GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
Direct Toegang
X
GRATIS E-book met Tips bij Netelroos!
50% Complete

Wacht even... Wil jij DIRECT 27 Tips bij Netelroos ontvangen?

Voorkom dat je dezelfde fouten maakt als 70% van de mensen met Netelroos en neem je gezondheid weer in eigen hand! Ontvang direct mijn GRATIS Tipboek "Winnen van Netelroos"!

Page content

Welke zonnebrandcrème moet ik nemen?

article content

Welke zonnebrandcrème moet ik nemen?

Zonnebrandcrème kopen? De zomer is weer in aantocht. De temperaturen stijgen en strandtentjes beginnen alweer vol te lopen. Ook in reclamefolders vind je alweer de eerste aanbiedingen van zonnebrandcrème. Maar is zonnebrand nog wel veilig? In de media is er veel aandacht voor ‘verkeerde’ ingrediënten die zonnebrandcrème zou bevatten. Wat is daarvan waar? Je zou haast helemaal niet meer gaan smeren!

Welke zonnebrandcreme moet ik nemen?

Bescherm je tegen de zon!

Maar dat laatste is natuurlijk niet de bedoeling. Bescherming tegen de zon middels zonnebrandcrème is zeer belangrijk. Over een aantal jaren zal naar schatting 25% van de mensen te maken gaan krijgen met huidkanker. Dat zijn aanzienlijke percentages. Wist je ook dat pigmentvlekken en rimpels veelal door zonlicht ontstaan? Sommige mensen zeggen zelfs dat je daarom iedere dag een zonnebrand moet smeren. Al dan niet in een zeer lage factor.

Maar gewoon genieten van de zon is natuurlijk ook belangrijk. Niet alleen omdat het ons vrolijk maakt, ook is zonlicht goed voor het vitamine D gehalte.

Terug naar de zonnebrand nu. In dit artikel zal ik daar wat meer aandacht aan geven. Wat is nu een goede zonnebrandcrème?

Welke zonnebrandcrème kan ik het beste gebruiken?

Zoals ik al zei bestaat er veel onduidelijkheid over de ingrediënten van zonnebrand. Sommige zouden niet veilig zijn door stoffen die bijvoorbeeld de hormoonhuishouding ernstig zou verstoren. Ook hoor je weleens dat het slecht zou zijn voor de moedermelk, of dat het snelle huidveroudering veroorzaakt. Vind maar eens een geschikte crème die aan al jouw voorwaarden voldoet en geen bijwerkingen heeft! Ik blijf erbij dat het risico van onbeschermd zonnen veel groter is dan de eventuele schade die een crème zou kunnen veroorzaken.

Chemische of fysische bescherming? De verschillen..

De verschillende zonnebrandcrèmes die er te koop zijn kun je grofweg verdelen in twee groepen. De fysische en de chemische varianten. Het grote verschil is dat chemische crèmes in de huid terecht komen en fysische crèmes op de huid blijven en het zonlicht als het ware weerkaatsen.

Chemische filters in zonnebrand

Chemische varianten kunnen dus door het lichaam worden opgenomen. Indirect betekent dat bij deze filters dat ze in de bloedbaan terecht komen. Ook de slechte stoffen in deze crèmes worden daardoor in het lichaam opgenomen. Sommige chemische varianten kunnen irriterend zijn en huidveroudering bevorderen. Maar helemaal niet insmeren zal hier zeker ook voor zorgen!

Fysische filters in zonnebrand

De fysische filters blijven dus op de huid. Dat is beter omdat je lichaam slechte ingrediënten dan niet kan opnemen. Je huid wordt met deze filter goed beschermd, omdat het uv- licht wordt weerkaatst door het extra laagje wat je op de huid smeert. Dit extra laagje is dan wel vaak meer zichtbaar. De witte vlekken vallen op en dat is niet altijd een mooi gezicht op een druk strand.

Tot slot nog een tip!

Welke zonnebrand je ook kiest. Het blijft belangrijk dit dik genoeg op de huid te smeren. Smeer je te weinig of niet vaak genoeg, dan maakt het niks uit welke crème je gebruikt. Verbranding door de zon blijft dan een risico. Zorg ook dat je op het heetst van de dag niet teveel in de zon komt. Een petje, goede zonnebril of een stukje schaduw kunnen dan ook goed helpen je huid te beschermen.

Comment Section

0 reacties op “Welke zonnebrandcrème moet ik nemen?

Plaats een reactie


*