Al een maand thuis en daar word ik helemaal gek van. Ik ben benieuwd of jullie wel gewoon kunnen werken en hoe je dan de dag goed doorkomt.groetjes. Paul


Door Saralee op 9 juni 2016

Ik heb altijd dat ik recht sta blauwe beenen weet iemand hoe dat da komt x


Door yves op 21 juli 2016

Ineens uit niets, voila netelroos, daar is het, ondertussen 5 wk, moet wel zeggen weinig last van, enkle na de douche overal lichtroze plekken, vooral de onderrug, onder de oksels, in de naffel en aan de keel.
Op voorschrift van de huisdokter begonnen met RUPATALL nu 5 wk. Hopelijk gaat dit weg voor het chronisch word. Als ik hier lees wat anderen meemaken met netelroos dan is het bij nog in een beginstadium.
Ook op aanraden van de dokter, histaminerijke voeding beginnen vermijden, helpt dit ? helpt dit niet ?
word geen verschil gewaar, jammer genoeg zit bijna overal histamine in, dus wat vermijden en wat niet.
Weet iemand of bloedzuiverende thee de situatie helpt ?
Maar zoals ik zeg buiten, na de douche de plekken heb ik weinig problemen, als ik mijn pillen blijf nemen natuurlijk. Tips, hints altijd welkom, sterkte aan iedereen die dit meemaakt want de last bij mij valt voorlopig nog mee, groeten yves


Door leentje op 22 januari 2017

hallo alles goed en nog veel last van netelroos ik zoek vrieden waar i kmee kan praten die het ook hebben zoals ik hoor u mss grtjes


Door Yves op 2 mei 2017

Leen, Ik heb het inderdaad nog steeds, niets helpt om er vanaf te geraken,
geen bloedzuivering, leverzuivering ook niet, gedroogde paardebloemwortel thee,
zoals hier ergens beschreven ook niet.
Nu aan het proberen via een kuur van die Kinoki footpads (nieuw) die alle zware metalen en
dergelijke uit je lichaam zuiveren.
Ik neem dagelijks een pilletje Rupatall en eet geen varkensvlees en alcohol ook totaal niet.
Voor de rest eet ik alles, jeuk heb ik zeer zelden, maar moet op tijd het pilletje innemen.
Dus als ik sommige mensen hun verhalen lees, ben ik er voorlopig nog goed vanaf.


Door Kimber op 10 mei 2017

Hallo!

Ik zelf heb sinds 2008 netelroos(urticaria). Heb al veel medicatie ingenomen. Veel testen ondergaan. Cortisone ben ik net met gestopt omdat dit niet te lang mag genomen worden. Binnen 3 weken ga ik weer naar UZA op controle en ga ik ook weten of ik de xolair spuit ga mogen krijgen. Hiervoor kom je niet zomaar in aanmerking zn moet je verschillende stappen ondergaan. Blijkbaar is het wel iets dat je er van af zou kunnen helpen .


Door Petra op 2 september 2016

Jaren geleden heb ik ruim 16 maanden netelroos gehad. Uiteindelijk heb ik het onder controle gekregen door alles wat prikkelend in voeding aanwezig is te vermijden. Specerijen,sambal, tomaten, paprika, chocola, alcohol, koffie. Ketjap, soja. Prei uien. Dit alles voor een half jaar niet gegeten. Je moet heel erg je best doen maar de jeuk werd steeds minder. Uiteindelijk was ik en de netelroos en 8 kilo overgewicht kwijt.
En geen medicijnen gebruikt.
Nu heb ik een acute aanval en hoop ik dat het met een pilletje onder controle komt. Anders ga ik gewoon weer beginnen


Door Tinneke op 12 oktober 2016

Ik heb jaren netelroos. Niets dat kon helpen. Tijd lang cortisone maar mocht niet langer. Maangezicht als resultaat. Vervolgens de jeuk verbijten…tot….de natuur langskwam
Ik las het boek van Anntje Peeters http://kruidigleven.be/puur-natuurlijk-vrouw-is-uit/ en zag dat paardenbloemwortelkoffie de lever helemaal zuivert en het lichaam herstelt.
Na 1 tas… finito….geen netelroos meer…ik ben nu een paar weken verder en nog steeds ok 🙂 Misschien een help voor jullie?
Hoe maken? 250 gr gedroogde paardenbloemwortels (vind ik bij Bioplanet) roosteren in een pannetje (5 tal minuten als het warm is) al roerend. Laten afkoelen en in een pot bewaren. 1 eetlepel 10 tot 15 min laten pruttelen in 400 ml water. Zeven. Beetje stevia bij. Klaar. En best nog lekker (al is het bitter maar dat verzacht de stevia)

groetjes

Tinneke


Door Yves op 12 oktober 2016

Tineke,
Erg bedankt voor je info, van zodra ik aan de paardebloemwortel geraak probeer ik het zeker,
heb wel een vraagje, onderhoud je je lichaam nadien nog met de paardebloemwortel ? En hoeveel keer per week, meer info mag je altijd nalaten via mijn mailadres, yves.letten@telenet.be of via mijn facebookprofiel yves letten, alvast bedankt voor je info, hopelijk zijn er enkele mee geholpen
Ik nam reeds dure leverkuisingen 14 dagen maar hielp niet, dus ben benieuwd


Door Tinneke op 30 januari 2017

Dag yves,

Ik drink het nu elke morgen.
Meegenomen is dat het de lever zuivert.

Meer info erover vind je in het boek van Anntje Peeters.
O a een recept voor Goud voor je Lever drankje
2 cm verse gemberwortel
2 cm verse kurkuma wortel
een leeg theezakje
250 ml heet water
een straaltje citroensap

Kruiden in theezakje, citroensap erbij en water.

15 tot 20 min laten trekken

1 koffielepel honing toevoegen

Warm drinken

Nu ik merk als ik de paardenbloemwortelkoffie niet drink ik toch onderhevig ben aan netelroos maar niet meer zo fel.

K zou zeggen, test het. In de Biowinkel kopen, in een pan roosteren en nadien dagelijks gebruiken.
Anntje gebruikt het nog anders. Ze maakt genoeg en zet de overschot in de frigo en warmt de rest de dag erna op.

De natuurlijke histaminica helpen me 🙂

groetjes

Tinneke


Door Yves op 31 januari 2017

Tinneke,
Ik heb het maar enkele dagen gebruikt, had een zeer slechte smaak en vervolgens ik met 1 pilletje (rupatall) geholpen ben per dag, heb ik de thee niet verder genomen.
Maar was het proberen waard.


Door Sylvie op 16 oktober 2016

Bedankt Tinneke, ik heb baat met perillaolie maar het gaat nooit volledig weg.


Door Fanny op 18 oktober 2016

Hallo Tinneke
Ik ben erg benieuwd,heb na het lezen van jouw recept meteen paardenbloemwortel besteld 🙂 ik hoop zo dat het gaat werken!!
Alvast bedankt voor de tip!

Fanny


Door leentje op 22 januari 2017

ooooooooooooooo ik ga het ook proberen maar wat is sevitia grtjes


Door Marike op 19 februari 2017

Hallo,
Mijn zoontje van 5 heeft al 4 weken hele erge netelroos..
mag hij dit ook??
Iemand een advies, hij zit nu aan de prednison, zelfs dat geeft geen resultaat
Gr Marike


Door Trudy van den Boogaard op 10 mei 2017

De paardenbloemwortelthee met misschien wat limonadesiroop laten drinke, het kan volgens mij geen enkel kwaad, ik kan me voorstellen dat een kind het zo niet lekker vindt maar met siroop , het helpt echt!!!!
gr.tr.


Door Claudia op 2 mei 2017

Mede netelroosers,

Ik word sinds vorig jaar geholpen in het UMC in Utrecht. Ik krijg daar een omalizumab ingespoten en ben helemaal galbult en jeuk vrij! Sindsdien amper tot geen jeuk. Ook geen rare bijwerkingen.

Ik raad jullie aan om dit uit te zoeken of je door te laten verwijzen.

Groeten Claudia


Door admin op 2 mei 2017

Wat fijn zeg! Bedankt voor je reactie!


Door Trudy van den Boogaard op 7 mei 2017

Hallo allemaal,
Jaren heb ik last van netelroos (gehad) vele malen een Prednison stootkuur gehad van de huisarts omdat niets hielp en ik heel slecht sliep. Heb toen internet afgezocht en deze artikelen gelezen. Ik heb ook paardenbloemwortel gekocht en zet hier steeds een pot thee van. Elke dag drink ik een glas koud of warm maakt niet uit. In het begin was het bitter en het duurt even voor je resultaat hebt , maar na jaren netelroos en nu twee maanden thee drinken ben ik er helemaal af. Geweldig geen jeuk meer geen bulten meer. Geen lelijke plekken meer. Dit wil ik iedereen heel graag laten weten hoop dat ik hier meer mensen mee kan helpen.
groetjes Tr.


Door Tinneke op 8 mei 2017

Ben blij dat het voor jou ook helpt 🙂 groetjes Tinneke


Door Joris Vermeer op 11 mei 2017

Hoi lotgenoten!!

Ik wil iedereen die last heeft van netelroos heel heel heel veel sterkte wensen! Het is een ziekte waar eigenlijk heel makkelijk over na gedacht wordt! heb ik wel eens het gevoel !!!! Ik heb heel veel gelezen op internet erover en echt heel heel veel forums gelezen en ik was gelijk heel erg bang dat ik het ook chronisch zou hebben! daarom schrijf ik hier op het net voor de mensen die het net hebben en gelijk in de stress schieten. Dat is mij namelijk ook overkomen!!!! Ik heb het 11 dagen gehad en ik ben er nu eindelijk van af dus ik wil er mee zeggen dat als je het langer dan 24 uur heb dat je niet gelijk moet denken dat het chronisch is!!!! Waar het bij mij vandaan is gekomen is een raadsel ??? Ik vermoed zelf dat het een combinatie met stress en een lage weerstand is geweest terwijl ze het overal alleen maar over allergie hebben maar dat vraag ik mij wel eens af want ze weten er gewoon te weinig van dus ik ga van af nu heel goed naar mijn lichaam luisteren Ik wil er wel bij zeggen dat ik inderdaad na dag 4 ook met de Paardebloemwortel Thee ben begonnen! Dus er is altijd hoop en denk nou niet gelijk dat je de rest van je leven er aan blijft vast zitten!!

Ik hoop dat ik met mijn bericht mensen kan helpen om niet gelijk aan het ergste te denken!!!

En ik wil de mensen die het hebben nogmaals echt heel veel strekte wensen want ik weet wat jullie mee maken en dat is verschrikkelijk!!!!!!


Door Tinneke op 12 mei 2017

Dag Joris

Super hé die Paardenbloemwortel. Ben meer over de plant gaan leren en is dus een natuurlijk antihistaminicum die ook de lever verzorgt.

Blij dat je er van af bent.

Groetjes

Tinneke


Door Joris Vermeer op 12 mei 2017

Vriendelijk bedankt Tinneke!

Bent u nog steeds netelroos vrij? En drinkt u dit nog iedere dag?

Vriendelijke groet Joris


Door Tinneke op 12 mei 2017

Ik heb de Netelroos onder controle nu.
Netelroosvrij niet.
Ik las periodes in dat ik de paardenbloemwortel niet drink, (als ik bepaalde belangrijke afspraken heb drink ik het steevast op voorhand zodat de netelroos net dan niet opduikt.
Af en toe komt er nog wel een bobbel opduiken maar niet meer in vergelijking met vroeger.
Die behandel ik nu snel met een mengsel dat ik gemaakt heb van essentiële oliën een draagolie en gemalen gedroogde kruiden. Ik heb altijd een flesje daarvan op zak.

Anderzijds heb ik ook aan mijn stress gewerkt. Want daar ligt bij mij de oorzaak

De ellendige jeukdagen zijn voorbij 🙂
En dat is wat telt.


Door Joris Vermeer op 12 mei 2017

Wat geweldig tinneke! Ik heb nog een vraag ! Waar ik nog wel last van heb is geen uitslag meer maar wel overdag een branderig gevoel op de huid! Met namen op de schouders en af en toe in mij nek en bovenramen !! Komt dit u ook bekend voor?

Gr Joris


Door Anneke Honsdrecht op 16 mei 2017

Heb het ook en het is niet niks. Ben na eerst zelf met zalfjes in de weer te zijn geweest naar de dermatoloog geweest en gelukkig lijkt het medicijn aan te slaan (Desloratadine)! Hoop dat ik er snel vanaf ben, was vreselijk!


Door Joris vermeer op 17 mei 2017

Dag Anneke

Gelukkig dat het wat beter met u gaat! Misschien dooft het nu langzamerhand uit! Heeft u ook al de paardenbloemwortel thee al geprobeerd ? Misschien helpt het u ook! Baat het niet dan schaadt het niet

Vriendelijke groet Joris


Door Mart op 27 mei 2017

Hallo allemaal!
Vreselijk die netelroos. Wat heb ik vaak bij de huisarts en in het ziekenhuis gezeten. En voor niks want oorzaak was niet te vinden.
Ik ben na meer dan een jaar lang dagelijks jeuk, uit wanhoop de Clean 9 kuur gaan proberen. En tot mijn verbazing was ik daarna van de Netelroos af!!! Wat voelde ik me goed! Nu weer bijna een jaar later begint de Netelroos weer op te spelen, dus ik ga de Clean 9 bestellen en hopelijk werkt het weer!! Ik moet gewoon af en toe mijn lichaam reinigen denk ik!


Door Audrey op 1 juni 2017

Hallo mensen,

Ik loop nu 7 weken met chronische netelroos. Heb al een hele waslijst aan medicatie gehad maar het slaat allemaal niet aan. Ook bij mij kunnen ze geen oorzaak vinden. Ik word vanaf morgen geholpen in een ander ziekenhuis, als ze daar nog niks kunnen ga ik het eens proberen bij een homeopaat.


Door Liesbeth op 2 juni 2017

April 2015. Ik werd wakker met een rood bultje op men linker bovenbeen. Dacht nog: ‘wat een rare plek voor een muggenbeet’ en heb er geen aandacht meer aan gegeven. Dat was dus het begin van mijn chronische urticaria. Eerste behandeling bij een dermatologe. Een waslijst van medicatie maar het hielp me langs geen kanten en ik werd er nog moe van ook. Ben nu sinds juni 2015 in behandeling bij UZ te Leuven. Heb sinds die tijd 2 inspuitingen Xolair per maand gekregen en nam ik 2x Belozall in. Tegen december zag het er goed uit. Ik had geen bulten meer en de jeuk was ook weg dus besliste de prof dat ik mocht stoppen met de medicatie.
Eind april, begin mei had ik weer een klein plekje op men knie. Dat was het begin weer van een chronische aanval die nog heviger was dan de eerste. Momenteel sta ik terug vol, van kop tot teen, en ik heb al 2x 2 inspuitingen gehad. En nu neem ik er nog 18 pilletjes per dag bij. Ik schaam me over mijn lichaam…. Soms heb ik last van een dik oog, opgezwollen lippen of extreem agressieve jeuk op de meest ondenkbare plaatsen…. En ik neem al antidepressiva…. Ik hoop dat het vlug veranderd want ik ben het echt beu….


Door Joris op 2 juni 2017

Beste Liesbeth wat vreselijk voor je! Het is echt een verschrikkelijke ziekte! Wat er in mijn hoofd binnen schoot is dat je schrijft over anti depressieven ! Heb je al een keer geprobeerd om er 2 weken mee te stoppen? Misschien krijg je het daar van!

Ik hoop dat het snel over gaat voor u??

Met vriendelijke groet Joris


Door Sylvie op 3 juni 2017

Beste Liesbeth, ik heb het ook zo erg gehad, van kop tot teen, ook inwendig én met quinckoedeem. Mijn grootste breekpunt van verbetering is er gekomen na het innemen van perillaolie van Bioradix. 6 per dag in het begin en ook 6 per dag anti-histaminne, nu neem ik nog van elk één en mijn leven ziet er helemaal anders uit.


Door Sylvie op 3 juni 2017

Beste Liesbeth, ik heb het ook zo erg gehad, van kop tot teen, ook inwendig én met quinckoedeem. Mijn grootste breekpunt van verbetering is er gekomen na het innemen van perillaolie van Bioradix. 6 per dag in het begin en ook 6 per dag anti-histaminne, nu neem ik nog van elk één en mijn leven ziet er helemaal anders uit.


Door annelies op 7 juni 2017

Hoi

Heb al jaren netelroos soms is het erger dan andere keer.
Maar ik weet waar het van komt en dat is van eten en drinken conserveringsmiddelen , verdikkingsmiddelen , kleurstoffen , sulfiet zijn grootte boosdoenders van netelroos .en dan nog vele andere dingen zoals aardbeien , bieslook , kaas en zo gaat het maar door

Is een puzzel wat je wel en niet ken eten
Gaat vaak mis dan moet ik weer uitzoeken waarvan ,maar ik weet dat het bij mij komt van eten en drinken

Dus misschien komen jullie er ook achter zo

groetjes


Door Marrie op 12 juli 2017

Volgens homeopathie schijnt st. Janskruid olie te werken. Ik moet het nog uitproberen. En huid baden met afgekoelde brandnetel thee.


Door Sophia op 23 juli 2017

Ha Allemaal,

Ik heb ook telkens terugkerende netelroos aanvallen die enkele weken aanhouden. Waar ik achter ben gekomen dat de netelroos bij mij weggaat door heel veel water te drinken. Lees circa 3-4 liter water per dag. Als ik het over de dag verspreid drinkt en ook snachts een paar glazen, zakt het na een uur al enorm. Hopelijk hebben jullie hier ook wat aan. Sterkte!!;


Door Sophia op 23 juli 2017

Ha Allemaal,

Ik heb ook telkens terugkerende netelroos aanvallen die enkele weken aanhouden. Waar ik achter ben gekomen dat de netelroos bij mij weggaat door heel veel water te drinken. Lees circa 3-4 liter water per dag. Als ik het over de dag verspreid drinkt en ook snachts een paar glazen, zakt het na een uur al enorm. Hopelijk hebben jullie hier ook wat aan. Sterkte!;

Plaats een reactie


*